وی با بیان اینکه پزشک خانواده ممکن است در برخی از درمانگاهها و مطبها درست اجرا نشود، افزود: امید است با افزایش مراقبتها و آموزشها مشکلات این طرح اصلاح شود چرا که داشتن پزشک سلامت محور، پرداخت پول و هزینه برای توسعه سلامت، اجرای راهنمای بالینی، ارجاع درست، جلب رضایت و افزایش اعتماد مردم از جمله اهدافی است که در پزشک خانواده ترسیم شده و ما اکنون به بسیاری از این اهداف رسیدهایم.
کلانتری در مورد پای کار بودن بیمهها و همکاری سازمانهای بیمهگر با پزشک خانواده در پرداخت مطالبات گفت: برخی از بیمهها تاخیرهایی دارند البته همه چیز بستگی به وضعیت کلی مالی کشور دارد ولی این حرکت نیاز به مشارکت بیمهها داریم.
وی در باره مزایایی که با اجرای طرح پزشک خانواده به مردم شیراز و فارس رسیده است گفت: سرانهای که بیمه در کل کشور برای هر بیمار پرداخت میکند بسیار کمتر از سرانهای است که در استان فارس هزینه میشود بنا براین استان فارس برداشت بیشتری از منابع بیمهای داشته است.
این مقام وزارت بهداشت افزود: به روشنی میتوانیم بگوییم که در سطح دوم و سوم ارجاع استان فارس تا 30 درصد بیشتر از منابع مالی بیمهای بهرهمند بوده است، اگر منابع مالی کافی در کشور باشد بیدرنگ طرح پزشک خانواده در همه کشور اجرا میشود.
رئیس مرکز مدیریت شبکه های وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در سطح اول ارجاع سرانه هزینهکرد بیمهها در همه مناطق کشور بدون پزشک خانواده حدود 18 هزار تومان تا 20 هزار تومان در سال است در حالی که این رقم در شیراز برای هر نفر حدود 50 هزار تومان است، پس بیمهها هزینه بیشتری برای فارس میگذارند، آیا پرداخت سرانه بیشتر به مردم شیراز به معنی بهرهمندی بیشتر از خدمات سلامت نیست؟
وی گفت: اگر
بیمهها بتوانند و دولت توان آن را داشته باشد که در سایر استانها هم این
هزینه را بگذارد وزارت بهداشت در اجرای طرح پزشک خانواده در سایر مناطق
درنگ نمیکند.