وی یکی از عوامل مهم گرم شدن هوای کشور را برداشت بیرویه آب از سفرههای زیر زمینی مطرح کرد و افزود: باید دولت با کشورهای عربی برای حفظ محیط زیست خلیج فارس وارد مذاکره شود تا آسیب احتمالی در این حوزه پیشگیری شود.
رئیس مرکز پژوهشهای جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین به میزان یک درجه سانتیگراد از سال 1880 میلادی تاکنون را به نفع کشورهای واقع در مناطق سردسیر و قطبی جهان دانست و تصریح کرد: افزایش دما در همه جوانب زندگی انسانها از جمله اخلاق و رفتار انسانها تاثیر منفی میگذارد.
ناظم السادات با بیان اینکه امروزه گرم شدن زمین به نفع کشورهایی است که در تولیدات محصولات غله فعالیت دارند تصریح کرد: با گرم شدن امکان تولید محصولات کشاورزی از دست میرود.
این پژوهشگر برجسته دانشگاه شیراز بیان کرد: چنانچه وضعیت بیرویه در مورد شیرین کردن آب خلیج فارس ادامه یابد سبب نابودی محیط زیست و کاهش بارندگیها خواهیم بود و این پیشبینی وجود دارد که تا 30 سال دیگر خلیج فارس وجود نداشته باشد.
این استاد دانشگاه شیراز به موضوع رونمایی از نخستین سامانه نگرش سیستمی به پدیدههای وابسته به اقلیم، منابع آب، اتمسفر، کشاورزی و پوشش گیاهی نیز اشاره کرد و گفت: این سامانه که حاصل تلاش محققان این دانشگاه است برای نخستین مرتبه در کشور در دانشگاه شیراز رونمایی شد.
به عقیده وی این سامانه دسترسی عموم را به اطلاعات مرتبط با دادههای پوشش گیاهی، شاخص ابر و دمای سطح آبهای اطراف ایران از سال 2000 میلادی تاکنون فراهم کرده است.
وی گفت: همه علاقهمندان با مراجعه به سایت http://aorc.shirazu.ac.ir میتوانند دادههای مربوط به پوشش گیاهی، پراکنش ابرها و دمای سطح آبهای اطراف ایران را در هر یک از روزهای سال مشاهده کنند.
ناظم السادات بیان کرد: دادههای مرتبط با درجه حرارت زمین و میزان بارش در هر نقطه از ایران نیز در آینده نزدیک بر روی این سامانه قرار میگیرد.