فرصتهای طلایی با روی کار آمدن ترامپ برای ایران/موفقیت کشور در گرو بازگشت به گفتمان انقلاب اسلامی
وی عنوان کرد: از سال 1991 تا 1997 پنج سند راهبردی در آمریکا تولید میشود که سند راهنمای سیاستهای آمریکا و استراتژیک غربی آمریکا است که در این 5 سند چهار سناریو کلان پیشبینی شد.
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور تصریح کرد: این اسناد 5 ساله تبیین میشود و مبنای سیاست و راهبردهای کلان آمریکا قرار میگیرد و آمریکاییها قادر به پیادهسازی نمیشوند تا زمانی که بوش پسر و مجموعه جریان محافظه کاران سر کار می آیند.
وی ادامه داد: در حادثه 11 سپتامبر یک لشگرکشی وسیع را به سمت خاورمیانه داشتند، که در این مقطع چند ویژگی در واقع وضعیت قدرت آمریکا را نشان میداد چراکه در آن زمان آمریکا قدرت اجماعسازی، تسلط گفتمانی در دنیا را داشت، مبارزه با تروریسم با رویکرد آمریکا و از نگاه یک جانبهگرایی در برخورد با چالشها و استفاده از قدرت نظامی سود میبرد.
مرادی یادآور شد: بخشی از سیاستهای آمریکا به جای یک جانبهگری چند جانبهگری است ناچار است که به این توجه کند.
وی با بیان اینکه تمرکز اصلی آمریکا در برخورد با چالشهای پیش رو رویکرد نظامی و برخورد سخت است، گفت: حجم سرمایهای در خصوص تغییر دنیا دارد که قدرت واهمه آمریکا را برای یک صد سال تضمین کند.
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه طبق این اسناد آمریکاییها 30 سال پیش برای اشغال افغانستان و عراق، تضعیف ایران، ایجاد حکومتهای جدید در منطقه و تثبیت هژمونی خود برنامهریزی کرده بود، ابراز داشت: با توجه به این امر در حکومت بوش پسر، سرمایهها نیز برای رسیدن به این اهداف به میان آمد.
وی اظهار داشت: سیاست های آمریکا در دوره اوباما و در دوره بوش محور سیاست ایجاد تغییر و تثبیت در جهان بود که سیاستهای آمریکا در خاور میانه شکست خورده و باید تغییری ایجاد شود.
مرادی ادامه داد: در کنار این اقدامات آمریکا، رئیس مجلس سنا اعلام میکند که باید پذیرفت که آمریکا نفوذش را در منطقه خاورمیانه از دست داده است.
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور افزود: نتیجه ارزیابی که در دوره آخر بوش انجام شد این بود که سیاستهای آمریکا شکست خورده و آمریکا باید از جنگهای مستقیم بپرهیزد و روشهای سخت را کنار بگذارد.
وی بیان کرد: بر اساس این امر اولویتهای آمریکا به مرور باید از خاورمیانه به سمت کنترل چین تغییر کند که یکی از این سناریوها، سناریو مواجه آمریکا و چین در دهه چهارم است و بین این دو کشور رویارویی نظامی اتفاق بیافتد.
مرادی با اشار به ارائه دو تئوری از سوی فوکویاما و هانتینگتون زمانی که شوروی سقوط شد، افزود: مبنای مهمترین تلاش آمریکاییها تئوری فوکویاما مبنی بر پایان تاریخ و آخرین انسان شد.
وی ادامه داد: تئوری دوم نیز رویارویی تمدنها است که در دنیا آمریکاییها به عنوان مظهر تمدن غرب و رأس و محور تمدن غرب روبرو هستند چاره ای از مواجه هم ندارند که یکی از آنها تمدن کنفوسیوسی با محوریت چین و دیگری تمدن اسلامی که محوریت موتور محرکه آن جمهوری اسلامی ایران است.
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور تصذیح کرد: در راستای تضعیف ایران اقداماتی صورت گرفت که از آن جمله میتوان به 11 سپتامبر، جنگ 33 روزه با حزبالله، عراق، سوریه و... اشاره کرد که مهمترین آنها اسلامهراسی بود.
وی با اشاره به روی کار آمدن ترامپ خاطرنشان کرد: امروز آمریکا با چالشهای راهبردی و جدی مواجه شده که این امر یک فرصت طلایی برای ایران به وجود آورده است.
مرادی با بیان اینکه در صورتی که یک مجموعه از نیروهای معتقد بر مبنای گفتمان اقتصادی و در آن سو حرکت کنیم به موفقیت میرسیم، افزود: 30 سال قبل آمریکاییها در دستور کار داشتند و به فکر تضعیف جمهوری اسلامی بودند و این در حالی است که قدرت ما افزایش پیدا کرده و نفوذ آن در منطقه بیشتر شده است.
وی عنوان کرد: در بعد علمی و فناوری هیچ کس در دنیا شک ندارد چه دشمن و چه دوست که قدرت ایران در این مدت روند رو به رشدی بوده و در حوزههای نظامی نیز پیشرفت داشته است اما متأسفانه در حوزههایی که صرفاً در دست دولتها بوده ما با مشکلاتی روبرو بودیم که ناشی از ضعف اراده دولتها بوده است.
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به دولت اوباما افزود: در دوره اوباما برای جنگهای نیابتی در راستای کاهش هزینهها در منطقه فعال شد.
وی یادآور شد: همیشه در دوره جمهوری خواهها ادبیات انقلابی در خاورمیانه رشد پیدا کرده است و موقعیت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران نیز رشد پیدا کرده است که یقینا با توجه به این دهه آینده این بستر آمادهتر است.
مرادی عنوان کرد: باید توجه داشت که استفاده از این بستر شرطی دارد که باید در داخل منسجمتر بود و برای تحقق آن به گفتمان انقلاب اسلامی بازگشت.
وی با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی تمامی عناصر ساخت را دارد، گفت: هر جا دچار مشکل شدهایم به دلیل دوری از این مهم بوده است.
انتهای پیام/