شمخانی:

دکترین امنیتی ایران برپایه توان نرم و استراتژی ضربه دوم است

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: دکترین امنیتی جمهوری اسلامی ایران بر پایه توان نرم صورت بندی شده و در بخش دفاعی با تمرکز بر استراتژی ضربه دوم به دنبال بازدارندگی متعارف است.
کد خبر: ۸۷۹۰۶۲۱
|
۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۱
به گزارش خبرگزاری بسیج، دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی شمخانی بعد از ظهر امروز در نخستین کنفرانس امنیتی تهران که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: استبداد داخلی و سلطه گری و تجاوز خارجی عوامل بنیادین بحرانهای منطقه‌ای است.

وی که به عنوان سخنران اختتامیه این کنفرانس سخن می‌گفت با اشاره به ضرورت گسترش مردم سالاری، مشارکت لایه‌های مختلف اجتماعی در تعیین سرنوشت و فراهم شدن امکان چرخش و انتقال قدرت در کشورهای منطقه افزود: فقدان استقلال و نفوذ خارجی در برخی کشورهای منطقه موجب شکل گیری بحرانهای ساختگی برای تحقق اهداف قدرتهای فرامنطقه‌ای شده است.

وی با تاکید بر ساختگی بودن مجموعه بحرانهای منطقه‌ای از رژیم صهیونیستی به عنوان تنها بحران ذاتی منطقه نام برد و افزود: بحرانهای ساختگی موجود تابعی از اهداف و سیاستهای قدرتهای فرامنطقه‌ای به منظور سرپوش گذاردن بر بحران اصلی و تخلیه و انحراف ظرفیت‌های مقابله با رژیم صهیونیستی با شکل دهی مسابقه تسلیحاتی و خونین کردن مرزهای جهان اسلام است.

شمخانی افزود: امنیت و منافع مفهومی یکپارچه و در هم تنیده است که تامین آن نیازمند ایفای نقش فعال و مشارکت جویانه از سوی بازیگران محوری بر اساس قدرت و موقعیتشان می‌باشد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با ابراز تاسف از فقدان سازوکار موثرمنطقه‌ای که بدون تاثیر پذیری از منافع قدرتهای خارجی امکان حل بحرانهای جاری بر اساس معادله برد- برد را داشته باشد، اظهار داشت: هیچگونه راهکار نظامی پایداری برای حل بحرانهای منطقه‌ای وجود نداشته و توهم ایجاد برنده و یا بازنده قطعی در کشمکش‌های موجود نباید موجب تفوق رویکرد نظامی بر راهکارهای مبتنی بر گفت‌وگو و مفاهمه شود.

شمخانی تلاش برای ایجاد موازنه منطقه‌ای از طریق ارتقاء همبستگی‌های متقابل در ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی را راهکاری در دسترس برای تقرب به موقعیتهای کم تنش عنوان کرد و افزود: دکترین امنیتی جمهوری اسلامی ایران بر پایه توان نرم صورت بندی شده و در بخش دفاعی با تمرکز بر استراتژی ضربه دوم به دنبال بازدارندگی متعارف است.

وی افزود: بر این اساس هیچیک از کشورهای همسایه و منطقه غرب آسیا به غیر از رژیم صهیونیستی در حوزه تهدیدات ایران دسته بندی نمی‌شوند.

به گزارش تسنیم،دبیر شورای عالی امنیت ملی با یاد آوری خطر فرقه گرایی و توسعه منازعات قومی و مذهبی که می‌تواند در تلفیق با افراط گرایی بستر ساز خشونت و ناامنی شود، اظهار داشت: الگوی جمهوری اسلامی ایران که در آن مذاهب، اقوام و ادیان مختلف از حقوق وجایگاه شهروندی برابر برخوردار بوده و در تولید و حفاظت از امنیت و تمامیت ارضی کشور خود را متعهد و مسئول می‌دانند می‌تواند به عنوان رویه‌ای موفق در سایر کشورهای منطقه مورد بهره برداری قرار بگیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تروریسم را درد مشترک جهانی که پنجه‌های خونین خود را در پیکره غرب آسیا فرو برده است، عنوان کرد و افزود: استفاده ابزاری از تروریسم برای پیشبرد اهداف سیاسی و منتسب کردن آن به دین حنیف اسلام به منظور توسعه اسلام هراسی و ایجاد تفرقه میان مسلمانان شرایط پیچیده‌ای را رقم زده که تنها برنده آن رژیم صهیونیستی است.
ارسال نظرات
آخرین اخبار