گزارشي از اظهارنظرها در خصوص برگزاری جشنواره فیلم مقاومت؛

هنرمندان نقش وِیژه ای در فرهنگ شهات دارند

شاید بیش از هر رویداد فرهنگی و سینمایی در کشور، این جشنواره فیلم مقاومت است که با توجه به سیاست‌گذاری‌هایش توانسته جایگاهی را در میان فیلم‌سازان مستقل دنیا به دست آورد.
کد خبر: ۸۷۹۰۷۸۵
|
۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
 به گزارش سرویس راهیان نورخبرگزاری بسیج، استراتژی‌ آمریکا در بعد روانی و فرهنگی از طریق هالیوود به جامعه خود و سایر کشورها تبیین می‌شود. مقاومت نیز می‌تواند استراتژی نظام جمهوری اسلامی را به لحاظ فرهنگی در داخل و خارج از مرز‌های خود پیش ببرد و با مقوله‌هایی چون ،ایران هراسی، اسلام هراسی و ... نه تنها مبارزه کند بلکه صاحبان این تفکر را به چالش بکشد و مبانی جدیدی چون مقاومت را نیز مطرح کند. نمایش حقیقت می‌تواند به این مهم کمک کند. اما باید به این نکته پاسخ داد مقاومت تا چه اندازه استراتژی نظام را پیش می‌برد؟
 
آنچه مسلم است تجربه چند دوره برگزاری بین‌المللی و گسترش تعاملات بین مجامع و طیف‌های فرهنگی و انتخاب رویکردهای ضد صهیونیستی و ضد سلطه باعث شده تا این رویداد سینمایی فراتر از انتظار مورد استقبال و تحلیل اندیشمندان و سیاسیون جهان اسلام و دیگر کشورها قرار گیرد و مهم‌تر از آن، افق روشن و امیدی است که بسیاری از فعلان سیاسی و اجتماعی کشورهایی چون سوریه، عراق و ... به این حرکت راهبردی حوزه فرهنگ بسته‌اند. در ارتباط با برگزاری جشنواره مقاومت و لزوم اهمیت آن با تعدادی از نویسنده و مستندساز دفاع مقدس همکلام شده ایم که آن را می خوانید:
 
لزوم تقویت سینمای مقاومت در کشور
مصطفی اصلانی نویسنده و کارشناس فرهنگی در گفتگو با کوله بار با اشاره به برگزاری جشنواره های بین المللی فیلم مقاومت در کشور گفت: هدف از برپایی این جشنواره ها، حفظ خط مقدم مقاومت در مقابل استکبار و رسانه‌های آن و به تصویر کشیدن ملت‌ها و ایستادگی آنان مقابل ظلم و جور است و این بیان‌گر نقش مهم و بی‌بدیل جایگاه هنر و سینما در رسانه مقاومت است.
اصلانی تأکید کرد: سینمای دفاع مقدس همانند هر پدیده اجتماعی و فرهنگی دیگر و بر اساس مقتضیات مختلف طی سه دهه گذشته با اوج و فرودهای مختلفی همراه بوده که اوج آن را می‌توان دهه ۶۰ و ۷۰ و سیر افتان و خیزان آن را دهه ۸۰ است ولی جشنواره فیلم مقاومت فارغ از همه افت‌وخیزها توانسته این سینما را در منظر مردم و هنرمندان همچنان زنده و پویا نگه دارد.
وی بابیان اینکه جشنواره فیلم مقاومت انگیزه‌ای و بستری مناسب برای فیلم‌سازان علاقه‌مند به این حوزه است، خاطرنشان کرد: سال‌هایی که جشنواره فیلم دفاع مقدس تعطیل شد آثار سینمای مقدس افت کرد و پس از چند سال وقفه وقتی این جشنواره دوباره به همت بنیاد فرهنگی روایت احیا شد، روند تولید آثار دفاع مقدس نیز سیری صعودی به خود گرفت.
این نویسنده یادآور شد: درباره جشنواره فیلم مقاومت نیز نکات مثبت و منفی مختلف و زیادی برای ارزیابی وجود دارد، حتی خود این جشنواره برای رسیدن به حداکثر تأثیرگذاری باید از جهات مختلف موردبررسی، نقد، ارزیابی و آسیب‌شناسی قرار گیرد.
 
روایت جبهه مقاومت اسلامی را به تصویر بکشیم
اعظم شاه مرادی نویسنده دفاع مقدس در گفتگو با کوله بار با بیان اینکه امروزه رسانه‌های تصویری خصوصا فیلم و سینما رقابت بر سر انتشار و روایت سریع اطلاعات، تحولات و تفکرات روز دنیا در قالب منش خود هستند، گفت: هرکس که در این کارزار سریع‌تر، دقیق‌تر و البته جامع‌تر دست به نمایش اتفاقات جاری بزند، با استقبال بیشتری از سوی مخاطبان روبه رو خواهد شد.
وی با اشاره به توانایی بالای کشور چه در زمینه ابزار و امکانات فنی سینمایی و چه در زمینه نیروی انسانی تاکید کرد: در کشور از امکانات فنی خوبی در زمینه فیلمسازی برخوردار هستیم اما توجه به موضوعات استراتژیک همچون افشاگری اقدامات تروریسم جهانی ترسیم چهره واقعی اسلام و افشاگری در مورد تروریسم واقعی هدف اصلی این مدل جشنواره هاست.
 
این نویسنده دفاع مقدس مهم‌ترین عامل در ساخت آثار نمایشی و تصویری در حوزه مقاومت و روایت مظلومیت مظلومان جهان را حمایت های مادی و معنوی مسئولین فرهنگی کشور دانست و تشریح کرد: روایت و نمایش رشادت‌های اخیر جبهه مقاومت اسلامی و همچنین مظلومیت ملت یمن و بحرین و... فاجعه منا به دست مستندسازان نیازمند حمایت‌های مادی و معنوی مسئولین فرهنگی کشور است.
 
وی در پایان افزود: اگر ما نتوانیم با تولیدات تصویری از درگیری‌های موجود در حوزه سینما و تلویزیون، بر جامعه خود تاثیر بگذاریم، این دشمنان اسلام هستند که به سرعت حاضر شده و تصمیم به جلب نظر مردم به سمت دیدگاه‌ها و نیات شوم خود می‌کنند و این تهاجم فرهنگی نرم است.
ضرورت حمایت از فیلمسازان برای تولیدات با موضوع مقاومت
رضا برجی مستندساز و عکاس کانون های بحران در گفتگو با کوله بار با اشاره به برگزاری چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت در کشور گفت: جای خوشبختی است که جشنواره امسال خیلی متفاوت با دوره های قبلی است.
 
وی افزود: در این دوره آدم به خوبی احساس می کند که فیلم سازان حرفی برای گفتن دارند و تنها دغدغه ساختن فیلم نداشته اند و این از نقاط اصلی قوت جشنواره است.
 
سازنده مستند "اشک و زیتون" گفت: البته هر جشنواره کاستی هایی هم دارد اگر دست بچه های فیلم ساز را در قصه مالی بیشتر باز می گذاشتند و زمان آموزش ها بیشتر می شد نتیجه بهتری داشت.
 
این هنرمند جانباز شیمیایی اظهار داشت: در جشنواره امسال خیلی خوب به مسئله داعش پرداخته شده و فیلم سازان به درستی مسئله ای به نام تکفیری ها را نشانه رفته اند و هدف نشان دادن چهره تکفیری ها و داعش است چند تا فیلمی که دیدم کارهای بسیار خوبی بودند.
 
برجی ادامه داد: بعضی کارهای دفاع مقدسی هم خیلی ظریف کار کرده بودند و کار آقای اصغر بختیاری به نام "نشانه" کار بسیار زیبایی بود.
 
مستندساز و عکاس کانون های بحران تصریح کرد: فیلم سازان امسال دست به تجربه های نو زده بودند خوشبختانه کسانی که در سینمای مقاومت کار می کنند به آن شعور تصویری رسیده اند و نکته اینجا است که مسئولان و متولیان باید از فردای جشنواره به فکر این بچه ها باشند آنها را رها نکنند تا لااقل هر کدامشان دو فیلم بسازند.
وی گفت: بچه های فیلم ساز نگاه درست و تجربه شان را نشان دادند حالا نوبت مسئولان است که اینها را شناسایی و جذب کنند تا به جای فیلم ها وسریال های ضعیفی که در تلویزیون می بینیم با حمایت از این فیلم سازان شاهد ساخت فیلم های قوی باشیم. بعضی از فیلم ها را که می دیدم از شعور و آگاهی بالای بچه های فیلم ساز متحیر می شدم مسئولین جشنواره باید از چنین افرادی حمایت جدی کنند این کار سختی نیست.
 
هنرمندان باید چهره واقعی اسلامی و هنرپایداری و مقاومت را اشاعه دهند
حمید نعمتی نویسنده و کارگردان فیلم‌های کوتاه و مستندساز در گفتگو با کوله بار با اشاره به چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: اصل برپایی این جشنواره لزوم حفظ خط مقاومت در مقابل استکبار و نقش ملت‌ها و ایستادگی مقابل ظلم و جور و همچنین جایگاه هنر در سینما است.
 
وی اظهار کرد: با توجه به شرایطی که در حال حاضر در منطقه حاکم و به حالت بحرانی و گره سردرگم منطقه خاورمیانه تبدیل‌شده است وظیفه سینماگران و فیلم‌سازان ایرانی است تا به‌عنوان یک هنرمند به معرفی آنچه در دنیای اسلام در حال وقوع است بپردازند و چهره واقعی اسلام و هنر پایداری و مقاومت را به دنیا نشان دهند تا الگوی مقاومت در سراسر دنیا تبین شود.
 
این نویسنده بابیان اینکه اشاعه و معرفی مفاهیم عمیقی چون هنر پایداری و مقاومت، رسالت اصلی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت است، تأکید کرد: این جشنواره امکان این را دارد تا با تقدیر از فیلم‌سازان جوان در این حوزه و حمایت همه‌جانبه از ساخت فیلم بعدی آن‌ها ارائه داده با این روش نسل جدید سینماگران را به سمت مباحث مهمی ازجمله مقاومت اسلامی تشویق و روحیه پایداری را در هنر هفتم تقویت کند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار