خبرهای داغ:

مرکز درمانی خلیلی به نرم‌افزار تصویربرداری سه بعدی مجهز شد

مدیر مرکز آموزشی درمانی خلیلی از خرید یک دستگاه OCT به همراه نرم افزار تصویربرداری سه بعدی از آنژیوگرافی عروق شبکیه به صورت همزمان با تصویربرداری OCT بدون تزریق به روش غیرتهاجمی خبر داد.
کد خبر: ۸۷۹۵۱۰۲
|
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۹
رضا ملک نسب اظهار داشت: هدف از خرید این دستگاه، جلوگیری از خروج بیماران و اتلاف وقت پزشک و بیمار، تشخیص دقیق‌تر و انجام خدمات بهتر بوده است.

جراح و متخصص چشم و فوق تخصص شبکیه مرکز آموزشی درمانی خلیلی شیراز با بیان اینکه این دستگاه با هزینه‌ای بالغ بر سه میلیارد و 900 میلیون ریال خریداری شد گفت: نرم‌افزار جدید که به تازگی خریداری شده است، امکان آنژیوگرافی غیر تهاجمی عروق شبکیه را میسر می‌سازد که در هیچ یک از مراکز دانشگاهی استان وجود ندارد.

وی بیان کرد: این دستگاه از نظر کارایی و کیفیت عکس مناسب است و از نکات قابل توجه آن، قابلیت انجام آنژیوگرافی عروق شبکیه بدون نیاز به تزریق دارو است.

شافی و شاخص‌های آن به روز رسانی می‌شوند

شاخص‌ها و جدول‌های طرح اعتباربخشی فرهنگی مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان فارس در حال تحول و به روزرسانی است.

معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: تمام مفاد و شاخص‌های کتابچه مرجع طرح شافی که از سال 90 مورد استفاده این دانشگاه بوده است، به تازگی مورد بازنگری و کارشناسی دوباره قرار گرفته و به زودی کتابچه جدید قوانین و شاخص بندی‌های شافی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.

کوروش عزیزی افزود: با توجه به تغییرات مستمر و ارتقای سطح فرهنگی جامعه و نیز تحول در امور ارتباطی و تکنولوژی، نیاز به به روز رسانی دوباره و مستمر معیارهای این طرح به خوبی مشهود بود و از مدتی پیش برای این امر، برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم انجام شد.

معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: طرح اعتباربخشی فرهنگی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها (شافی)، به ابتکار معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1390 در سطح بیمارستان‌های دولتی شیراز به اجرا درآمد و به استقرار فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با اخلاق و رفتار، اشاعه فعالیت‌های نیک و رعایت موازین شرعی در راستای درمان بیماران، می‌پردازد.

عزیزی با بیان اینکه ارزیابی شافی دهه فجر امسال در بیمارستان‌های شیراز و شهرستان‌ها آغاز می‌شود افزود: آراستگی محیط، ایجاد و تقویت روحیه نشاط و شادابی در بیمارستان‌ها، ارتباط همراه با برخورد خوب کارکنان با یکدیگر، کادر پزشکی و مراجعان،رعایت حقوق بیماران و تداوم فرآیندهای فرهنگی در بیمارستان‌ها، از دیگر معیارهای سنجشی در این طرح است.

انتقال دوسویه نوزادان؛ خدمتی ویژه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

کارگاه آموزشی انتقال نوزادان، در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد. 

رییس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: مساله انتقال نوزادان یکی از موضوعات مهم طب نوزادان است، در چند دهه گذشته برای اینکه بقای نوزادان افزایش پیدا کند، به این موضوع اهمیت بیشتری داده شده است.

محمد حیدرزاده با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی انتقال نوزاد در شیراز، افزود: بیشتر استاندارها به انتقال داخل رحمی و پیش از تولد مربوط می‌شود، اما زمان‌هایی هم وجود دارد که ممکن است نوزاد در مکانی به دنیا بیاید که تجهیزات ویژه برای مراقبت استاندارد وجود نداشته باشد و مجبور به انتقال نوزاد باشیم.

وی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مانند سایر نقاط کشور، اقداماتی در این موضوع انتقال دوسویه نوزاد شیراز انجام شده که اقدامات ارزشمندی است و  در سایر نقاط کشور اجرا نمی‌شود.

رییس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، در پایان گفت: پیشنهاد دادیم تا کارهایی که در زمینه انتقال نوزاد انجام شده است در یک کنفرانس کشوری ارایه شود و در این زمینه برنامه ریزی ها در حال انجام است.

سرپرست مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم اظهار داشت: در بحث انتقال نوزادان سعی شده است فعالیت‌های خوب و مناسبی انجام شود، در حال حاضر در 6 شهرستان قطب، آمبولانس‌هایی با تجهیزات پیشرفته مستقر شده‌اند و کارکنان در این زمینه آموزش دیده‌اند.

سید ابوالفضل هاشمی‌اصل افزود: یک دستگاه آمبولانس به عنوان NICU سیار، کار انتقال نوزادان بین بیمارستان‌های شیراز را مدیریت می‌کند و این اقدامات باعث شده است که آمار خوبی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز داشته باشیم.

سرپرست مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی معاونت درمان دانشگاه، گفت: با توجه به اینکه شیراز به عنوان یک دانشگاه قطب در کشور مطرح است و بسیاری از پذیرش‌هایی که در شیراز داریم از سایر دانشگاه‌ها و استان‌های همجوار است، با مدیریتی که انجام شده است از نظر شاخص‌ها توانسته‌ایم وضعیت مطلوبی داشته باشیم.

این کارگاه آموزشی، امروز، ششم آذر با حضور 200 پزشک متخصص اطفال، پرستاران بخش‌های ویژه نوزادان، مدیران بیمارستانی، اعضای هیئت علمی، مدیر و استادان فعال گروه اطفال و نوزادان و مهمانانی از وزارت بهداشت، در سالن 22بهمن ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار شد.

اجرای طرح ضربت بهداشت محیط در کوار

کارشناس مسوول بهداشت محیط شهرستان کوار، از اجرای طرح ضربت بهداشت محیط با همکاری کارکنان بهداشت محیط در سطح این شهرستان خبر داد.

زهرا قاسمی اظهار داشت: در این بازدید از 37 صنف حساس در امر سلامت مردم مانند نانوایی، رستوران، بیرون بر، ساندویچی، کبابی و قنادی بازدید و یازده اخطار غیربحرانی برای اصناف متخلف صادر شد.

وی از شهروندان خواست: از خرید اجناس فله‌ای و بدون مشخصات، مشکوک و غیر معتبر به ویژه در هنگام مسافرت خودداری کنند و در صورت مواجه شدن با اینگونه موارد، با شماره 190 تماس بگیرند.

اهمیت توجه افراد بالای 30 سال به غربالگری منظم با مراجعه به پزشک خانواده

کارشناس واحد مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، با اشاره به فشار خون بالا به عنوان مهم‌ترین عامل خطر در بروز سکته مغزی، اظهار داشت: تمام افراد به ویژه افراد بالای 30 سال، برای غربالگری و آگاهی از میزان فشارخون خود، لازم است به پزشک خانواده، مراجعه کنند.

راحله نظری افزود: اکسیژن و گلوکز کافی باید همواره از راه جریان خون در اختیار سلول‌های مغزی قرار گیرد و اگر سلول‌های مغز به علت پارگی سرخرگ‌های مغزی و یا انسداد آن برای دریافت اکسیژن و گلوکز مشکل پیدا کنند، از بین می روند و سکته مغزی رخ می‌دهد.

کارشناس واحد مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، همچنین دیابت را عاملی دیگر در این زمینه برشمرد که موجب آسیب عروق خونی و سرعت گرفتن روند ایجاد سختی رگ‌ها از جمله سرخرگ‌های مغزی می‌شود و افزود: کم تحرکی و چاقی باعث دیابت و فشار خون بالا شده و می تواند سبب خطر بروز سکته مغزی شود.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که پس از اندازه‌گیری صحیح فشارخون، از سوی مراقب سلامت و پزشک خانواده، برای آنان تشخیص فشار خون بالا گذاشته می‌شود گفت: برای پیشگیری از این عارضه خطرناک یعنی سکته مغزی، هر ماه از سوی مراقب سلامت و هر سه ماه از سوی پزشک، مراقبت می شوند که در این مراقبت‌ها، شیوه زندگی سالم به افراد آموزش و اندازه‌گیری دوره‌ای و منظم فشارخون، قد، وزن، دور کمر، میزان چربی خون، قند خون و بررسی عملکرد کلیه، به صورت صحیح و با همکاری مراقب سلامت و پزشک خانواده برای این افراد انجام می شود.

کارکنان مرکز بهداشت شهدای انقلاب، میثاق نامه خودمراقبتی امضا کردند

به مناسبت هفته ملی خود مراقبتی، گردهمایی کارکنان مرکز بهداشت شهدای انقلاب با امضای میثاق نامه خودمراقبتی در بین کارکنان این مرکز برگزار شد.

رئیس مرکز بهداشت شهدای انقلاب، با اعلام این خبر گفت: در این گردهمایی، کارکنان با امضا کردن میثاق‌نامه خودمراقبتی، متعهد شدند تا پایان سال، وزن خود را به حد مطلوب برسانند.

حمیدرضا قاسم‌پور، با توجه به اهمیت برنامه ملی خود مراقبتی در ارتقای سطح سواد سلامت جامعه و نقش آن درتوانمند سازی افراد، بر پیشگیری ومهار بیماری ها و عوامل خطرساز آن، تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه، بین 65 تا 85 درصد از مراقبت‌هایی که منجر به سلامت می شود،محصول خود مراقبتی است،افزود: خود مراقبتی جایگزین مراقبت تخصصی نیست، بلکه مکمل آن و یکی ازعوامل تعیین کننده میزان و چگونگی استفاده از آن، است.

رییس مرکز بهداشت شهدای انقلاب، ادامه داد: مراقبت از خود به طور روشن، بر کارایی و مهارت فرد می‌افزاید و راهی است که به وسیله آن، فرد تلاش می کند از بیماری و ناتوانی پیشگیری کند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار