خبرهای داغ:

"ثروت کثیف" شهرستان مُهر به هدر می‌رود

شهرستان بالقوه صنعتی مُهر از نداشتن سایت جامع زباله و مرکز پسماند رنج می‌برد.
کد خبر: ۸۷۹۵۱۳۵
|
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱
یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در فضای فیزیکی یک شهر یا یک منطقه برای حفظ سلامت مردم باید مورد توجه قرار گیرد، مدیریت پسماند زباله‌های شهری و روستایی است به‌ویژه اگر منطقه صنعتی باشد این ضرورت بیشتر احساس می‌شود. 

در استان فارس روزانه 2800 تن زباله تولید می‌شود که به گفته غلامرضا بیات‌پور، مدیرکل دفتر شهری و روستایی استانداری فارس 33 درصد از آن به شیوه غیراصولی دفع می‌شود و تنها 94 شهر استان فارس دارای مرکز دفع پسماند هستند. 

شهرستان مُهر مرکز جامع دفع زباله ندارد 

وجود پالایشگاه پارسیان و دیگر واحدهای صنعتی مرتبط با آن در شهرستان مُهر استان فارس این شهرستان را در گروه شهرهای صنعتی استان قرار داده که در آینده با رونق صنایع پتروشیمی رشدی در خور خواهد داشت اما این شهرستان بالقوه صنعتی از نداشتن سایت دفع زباله رنج می‌برد.

مدیریت زباله در مُهر وضعیت مطلوبی ندارد و بدون رعایت اصول علمی و استاندارد در حال اجرا است. این امر سبب شده که گاه مهر چهره‌ای زشت به خود بگیرد و سلامت مردم را به خطر اندازد.

پاسالاری یکی از شهروندان مهری است که درباره ضرورت دفع اصولی زباله چنین گفته، شهرستان مهر از نداشتن سایت و مرکز پسماند زباله  رنج می‎برد.این امر می‌تواند سبب افزایش سلامت عمومی و سطح بهداشت و اقدامی برای جلوگیری از آلوده شدن آب‌های سطحی و زیرزمینی شود.

چندی است که مسئولان شهرستان مُهر برای ایجاد سایت زباله و مرکز پسماند برنامه‌ریزی‌هایی انجام دادند و در 4 آبان امسال جلسه‌ای برای این امر تشکیل شده که معاون فرماندار مهر در این جلسه بر ضرورت احداث مرکز پسماند در این شهرستان تاکید کرده است. 

به گفته مجید غلام‌پور اگر جمع‌آوری پسماندهای شهری خوب مدیریت نشود به یک معضل زیست محیطی تبدیل می‌شود و لازمه زندگی سالم هم محیط زیست سالم است.

معاون فرماندار مُهر گفته است مدیریت صحیح این مسئله نیازمند آگاهی و فرهنگ‌سازی بین مردم است و آموزش و تشویق خانواده‌ها برای جداسازی و تفکیک زباله‌های خانگی و همچنین صنایع یکی از راهکارهاست.

بررسی درخواست پیمانکار برای راه‌اندازی مرکز تفکیک زباله

سیدعبدالمجید احمدی‌زاده، مسئول دفتر فنی فرمانداری مهر در گفت‌وگو با تسنیم درباره این مسئله می‎گوید: در حال حاضر دهیاری‌ها و پنج شهرداری شهرستان مُهر به صورت سنتی زباله‌های خود را در محل دفن زباله اختصاصی و اشتراکی دفن می‌کنند.

به گفته وی شرکت‌ها و پیمانکاران خصوصی برای راه‌اندازی مرکز تفکیک زباله‌ اعلام آمادگی کرده‌اند و درخواست آن‌ها در کمیته اشتغال و سرمایه‌گذاری شهرستان در حال بررسی است.

احمدی‌زاده با بیان اینکه پالایشگاه پارسیان بزرگترین پالایشگاه گاز شیرین کشور در این شهرستان قرار گرفته است، می‎افزاید: زباله‌های این پالایشگاه در خود پالایشگاه تفکیک می‌شود اما به دلیل عدم وجود مرکزی برای استفاده اصولی از این زباله‌ها در محل دفن زباله‌های شهرداری مُهر دفن می‌شود.

به گفته مسئول دفتر فنی فرمانداری مهر زباله‌های عفونی درمانگاه این پالایشگاه نیز در فرایندی خاص جداسازی، بسته‌بندی و به دلیل اینکه دفع این زباله ها فرایند خاصی لازم دارد، به مرکز استان ارسال می‌شود.

با توجه به اهمیت مسئله دفع بهداشتی زباله و ارتباطی که با سلامت مردم دارد، به جاست که مسئولان شهرستان مهر نسبت به راه‌اندازی مرکز جامع دفع زباله و مدیریت پسماند اقدام کنند تا علاوه بر کاهش هزینه حمل آن به مرکز استان سلامت مردم و محیط زیست را نیز تامین کنند. 

خبرگزاری تسنیم در نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار