با اجرای طرح ضربتی معاینه و آموزش پدیکلوزیس در مناطق روستایی سپیدان، سه هزار و پانصد و پنج دانش آموز سپیدانی به همراه والدین خود، با بیماری شپش سر آشنا شدند.
کارشناس مراقبت جوانان و نوجوانان شبکه بهداشت و درمان سپیدان هدف از اجرای این طرح را پیشگیری و کنترل آلودگی به شپش سر در مدارس شهری و روستایی سپیدان عنوان کرد و اظهار داشت: بالا بردن آگاهی والدین در خصوص پیشگیری از این آلودگی، با شرکت در کارگاه های آموزشی و انتقال این آگاهی به دانشآموزان، بیماریابی، درمان و کنترل آلودگی در مدارس، از اهداف طرح مبارزه با آلودگی پدیکلوز، در سال تحصیلی جاری است.
سمیه طاهری افزود: در این طرح س3505 نفر از دانش آموزان، ساکن در شهر اردکان و روستاهای اطراف، تحت معاینه قرار گرفته و آموزشهای لازم به آنها ارایه شد.
وی بهترین راه های پیشگیری از این بیماری را، رعایت بهداشت فردی، استحمام با استفاده از آب گرم و صابون، تعویض سریع لباسهای زیر، کوتاه کردن موها و در موقع اپیدمی جوشاندن لباسها در حرارت بالای 70 درجه، آویختن لباسها در مقابل نور خورشید به مدت چندین ساعت و اتو کردن آنها، نام برد.
کارشناس مراقبت جوانان و نوجوانان شبکه بهداشت و درمان سپیدان، تلنبار کردن لباسهای دانش آموزان مانند کاپشنها و ژاکتها در کلاس های درسی مدارس را، باعث شیوع و گسترش این انگل در بین دانش آموزان، بیان کرد.
وی افزود: عامل ایجاد شپش سر، حشره پدیکلوزیس نام دارد، که حشرهای خونخوار خارجی بدن انسان است و میتواند افراد را در هر سن و جنسی و با هر سطح اجتماعی و اقتصادی، آلوده سازد.