خبرهای داغ:
معاون نشر مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی:

سابقه تعبیر «مؤمن انقلابی» در بیانات مقام معظم رهبری به مردم همدان برمی‌گردد/نگارش مقاله «همدان در چشم و دل آیت‌الله خامنه‌ای»

معاون نشر مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با بیان اینکه در یکی دو سال اخیر مقام معظم رهبری در بیانات خود به تعبیر مؤمن انقلابی بسیار تأکید می‌کنند، گفت: با تحقیقات در خصوص استان همدان مشخص شد که 9 مهرماه 75 ایشان این تعبیر را برای مردم همدان به‌کار بردند و سابقه آن مربوط به مردم استان همدان است.
کد خبر: ۸۸۲۱۹۶۲
|
۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علیرضا مختارپور قهرودی امروز در ششمین پاسداشت ادبیات جبهه و مقاومت اظهار داشت: در 27 خردادماه سال 93 در چهارمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت که از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «من زنده‌ام» رونمایی شد مقاله ای با عنوان تأملاتی درباره تقریظ مقام معظم رهبری بر کتب دفاع مقدس ارائه شد.

وی عنوان کرد: در مقاله دیگر در مهرماه سال 94 نیز انواع و شیوه تقریظ نویسی مورد توجه قرار گرفت و امسال در شهر کرمان در تجلیل از خانواده شهدای شهر کرمان که کتاب کریمانه منتشر شده بود نیز اشاره ای به مبانی سبک رفتاری در خانواده شهدا اشاره شد.

معاون نشر مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در ادامه گفت: برای این برنامه با توجه به ویژگی‌هایی که در بیانات مقام معظم رهبری مشاهده می شود و با مصاحبه وسیعی که چند وقت پیش با مقام معظم رهبری کردند مقاله ای تهیه شد که محورهای اصلی آن معرفی می‌شود و عنوان آن «همدان در چشم و دل آیت‌الله خامنه‌ای» است.

وی اضافه کرد: از سال 62 تا 89، 22 دیدار بین مردم، مسئولین، رزمندگان و بسیجیان و خانواده‌های شهدای همدان با مقام معظم رهبری انجام گرفته که این 22 متن اعم از منتشر شده و نشده در این مقاله آمده است.

مختارپور تصریح کرد: از نظر محل دیدارها 14 دیدار از 22 دیدار در دو سفر ایشان با مردم همدان بوده و 7 نکته اساسی در این مقاله شمرده شده و مبانی آن براساس بیانات مقام معظم رهبری است.

وی ابراز داشت: نخستین مطلب وجود احترام و ارزش استان و مردم همدان در محضر مقام معظم رهبری است که بیاناتشان اشاره می کنند که به چه دلیلی این استان به لحاظ تاریخی، انقلابی و ظرفیت‌های استان و استعدادهای جوان اشاره دارند.

معاون نشر مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی افزود: نکته دوم نیز صفات و ویژگی‌های مردم همدان است در مجموعه بیانات مقام معظم رهبری صفات متفاوتی را برای مردم همدان برشمردند از جمله آنها صفاتی چون قانع، صبور، با مسئولیت‌پذیری خوب، کم انتظار و شهر دین، علم و عرفان است؛ شهر معنویت، دارالمؤمنین، دارالعلم و از هر حیث و از قبل انقلاب و در جریان دفاع مقدس، دارالعباده‌ای که به دارالجهاد تبدیل شد.

وی با بیان اینکه در یکی دو سال اخیر مقام معظم رهبری در بیانات خود به تعبیر مؤمن انقلابی بسیار تأکید می کنند، گفت: با تحقیقات در خصوص استان همدان مشخص شد که 9 مهرماه 75 ایشان این تعبیر را برای مردم همدان به‌کار بردند و سابقه آن مربوط به مردم استان همدان است.

مختارپور اظهار داشت: سومین نکته این مقاله کسوت شخصیت‌های علمی، تاریخی، فرهنگی و انقلابی است که مقام معظم رهبری فرموده‌اند اگر بخواهم نام‌های آنها را فهرست کنم بیش از یک ساعت طول می‌کشد.

وی با اشاره به نکته چهارم این مقاله که محتوای آن است، گفت: مهمترین مواضع رهبری در دیدارهایی که در استان همدان داشتند که به تدوین نقش استکبار جهانی در خردادماه 63، تأکید بر هوشیاری و پرهیز از خوابیدن در حالی که دشمن هرگز نمی‌خوابد که مربوط به شهریور 62 است و تحلیل مبانی استکبارستیزی نظام در سال‌های 64 و 66 و ... است.

معاون نشر مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی تأکید کرد: نکته پنجم نیز در مورد نقش کم نظیر مردم و رزمندگان استان همدان در دفاع مقدس است که در صحبت ها اشاره شده است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در خرداد سال62 خطاب به خانواده های معظم شهدا فرموده اند «خانواده معظم شهدا بودن افتخار است و با عالی ترین مقام های دولتی قابل مقایسه نیست»، گفت: در این نکته ای وجود دارد برای کسانی که تصور می کنند مقام معظم رهبر ی صرفا بر احساسات است. ایشان می فرمایند: اگر من از شهدا احترام می‌کنم اگر ابراز احساسات به خانواده شهدا می کنم این صرفا یک احساسات خشک و خالی نیست، به معنای یک راهبرد حقیقی برای ملت ماست و یاد شهدا باید گرامی داشته شود این جوانان عزیز و این خانواده های پر طاقت و این والدین و همسران اینهایی که با صبر و پایداری خودشان از این جریان های پیشتاز طولانی ربوده اند باید مورد تجلیل قرار گیرند تا برای نسل جوان ما و آینده کشورمان این پرچم سرپا بماند.

پورمختار در خصوص برگزاری کنگره فرماندهان و 8 هزار شهید در 19 مهرماه 89 گفت: توطئه دشمنان به فراموشی سپردن یاد و خاطره شهدا است.

وی با اشاره به جمع بندی محور تقریظ بر چهار کتاب که امروز برگزار شده است، ادامه داد: محورهای کلی ارزش‌های دفاع مقدس، ایمان، اخلاص شهدا و خانواده آنان، توجه به سیر مبانی روحی رزمندگان، صدق و اخلاص و صفا و ایمان، تجلیل از نویسندگان و کسانی که در صحنه تألیف این کتاب‌ها بوده اند از اهداف این تقریظ‌ها است.

معاون نشر مؤسسه‌ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی عنوان کرد: آخرین نکته از این مقاله گزارشی از چند دقیقه از دیدار 16 دی ماه 95 که در آن گزارش آن جلسه به اختصار آورده می شود.

وی یادآور شد: در این جلسه آقای «علی خوش لفظ» از مقام معظم رهبری شهادت خود را خواست و ایشان فرمودند انشاالله سالم بمانید و سپس آقای «حمید حسام» کتاب «آب هرگز نمی میرد» را به مقام معظم رهبری اهدا کردند و ایشان از 16 دی ماه تا 18 بهمن ماه کتاب 742 صفحه ای را مطالعه کرده و بر آن تقریظ نوشتند.

مختارپور خاطرنشان کرد: در همان جلسه نیز خانم «ضرابی زاده» کتاب «گلستان یازدهم» را به مقام معظم رهبری تقدیم کردند و در تاریخ 21 دی ماه در این کتاب مقام معظم رهبری تقریظ را می نویسند.

وی ابراز داشت: در مجموع بعد از 32 روز از آن دیدار اگر فقط همان دو کتاب را مطالعه کرده باشند 1050 صفحه کتاب را مطالعه کرده اند و تقریظ نوشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار