وی با بیان اینکه حدود 40 پارک علوم فناوری و 170 مرکز رشد در کشور فعالیت میکنند افزود: 4 هزار شرکت دانشبنیان با حدود 30 هزار دانشآموخته کارآفرین در این شرکتها فعالیت میکنند.
توفیقی با بیان اینکه استان فارس ضرورت ارتباط صنعت و دانشگاه را به خوبی درک کرده است خاطرنشان کرد: با ارتباط بین صنعت و دانشگاه و استفاده از علم و دانش باید عقبماندگی که در زمینه تکنولوژی داریم هر چه سریعتر جبران شود و در این زمینه صاحب برند و نام جهانی شویم.
وی با بیان اینکه امروزه مهم نیست که منابع زیززمینی و روزمینی متعلق به کدام جغرافیاست زیرا ارزش افزوده این منابع در اختیار کسانی است که دانش و فن آن منابع را دارند عنوان کرد: درست است که ایران دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است اما بیشتر ارزش افزوده این بخش در اختیار کشورهایی است که دانش این ذخایر را کسب کردهاند و در زمینه استفاده از میادین نفتی و گازی ایدهها و طرحهای کارآمد دارند.
رئیس ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ با بیان اینکه کشور از نظر فرهنگ و تعاریف فناوری عقب است و با استفاده از دانش و تکنولوژی این عقبماندگی باید جبران شود اظهار داشت: یکی از اهداف اقتصاد دانشبنیان تقویت توانایی در خلق تکنولوژی است.
وی با بیان اینکه منطقه ویژه فناوری صنعت گاز و نفت استان فارس یک اکوسیستم برای تغییر چهره صنعت و اقتصاد در استان فارس ایجاد میکند افزود: این منطقه سبب میشود که دانشگاههای فارس به دانشگاههای کارآفرین تبدیل شوند زیرا از برنامه سوم توسعه آرزوی تبدیل چرخه علم به ثروت تکرار شده و این مناطق قادر به تحقق این آرزو هستند.