حسن فیاضپور اظهار داشت: ما قبول داریم که در شیراز مدارس غیرمقاوم و مسائل ایمنی بافت فرسوده و نقاطی مانند بازار وکیل را داریم اما ابعاد موضوع به هیچ عنوان قابل قیاس با خطرات تهران نیست.
وی افزود: اگر بنا را بر احتمالات بگذاریم در جادههای ما خطرات بسیار وجود دارد و نمیتوان گفت به سرعت تمام جادهها، خودروها و قوانین استاندارد و بدون نقص شوند که در وضعیت مدیریت بحران نیز باید با توجه به امکانات و منابع، بهترین مدیریت را انجام دهیم.
فیاضپور ادامه داد: وضعیت نیروی انسانی آتش نشانی و مدیریت بحران در شیراز بسیار خوب است و از نظر مدیریتی هماهنگی کامل ایجاد شده و از نظر جذب و آموزش نیز اقدامات بسیار خوبی صورت پذیرفته است.
این مسؤول بیان کرد: با توجه به کمتعداد بودن ساختمانهای مرتفع و پرتراکم و قرار نداشتن شیراز بر روی گسل زلزله، خطرات کمتری نسبت به تهران داریم اما تجهیزات اطفا و امداد ما اگر نگوییم بهتر از تهران از آن کمتر نیست.
وی ابراز داشت: ساختمانهای بلندمرتبه تهران بسیاری در بافت فرسوده و میانی و پرتراکم آن است در حالی که ساختمانهای شیراز در مناطقی مانند معالیآباد، زرگری و گلستان قرار دارد که از آن تراکم جمعیتی برخوردار نیست.
فیاض پور بیان کرد: در صورت بروز حادثه دسترسی ما به ساختمانها در شیراز بسیار بهتر و امکان تردد بیشتر است و مناطق آسیبپذیر ما بیشتر در اطراف شاهچراغ، شهرک سعدی و بازار وکیل است که آنجا هم ساختمان بلندمرتبه و پرجمعیت نداریم اما برای اطمینان بیشتر از یکهزار و 200 شیر هیدرانت در این مناطق استقرار یافته است.
وی یادآور شد: با تمام این مقدمات، بارها به مالکان تذکر داده شده که اگر خطری رخ دهد در وهله نخست خسارت و آسیب متوجه خود آنها خواهد شد و باید از حادثه پلاسکو درس بگیرند و به توصیههای دستگاههای متولی اهمیت بدهند.
این مسؤول متذکر شد: ساختمانهای نوساز باید گواهی کیفیت بنا دریافت کنند که آتشنشانی یکی از تاییدکنندههای آن است و مسائلی مانند خروجی اضطراری، تجهیزات اطفای حریق، آسانسور و پله ها و غیره را بررسی میکند و تا کیفیت بنا تایید نشود پایان کار نمیدهند.
وی ادامه داد: مالکان و سازندگان از سختگیری آتشنشانی ناراحت نشوند و بدانند این کار برای خود آنها است که اگر در موارد مختلف سهلانگاری کرده و مثلا بگویند اصلا پایان کار نمیخواهیم ممکن است در شرایط فعلی مجرم تلقی نشوند اما در صورت بروز حادثه باید در مقابل محکمه قضایی پاسخگو بوده و دیه و خونبهای متوجه مردم را جوابگو باشند.
فیاضپور از نمایندگان مجلس نیز خواست در تدوین قوانین با ضمانت اجرایی بیشتر به دستگاههای متولی ایمنی و امداد کمک کنند تا برخی قوانین تنها در حد توصیه و ارشاد نباشد.
وی همچنین استفاده از بالگرد و هواپیمای آبپاش در محیط شهری را منتفی دانست و گفت: در محیط شهری به سبب وجود دکلهای مخابراتی و سیمهای برق و ساختمانهای مرتفع امکان پرواز در ارتفاع پایین وجود نداشته و آبپاشی از بالا نیز سودی ندارد اما در مناطق صنعتی خارج شهر وجود بالگرد و هواپیمای آبپاش مفید است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر اورژانس هوایی مرکز استان راهاندازی شده و در جنوب استان نیز به زودی فعال میشود که بیشتر برای موارد صنعتی و منابع طبیعی کاربرد دارد.