عزیزالله مهدیان امروز د با اشاره به اینکه در کشور حدود 5 میلیون و 700 هزار مسکن روستایی داریم، خاطرنشان کرد: در مقطعی که بهسازی مسکن را در کشور شروع کردیم حدود 7 درصد خانهها در برابر حوادث مقاوم بود که از سال 1374 تا سال 1384 200 هزار مسکن در کشور ساخته شد و از آن سال تابهحال یکمیلیون و 900 هزار واحد دیگر نیز به آن اضافه شد که در غالب بازسازی و بهسازی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از این تعداد حدود 350 هزار واحد شامل بازسازی مناطق سانحه دیده و یکمیلیون و 550 هزار واحد نیز بهسازی مناطق روستایی بوده که جمع آن حدود دو میلیون و صد هزار واحد است که تمام این منازل دارای سازه بوده و در برابر حوادث مقاوم هستند.
معاون بازسازی و بهسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور افزود: در حال حاضر خانههای مقاوم روستایی از 7 درصد به 40 درصد رسیده است که این خانهها نظارتشده ساختهشده و دارای نقشه میباشند، یعنی در زلزله و حوادث آسیبپذیر نیستند که حتی در شهر ما چنین وضعیتی را نداریم چراکه خانههای روستایی ساده ساخته میشوند، افزون براینکه سیستم نظارت ما نیز حسابشدهتر است.
مهدیان ادامه داد: شخصی را که ما بهعنوان ناظر ساختمان انتخاب میکنیم، سعی شده که تنها دغدغه وی همین کار بوده و بهجز شغل نظارت شغل دیگری نداشته و درآمدش نیز به حدی بوده که نیاز به کار دیگری نداشته باشد.
وی همچنین گفت: هدف ما این است که تا سال 1405 رقم 40 درصد خانههای مقاوم روستایی را به 80 درصد برسانیم که آن موقع میتوان ادعا کرد که بیشتر خانهها مقاومسازی شده است.
معاون بازسازی و بهسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با اشاره به برخی مشکلات در این راه اظهار داشت: خانههایی که در حال حاضر مقاومسازی نشدهاند مربوط به مالکانی است که توان مالی برای آوردن سهم آورده خود را ندارند که ما نیز از محل حساب صد امام(ره) و دیگر منابع به دنبال کمک به این دسته افراد هستیم.
مهدیان افزود: دادن کمک بلاعوض یا پرداخت بیشتر وام از راههایی است که میتوان برای کمک به افراد کمتوان مالی برای مقاومسازی منازل آنها در نظر گرفت.
وی در پایان نیز درباره حل مشکل ضمانت زنجیرهای اهالی از یکدیگر در گرفتن وام خاطرنشان کرد: در پرداخت تسهیلات سال 1395 در بحث ضمانت زنجیرهای نیز مصوبه شورای پول و اعتبار مشکل را بهصورت سفته زنجیرهای حل کرده است و روستائیان میتوانند از این شرایط استفاده کنند.