با 176 رأی موافق و 74 رأی مخالف نمایندگان مجلس

آخوندی وزیر ماند

نمایندگان مجلس با 74 رأی موافق به استیضاح، 176 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از 257 نماینده حاضر در صحن علنی، با عدم اعتماد مجدد به «عباس آخوندی» مخالفت کردند که بدین ترتیب «آخوندی» وزیر راه و شهرسازی ماند.
کد خبر: ۸۸۲۸۰۹۸
|
۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، نشست علنی صبح امروز (یکشنبه اول اسفندماه 95) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.

در ابتدا 206 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس کرسی 80 نماینده مجلس خالی بود.

بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دستور کار نشست علنی امروز خانه ملت بود.

*آغاز بررسی طرح استیضاح «آخوندی» در صحن علنی مجلس

در ابتدای نشست، بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

طرح استیضاح عباس آخوندی در نشست علنی روز سه‌شنبه هفته گذشته پارلمان با 34 امضا در اعلام وصول شد.

طبق اصل 89 قانون اساسی، نمایندگان مجلس می‌توانند در مواردی که لازم می‌دانند هیأت وزیران یا هر یک از وزرا را استیضاح کنند، استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل 10 نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود. هیأت وزیران یا وزیر مورد استیضاح باید ظرف مدت 10 روز پس از طرح آن در مجلس حاضر شود و به آن پاسخ گوید و از مجلس رأی اعتماد بخواهد. در صورت عدم حضور هیأت وزیران یا وزیر برای پاسخ، نمایندگان مزبور درباره استیضاح خود توضیحات لازم را می‌دهند و در صورتی که مجلس مقتضی بداند اعلام رأی عدم اعتماد خواهد کرد. اگر مجلس رأی اعتماد نداد هیأت وزیران یا وزیران یا وزیر مورد استیضاح عزل می‌شود. در هر دو صورت وزرای مورد استیضاح نمی‌توانند در هیأت وزیرانی که بلافاصله بعد از آن تشکیل می‌شود، عضویت پیدا کنند.

طبق ماده 108 آیین‌نامه داخلی مجلس، براى استیضاح یک وزیر دو ساعت و براى استیضاح دولت یا بیش از یک وزیر چهار ساعت، استیضاح‌کنندگان مى‏‌توانند از بین خود یک یا چند نفر را براى بحث در موضوع استیضاح معرفى نمایند، ولى در هر حال مجموع نطق‌هاى استیضاح‌کنندگان نباید از مدت فوق تجاوز نماید.

بر اساس مواد 223، 224 و 225 آیین‌نامه داخلی، در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاح‌کنندگان، رئیس‌جمهور مى‏‌تواند به دفاع از وزیر یا وزیران مورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز مى‏‌توانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استیضاح براى رئیس‌جمهور یا چند وزیر پنج ساعت و براى یک وزیر سه ساعت خواهد بود.

وزیر یا وزیران مورد استیضاح مى‏‌توانند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نمایندگان موافق قرار دهند.

بیانات استیضاح‌کنندگان و پاسخ آنها در یک یا چند جلسه باید به طور متوالى صورت گیرد.

استیضاح‌کنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلایل و توضیحات خود، موضوعات دیگرى را که به مورد استیضاح مربوط نیست مورد بحث قرار دهند.

پس از پاسخ وزیر یا وزیران مورد استیضاح و یا پاسخ رئیس‏‌جمهور از طرف هیأت وزیران مورد استیضاح، حداکثر دو نفر از نمایندگان استیضاح‌کننده حق دارند، توضیحات تکمیلى بدهند، به شرطى که صحبت هر کدام از ربع ساعت تجاوز ننماید. رئیس‌جمهور مى‏‌تواند حداکثر یک ساعت به دفاع از هیأت وزیران بپردازد و وزیر مورد استیضاح هم مى‏‌تواند حداکثر نیم ساعت مجدداً از خود دفاع کند.

در ماده 225 آیین‌نامه داخلی هم آمده است که پس از انجام استیضاح، رئیس جلسه مجلس «عدم اعتماد وزیر یا وزیران» را به رأى مى‏‌گذارد.

ماده 227 آیین‌نامه داخلی نیز تأکید می‌کند که هنگامى که استیضاح در دستور مجلس است به هیچ وجه نمى‏‌توان دستور را تغییر داد، مگر در موارد طرح‏‌ها و لوایح سه فوریتى.

متن کامل طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی

احتراماً اینجانبان امضاء‌کنندگان ذیل به عنوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی به استناد بند اول اصل 89 قانون اساسی و ماده 222 آیین‌نامه داخلی مجلس به دلایل زیر تقاضای استیضاح وزیر محترم راه و شهرسازی جناب آقای دکتر آخوندی را داریم.

1 ــ سیستم ریلی به عنوان ایمن‌ترین شیوه حمل و نقل در دو سال گذشته در یک محل دارای دو سانحه مرگبار شده است در حالی که اولاً عامل آن مشکل مدیریتی و خطا در برنامه‌ریزی بوده و نه یک اتفاق. ثانیاً در استیضاح قبلی ایرادات اساسی ایمنی حمل و نقل ریلی هشدار داده شده بود و ثالثاً این سانحه دردناک در محوری اتفاق افتاد که هزینه ابهام‌آمیز تجهیزات سیگنالینگ آن مورد سؤال در استیضاح قبلی بود و بلاک‌بندی این مسیر به‌عنوان افتخار مدیریتی وزارت قلمداد می‌شد ولی همین بلاک‌بندی به‌دلیل سوء مدیریت و برنامه‌ریزی موجب سانحه شد.

2 ــ علت به‌کارگیری نیروی بازنشسته علی‌رغم مخالفت وزارت اطلاعات به‌عنوان مسئول حراست وزارتخانه چیست و چرا علی‌رغم تذکرات دستگاههای نظارتی ایشان را حفظ کرده‌اید و در قبال دخالتهای گسترده ایشان در تخلفات اقتصادی و سوء استفاده‌های مدیریتی سکوت کرده‌اید؟

3 ــ توسعه فعالیت اقتصادی بنگاه‌های وابسته به جناب‌عالی در حوزه وزارت راه و شهرسازی چیست و نقش فرزند شما در قراردادهای وزارتخانه چه توجیهی دارد؟

4 ــ مسکن مهر را مزخرف اعلام کرده و مسکن اجتماعی که در سال اول وزارتتان جایگزین مسکن مهر اعلام نمودید هیچ‌گاه معرفی نشد. طرح جامع مسکن را هم متوقف و بخش مسکن را بلاتکلیف کردید.

5 ــ علت اینکه توافقات خرید هواپیما را مخفی انجام داده و متن توافق را حتی در اختیار کمیسیون عمران قرار ندادید، چیست؟

6 ــ علت اینکه در هیئت دولت به‌جای کار وزارتخانه به‌دنبال طرحهای حزب‌سازی هستید، چیست؟

7 ــ علت عدم شفافیت در قراردادهای شرکت فرودگاه‌های کشور و عدم نظارت بر فعالیتهای اقتصادی مدیران این شرکت چیست؟

8 ــ چرا بررسی سانحه آنتونوف 149 تهران ــ طبس را متوقف نمودید؟

9 ــ در خصوص 4 سانحه مرگبار هوایی و ریلی چه پاسخی دارید؟

10 ــ برای کشته شدن سربازان راکب اتوبوس در فارس چه پاسخی به جامعه دادید؟

11 ــ در تمام دنیا با سوانحی چون سقوط آنتونوف و قطار سمنان، مدیر مربوطه استعفا یا برکنار می‌شد اما شما در سانحه آنتونوف که با مجوز غیرقانونی رئیس هواپیمایی وقت فعالیت می‌کرد، رسماً از ایشان حمایت کردید و جلوی استعفای ایشان را گرفتید، چه پاسخی به افکار عمومی دارید؟

12 ــ کریدورهای بین‌المللی عبوری از ایران به‌دلیل عدم اقدام به‌موقع در کشورهای مجاور جایگزین شده و عملاً فرصتهای نسلهای آینده در حال از دست رفتن است، چه پاسخی دارید؟

برای حضور در جلسه بررسی استیضاح وزیر راه

اسحاق جهانگیری در صحن علنی مجلس حضور یافت

پس از آن، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برای حضور در جلسه بررسی طرح استیضاح «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی، وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.

برخی از وزرا و معاونان کابینه نیز همراه با اسحاق جهانگیری در صحن علنی مجلس حضور یافتند.

(برای مشاهده متن اخبار، روی تیترها کلیک کنید)

کارت قرمز متقاضیان مسکن مهر به آخوندی

جمعی از متقاضیان مسکن مهر همزمان با آغاز نشست استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی مقابل درب شمال شرقی خانه ملت تجمع کردند.
وظایف نظارتی خود را تا آخرین روز مسئولیت وزیر راه انجام خواهیم داد

فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی طی بیانیه‌ای بر ابقای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی تأکید کردند.

رئیس مجلس: بندهای استیضاح آخوندی ابهام ندارد

علی لاریجانی رئیس مجلس که اداره جلسه را بر عهده داشت گفت:‌بندها صراحت  دارد و ابهامی در آن نیست ممکن است شما به آنها اشکالی داشته باشید.

انتقاد ابطحی از تأخیر چند ماهه برپایی جلسه استیضاح آخوندی

سیدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه اول اسفند در جلسه علنی مجلس طی تذکری شفاهی با استناد به ماده 203 آئین‌نامه داخلی مجلس، گفت: طبق آئین‌نامه هیأت رئیسه مجلس باید استیضاح وزرا را بلافاصله به کمیسیون ارجاع داده و کمیسیون نیز ظرف مدت یک هفته به آن رسیدگی کند؛ حال سوال ما این است استیضاح وزیر راه و شهرسازی چه زمانی انجام شده و چند ماه طول کشیده است؟

صباغیان(موافق استیضاح): مسئولان ارشد کشور باید پاسخگوی سوانح باشند/ کوتاهی آخوندی در سانحه قطار 

محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه پارلمان) طی سخنانی به عنوان موافق استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: طبق بررسی‌هایم متوجه شدم آقای آخوندی وزیری توانمند و صاحب ایده هستند و بین وزرای فعلی عملکرد قابل قبولی داشتند اما بنده به دلیل کوتاهی‌ها در حادثه قطار مشهد، این استیضاح را امضاء کردم.

سعیدی(موافق استیضاح): آقای آخوندی! آیا برای عبور از رکود سنگین مسکن اقدامی شده است؟

محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه دوم اسفند در صحن علنی مجلس و در موافقت با استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی بر خلاف شایعات، این استیضاح سیاسی نبوده و مبتنی بر وظایف نمایندگی و مستندات است، گفت: برخی می‌گویند از آنجا که دو ماه تا پایان عمر دولت مانده استیضاح به مصلحت نیست در حالیکه این دلیل نمی‌شود که چشم بر بی‌انضباطی‌ها و ناکارآمدی‌ها بپوشیم و وظیفه نمایندگی اقتضا می‌کند که حتی اگر یک روز هم از وزارت وزیری باقی مانده است به تکلیف خود عمل کنیم.

مقدسی(موافق استیضاح): آخوندی با وجود توان داخلی واگن و کشتی باری از خارج خرید/ دولت از جراحی نترسد

سیدمهدی مقدسی نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه اول اسفند در جلسه علنی مجلس و به عنوان موافق استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی گفت:‌ همواره با افتخار از دولت حمایت کرده‌ام اما هر جا اشکالی باشد مطرح می‌کنیم.

قاضی‌پور(موافق استیضاح): وزیر راه بگوید چه نسبتی با محمدهادی احمد آخوندی دارد؟/ یک گونی مدارک از خلاف‌های وزیر داریم 

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی طی سخنانی در صحن علنی مجلس، اظهار داشت: دولت در اینجا دکان باز کرده و مردم را سرگرم کرده است که مردم نشنوند؛ ولی ملت می‌شنوند، این استیضاح سیاسی نیست.

فرهنگی(موافق استیضاح): تخلفات زیادی از زمان ارجاع طرح استیضاح آخوندی به کمیسیون عمران صورت گرفته است

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: تخلفاتی از زمان ارجاع طرح استیضاح وزیر راه به کمیسیون عمران تاکنون رخ داده است که همین تأخیر بیش از 2 ماه در بررسی استیضاح در حالی است که در آئین‌نامه 17روز مهلت داده شده است.

شهریاری(موافق استیضاح): شناخت وزیر بهداشت از راه‌ها بیشتر از آخوندی است/هیچ‌کدام از جاده‌های ترانزیتی سامان نگرفته است

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، گفت: شاید شناختی که وزیر بهداشت از راه‌های کشور دارد بیشتر از شناخت آقای آخوندی باشد.

آخوندی(وزیر): استیضاح وقتی باید صورت گیرد که پاسخ به سوال‌های پیشین قانع‌کننده‌ نباشد/به خاطر حوادث گذشته پوزش می‌طلبم

وزیر راه و شهرسازی گفت:‌معمولا استیضاح وقتی به جریان می‌افتد که پاسخ به سوال‌ها در نوبت‌های پیشین قانع‌کننده نباشد. چه در دوره مجلس پیشین و چه این دوره حتی بدون جریان افتادن یک سوال و بدون گرفتن کارت زرد مستقیما مورد استیضاح قرار می‌گیرم که البته شکوه‌ای نیست.

شهریاری: «استیضاح وزیر راه» قطعاً سیاسی نیست/ موافقت ما در راستای انجام تکلیف و احقاق حقوق مردم است

نماینده مردم زاهدان در مجلس گفت: اگر ما امروز موضع استیضاح وزیر راه را مطرح و با آن موافقت می‌کنیم تنها در راستای سوگند نمایندگی و احقاق حقوق مردم است، نه مسائل سیاسی.

بیگی (موافق استیضاح): آخوندی لیاقت و کفایت تصدی پست وزارت راه را ندارد/ آقای وزیر! آیا لعن و نفرین مردم را شنیده‌اید؟

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: آقای آخوندی شما کسانی را به کار می‌گیرید که فاقد تخصص با کارهای لازم هستند و یا حداقل علامت سؤال‌های جدی در مورد صلاحیت آنها مطرح است.

ترکی (موافق استیضاح): وزرای دولت امروز آمده‌اند تا نمایندگان را مشغول کنند/ پیامک شرکت‌های وزارت راه به نمایندگان نشان می‌دهد رابطه‌بازی وجود دارد

نماینده مردم فریدن در مجلس شورای اسلامی گفت:‌ حمایتی که اخیراً از طریق شرکت‌های خصوصی تحت امر وزارت راه و شهرسازی با پیامک‌هایی به نمایندگان طی این چند روز، نشان می‌دهد که رابطه‌بازی‌ها وجود دارد.

حسن‌بیگی (مخالف استیضاح): مدیرعامل راه‌آهن در حادثه ریلی سمنان مقصر نبود/ صحت عملکرد سیستم هشدار در سانحه برخورد دو قطار

نماینده دامغان در مجلس با بیان اینکه دستگاه ATC و TCT در سانحه برخورد دو قطار دارای ایراد نبود، گفت: این سانحه را با تعدادی از کارشناسان بررسی کردیم و نتیجه این شد که مدیرعامل شرکت‌ راه‌آهن در آن مقصر نیست.

تاجگردون (مخالف استیضاح): باید به جای استیضاح به وزیر کمک کنیم/ در سوانح باید سهم تقصیر مشخص شود

نماینده مردم گچساران در مجلس با بیان اینکه در سوانح مختلف باید سهم تقصیر مشخص شود، گفت: من استیضاح وزیر راه را درست نمی‌دانم و معتقدم به جای استیضاح باید به وزیر کمک کنیم.

بعد از نطق غلامرضا تاجگردون، نوبت صبح جلسه بررسی استیضاح وزیر راه به اتمام رسید و نوبت عصر از حدود ساعت 14 آغاز شد.

آخوندی (وزیر): حتی یک نفر از نزدیکانم در هیچ قراردادی مداخله نداشته‌ است

وزیر راه و شهرسازی گفت: حتی یک نفر از نزدیکان من در هیچ قراردادی در وزارتخانه مداخله و شرکت نداشته‌اند.

دهقان (موافق استیضاح): بعد از طرح استیضاح اسناد «تخلفات آخوندی» بر سرما ریخته شد/ مداخله کارکنان وزارت راه در معاملات دولتی

نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس گفت: موضوع دیگری که بنده سند آن را در دست دارم این است که یک آقایی در راه‌آهن فعال بوده البته مدتی ترک کار می‌کند و می‌رود 5 میلیارد و 707 میلیون تومان با راه‌آهن قرارداد می‌بندد.

فرهنگی (موافق استیضاح): بنده وزیر راه را در حادثه ریلی سمنان قاصر و مقصر می‌دانم

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: من وزیر راه را در حادثه ریلی سمنان بعضاً قاصر و بعضاً مقصر می‌دانم و از نظر من وی متهم است.

پس از اتمام صحبت‌های استیضاح‌کنندگان و وزیر راه و شهرسازی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طبق آیین‌نامه داخلی پارلمان «عدم اعتماد» به آخوندی را به رأی وکلای ملت گذاشت که نمایندگان با 74 رأی موافق، 176 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از 257 نماینده حاضر در صحن علنی، با استیضاح آخوندی مخالفت کردند که بدین ترتیب آخوندی به عنوان وزیر راه و شهرسازی باقی ماند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار