لزوم فعالیت بخش خصوصی در ایجاد واحدهای بسته بندی و استخراج اسانس و ماده موثره گیاهان دارویی در استان
حسین جعفری با بیان اینکه اطلاعات خوبی در زمینه نحوه کشت و کار و مدیریت تولید هفت گونه گیاهی مورد کشت در استان زنجان وجود دارد، تصریح کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی به دلیل نقشی که تولید و اشتغال و تحقق شعار سال دارد از رویکردها و اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان محسوب می شود.
وی با اشاره به تشکیل انجمن گیاهان دارویی در استان زنجان عنوان کرد: این انجمن کار هماهنگی بین عوامل دخیل در این حوزه از جمله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، دانشگاه زنجان، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی و محققان و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان را بر عهده دارد.
جعفری در ادامه حمایت از واحدهای تولیدی فعال در زمینه گیاهان دارویی را از جمله سیاست های سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان برشمرد و افزود: تامین آموزش های لازم و در اختیار گذاشتن تسهیلات مور نیاز برای متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه از دیگر سیاست ها و رویکردهای سازمان محسوب می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بیان داشت: در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان تاکید بر این است که سرمایه گذاری ها معطوف به تکمیل زنجیره های تولید و تامین باشد به طوری که در این راستا صرفا ماده خام به عنوان گیاه دارویی برداشت و از استان خارج نشود.
وی با اشاره به اینکه ارزش افزوده عمده ای که گیاهان دارویی ایجاد می کنند مربوط به فرآوری آن هاست، تصریح کرد: در حال حاضر هیچ واحد فرآوری گیاهان دارویی در استان زنجان وجود ندارد و لذا ضرورت دارد بخش خصوصی در زمینه ایجاد واحدهای بسته بندی و استخراج اسانس و ماده موثره گیاهان دارویی در استان فعال شود و در این راستا حمایت های لازم از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز به عمل می آید.
جعفری خاطرنشان کرد: در حال حاضر هفت گونه گیاه دارویی در سطح 25 هکتار از اراضی استان زنجان به زیر کشت رفته که عمده آن نیز مربوط به گیاه زعفران است.