17 درصد واحدهای تولیدی در کردستان راکد است/اعطای 120 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای مشکلدار
به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان،محمد درهوزمی پیش از ظهر امروز در روز ملی صنعت و معدن که با حضور مسوولان استان و صنعتکاران در سنندج برگزار شد گفت:امروز روز تجلیل از صنعتگران و معدنکاران است، این روز به دستور رئیس جمهور وقت در سال 76 از سوی هاشمی رفسنجانی نامگذاری شده است تا در بستر آن از فعالین این عرصه تقدیر به عمل بیاید.
درهوزمی در ادامه به نقش و جایگاه صنعتکاران در توسعه هر جامعهای اشاره کرد و گفت: در وصف صنعتکاران خیلی صحبتها میشود کرد، صنعتکاران و معدنکاران کسانی هستند که برای کسب درآمد خود سختترین راه را انتخاب کردهاند.
وی با بیان اینکه متاسفانه جامعه ما تولید محور نبوده و تولید مظلوم واقع شده است، اظهار داشت: راهی که صنعتکاران و معدنکاران و در کل سرمایهگذاران این عرصه انتخاب میکنند راه پرفراز و نشیب و سختی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با تاکید براینکه این عرصه راهی را انتخاب کردهاند که با تمام سختیها بانی خیر برای دیگران شدهاند، افزود: سرمایهگذاران حوزه صنعت و معدن با کار و تلاش و قبول ریسک بالا نان سر سفره کارگران میبرند و این بسیار ارزشمند است.
وی تصریح کرد: تولید به دلایل مولفههای که در آن دخیل است کار سختی است، به همین دلیل تلاش صنعتکاران را باید ارج نهاد چرا که در این مدت که توفیق خدمت به عنوان رئیس سازمان صنعت و معدن استان را پیدا کردهام با مشکلات این عزیزان به خوبی آشنا و با آن دست و پنجه نرم کردهام.
درهوزمی در ادامه به برخی از اقدامات انجام گرفته در راستای رفع مشکلات این حوزه در استان طی سال گذشته گفت: در طول سال 95 که با عنوان سال اقتصاد مقاوتی اقدام و عمل نامگذاری شده بود در راستای رفع مشکلات این حوزه جلساتی با حضور مسوولان و متولیان امر برگزار و در نهایت موفق شدیم بخشی از مشکلات این بخش را رفع کنیم.
اعطای 120 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای مشکلدار
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، در قالب کاگروه رفع موانع تولید در سال گذشته نزدیک به 120 میلیارد تومان واحدهای تولید سرمایه در گردش پرداخت شده که می توانستیم این میزان را به 220 میلیارد تومان افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: در سالجاری که به نام سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نامگذاری شده است همه باید همه دست به دست هم بدهیم و با تسهیلگری به کمک بخش تولید برویم.
درهوزمی با بیان اینکه تولید زمانی رونق پیدا میکند که دغدغه همه بخشها باشد، افزود: واحدهای تولیدی نیز برای اینکه رشد و ارتقا پیدا کنند، ناگزیر به ارتقاء سطح کیفیت محصولات خود به لحاظ کمی و کیفی هستند.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، واحد تولیدی که محصول آن توان رقابت نداشته باشد، محکوم به فنا است پس باید محصولی تولید کنیم که به لحاظ قیمت و کیفیت بتواند با واحدهای هم نوع خود رقابت کند.
دنیای اقتصاد، دنیای واقع بینیها است
وی گفت: دنیای اقتصاد دنیای واقع بینیها است و در این دنیا محصول با کیفیت و قابل رقابت به فروش میرسد و برای موفقیت در این حوزه باید واحدهای تولیدی و صنعتی خود را صادرات محور بکنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تولید محصولات صادرات محور در سطح بینالمللی را مورد تاکید قرار داد و گفت: نمیتوان انتظار داشته باشیم سنتی عمل کنیم و در دنیا مدرن امروز سرپا باشیم.
وی گفت: باید محصولات را به روز و به گونهای در این مسیر حرکت کنیم که محصولات ما مردم پسند باشد تا بتوانیم با سایر واحدهای هم نوع در سطح داخل و خارج رقابت داشته باشیم.
وجود 790 واحد تولیدی در کردستان
درهوزمی با بیان اینکه در حال حاضر 790 واحد تولیدی دراستان وجود دارد که 17 درصد این واحدها راکد هستند، اضافه کرد: دلیل رکود این 17 درصد را شناسایی و کارشناسی کردهایم که دلیل آن متفاوت است که عمدهترین دلیل آن نبود بازار است.
وی با بیان اینکه 44 واحد تولیدی در کردستان مربوط به حوزه مسکن است، اظهار داشت: این طبیعی است که تا وقتی بازار مسکن دچار رکود باشد این واحدها دچار رکود خواهند بود و چه بسا بعد از خارج شدن بازار مسکن از رکود به دلیل اینکه این واحدها نتوانستهاند به روزرسانی کنند همچنان در حالت رکود باقی بمانند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه ما ظرفیتهای خوبی علاوه بر واحدهای تولیدی داریم، اظهار داشت: ما در بخش معدن در استان ظرفیتهای خوبی داریم در این مدت ورود خوبی به بحث فرآوری گونههای معدنی داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه طلای ساریگونی در استان را طی چند سال اخیر به بهرهبرداری رساندیم که منجر به ایجاد اشتغال خوبی در استان شده است، گفت: ظرفیتهای طلای برخی از شهرستانها داریم شناسایی کردهایم که به ما میگوید ما در بحث طلا یکی از قطبهای کشور هستیم.
تولید 1.3 میلیون تن کنسانتره
درهوزمی به ظرفیت سنگ آهن در استان نیز اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید یک میلیون 300 هزار تن کنسانتره در استان داریم و این قول را به مردم می دهیم که تا پایان امسال این مهم را عملیاتی کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه در سال 92، 466 واحد دارای پروانه بهرهبرداری در استان داشتهایم که هم اکنون 655 واحد با رشد 47 درصدی رسیده است، اظهار داشت: واحدهای تولید دارای پروانه ما به لحاظ اشتغال 84 درصد و در زمینه سرمایه 915 درصد رشد داشته است.