اقبال شاکری عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزای بسیج در رابطه با میزان آمادگی تهران برای زلزله اظهار داشت: در مورد اینکه شهر تهران برای زلزله آماده است یا نه به عنوان یک شهروند و به عنوان کسی که در حوزه مدیریت شهر بوده ام اعلام می کنم خیر، آمادگی کاملی وجود ندارد.
وی افزود: باید کارهای بسیار زیادی انجام داد؛ در حال حاضر واجب ترین موضوع در این زمان آموزش شهروندان است. لازم است که صدا و سیما برنامه های خود را به این امر اختصاص دهند. بسیاری از مردم نمی دانند قبل، حین و بعد از زلزله چه کاری باید انجام دهند و به کجا مراجعه کند و اخبار مربوطه را از چه کانال تلگرامی و موثق پیگیری کنند.
عضو سابق شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: البته در حوزه اسکان و امداد تنها جایی که می توان به آن امیدوار بود تهران است. در حال حاضر محل های اسکان موقت در شهر مشخص شده و بنده این امر را مثبت می بینم. سوله های مدیریت بحران هم تقریبا در هر محله ای فراهم شده است اگرچه الان همه سوله ها در اختیار مدیریت بحران نیست و استفاده های دیگری می کنند که کار اشتباهی است.
شاکری تصریح کرد: در این دو حوزه سازمان مدیریت بحران خوب عمل کرده ولی باید به صورت مستمر و دائمی باشد. مساجد، بسیج، شورایاران شورای شهر روستا و شهر و نیروی انتظامی باید از طریق آموزش از این مسائل پیشگیری کنند.
وی مطرح کرد: یکی از اتفاقاتی که بعد از زلزله تهران شاهد بودیم ترافیک شدید در کوچه ها و حتی خیابان های فرعی بود. می توان اقداماتی خیلی ساده در این ارتباط انجام داد به عنوان نمونه خط کشی خیابان ها برای مواقع بحران نیازی به هزینه زیادی هم ندارد.
عضو سابق شورای شهر تهران گفت: ما در حوزه پیشگیری خیلی ضعیف عمل می کنیم. این اقدامات را می توان با هماهنگی شهرداری ها، راهنمایی و رانندگی و شورایاری محلات انجام داد.
شاکری یادآور شد: شهرداران نواحی با سازمان مدیریت بحران باید کار محله ای انجام دهند و به عنوان نمنونه با مدیران آپارتمان ها ارتباط بگیرند و جلسات هفتگی برگزار کنند و اموزش های لازم را ارائه کنند.