حذف پیش دانشگاهی از سال تحصیلی آینده و افزایش زمان آموزش کلاس دوازدهمیها
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، پس از تغییرات در سیستم آموزشی به 3-3-6 از سال 89 و تغییرات پایهها در طی سالهای گذشته، از سال تحصیلی آینده با ورود پایه دوازدهم، دوره پیش دانشگاهی حذف شده و به جای آن پایه دوازدهم به عنوان آخرین ایستگاه تحصیلی دانشآموزان قبل از ورود به دانشگاه، استقرار مییابد.
دوره پیش دانشگاهی از سال 1370 به دوره آموزشی اضافه شد و دانشآموزان پس از اخذ مدرک دیپلم، برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه، باید از گذرگاه پیش دانشگاهی عبور کرده و مدرک این دوره را کسب کنند.
حالا با حذف دوره پیش دانشگاهی، عنوان میشود که ساعات آموزشی دانشآموزان این دوره که 24 ساعت در هفته بود، در پایه دوازدهم با افزایش 11 ساعتی به 35 ساعت میرسد.
البته نکتهای که در این خصوص وجود دارد، این موضوع است که افزایش 11 ساعتی در مدت آموزش در پایه دوازدهم در چه رشتهها و چه دروسی صورت میگیرد؟
علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به چالشهای استقرار پایه دوازدهم در سال تحصیلی آتی، اظهار داشت: به سال آخر تغییرات ساختاری 3-3-6 میرسیم و سال آینده پایه دوازدهم در دوره دوم متوسطه مستقر خواهد شد.
وی افزود: قبلاً پایه دوازدهم همان دوره پیشدانشگاهی و مخصوص شاخه نظری بود، اما در ساختار جدید برای همه شاخهها و رشتههاست.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: از سال آینده دوره پیش دانشگاهی که تاکنون 24 ساعته بود، 35 ساعته خواهد شد.
وی ادامه داد: نیروی انسانی برای این دوره 50 درصد افزایش مییابد و در واقع تغییراتی در مولفههای نیروی انسانی، فضا و تجهیزات خواهیم داشت.
زرافشان تصریح کرد: طبق جدول برنامه درسی، دوره پیش دانشگاهی 24 ساعته است، اما دو سال گذشته در شورای عالی آموزش و پرورش مصوب شد که همه پایهها 35 ساعته شوند؛ بر همین اساس دو سه درس جدید به این مقطع افزوده شد.
ابراهیم رفیعی معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه 2 عامل تهدیدکننده در حوزه نیروی انسانی تهران وجود دارد، گفت: با سه ساله شدن رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش و استقرار پایه دوازدهم اتفاق میافتد؛ زیرا دانشآموزان پیشدانشگاهی 24 ساعت کلاس داشتند و از سال آینده پایه دوازدهمیها 35 ساعت در هفته کلاس خواهند داشت.
وی اظهار داشت: علاوه بر این افزایش ساعت پایه دوازدهم که برای جبران نیروی انسانی آن باید از طریق حقالتدریس نیروهای شاغل اقدام کنیم، حداقل 20 هزار دانشآموز به پایه دوازدهم رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش اضافه میشوند.
انتهای پیام/