به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، دبیر انجمن ادبی اشراق زنجان گفت: پیش از این کتاب "روز قتل رئیسجمهور" نوشته نجیب محفوظ در پنجم بهمنماه، "بیروت ٧٥" نوشته غاده السمان در ١٢ بهمن و "مردانی در آفتاب"، نوشته غسان کنفانی در ١٩ بهمن از سوی این انجمن مورد نقد و بررسی قرار گرفته بود.
علیاصغر اجاقلو افزود: رمان مرگ نور، اثری از یک رماننویس برنده جایزه گنکور است و داستانش در اردوگاههای کار اجباری واقع در بیابانهای مراکش اتفاق میافتد.
وی اظهار داشت: طاهر بن جلون در رمان مرگ نور که بلافاصله پس از انتشار به فروشی بالا دست یافت و مورد تحسین و تمجید منتقدین قرار گرفت، شرحی از اتفاقات واقعی و دلهرهآور را به اثری داستانی تبدیل کرده است. رمان مرگ نور، داستان اردوگاههای کار اجباری را روایت میکند؛ زندانهایی در مراکش که پادشاه حسن دوم از آنها برای حصر دشمنان سیاسی خود در سلولهای زیرزمینی تنگ و تاریک استفاده میکرد. اسیران در این اردوگاهها، فقط به اندازهای غذا و آب دریافت میکردند که نه مرگشان فرا برسد و نه احساس زنده بودن کنند. اوضاع به همین منوال میگذشت تا این که در سپتامبر ١٩٩١، رژیم حسن تحت فشارهای بینالمللی، مجبور به گشودن این دخمههای جهنمی شد. تعداد اندکی از جان به در بردگان (مردگانی متحرک که حدود سی سانتیمتر از قدشان کوتاه شده بود) پس از دهها سال از سلولهای زیرزمینی بسیار کوچک خود بیرون میآیند. بن جلون، با پیگیری داستان یکی از این نجاتیافتگان با زبانی بسیار ساده و صریح، رمانی شوکهکننده به مخاطب عرضه میکند؛ رمانی که مرز های نامحدود بیرحمی و ستم، و قدرت باورنکردنی اراده را به تصویر میکشد.د