۱۵ / شهريور / ۱۴۰۵ - 06 September 2026
11:54
کد خبر : 8999174
۱۱:۴۲

۱۳۹۶/۱۲/۲۱
بنیان‌گذار دانشگاه علوم پایه استان زنجان:

با تغییر آب و هوا گیاهان نمی‌توانند با شرایط تطبیق پیدا کنند

با تغییر آب و هوا انسان و حیوانات می‌توانند مکان خود را تغییر دهند اما گیاهان نمی‌توانند با شرایط تطبیق پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، بنیان‌گذار دانشگاه علوم پایه استان زنجان در چهارمین همایش منطقه‌ای تغییر اقلیم و گرمایش زمین که در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم‌پایه زنجان برگزار شد، گفت: کره‌زمین دوره یخ‌بندان و نیز دوره گرمایی را بیشتر از آنچه که زمین در حال حاضر طی می‌کند، سپری کرده است. همچنین زمین در حدود یک میلیون سال گذشته دوران یخ‌بندان و میان‌یخبندان را گذرانده است.

پرفسور یوسف ثبوتی افزود: منتهی آنچه که حائز اهمیت است، این است که از یک دوره یخ‌بندان تا دوره یخ‌بندان بعدی بالغ بر 120 هزار سال باید سپری شود، این در حالی است که با توجه به تحقیقات تاریخ تمدن بشری به 10 هزار سال بیشتر نمی‌رسد.

 وی اظهار داشت: تاریخ تمدن بشری بیش از 10 هزار سال ندارد و شهرنشینی، رام کردن حیوانات و مهار کردن کاشت گندم و جو در همین 10 هزار سال اتفاق افتاده است و تمام تمدن بشری در روی زمین در یک دمای کم و بیش ثابت به وقوع پیوسته است.

 بنیان‌گذار دانشگاه علوم پایه استان زنجان تصریح کرد: تغییر دمای ایجاد شده در روی کره‌زمین در فاصله 100 سال اخیر اتفاق افتاده است که در 50 سال اخیر دمای زمین به میزان 2 درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است.

پرفسور یوسف ثبوتی افزود: بشر در این 50 سال اخیر همه عملکردش اعم از صنعت، کشاورزی و تجارت خود با آب و هوای موجود تطبیق داشته است و بر اساس آب و هوا خود را تطبیق داده است و مطمئنا اگر دمای هوا 2 درجه افزایش یابد، تمامی تجربه کشاورزان نسبت به وضعیت موجود از بین می‌رود.

وی اظهارداشت: با تغییر آب و هوا انسان و حیوانات می‌توانند مکان خود را تغییر دهند اما گیاهان نمی‌توانند با شرایط تطبیق پیدا کنند. برای مثال درخت تبریزی گیاهی بومی استان زنجان است ولی وقتی کم‌آبی پیش بیاید درخت تبریزی دیگر کاربردی نخواهد داشت.

 

 

 

 

 

 

 

           


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید