شالیکاران با شیوه های مناسب آبیاری برنج تولید را افزایش دهند/ 7 درصد شالیزار ها بیمه شدند
به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، ابراهیم قرباننژاد در گفتوگویی درباره آخرین وضعیت برنجکاری استان اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مطلوب، کشاورزان با شتاب بیشتری نسبت به انجام نشاکاری در شالیزارها اقدام کردند.
وی با بیان اینکه تاکنون 188 هزار و 900 هکتار از اراضی شالیزاری استان عملیات آب تخت نهایی برای انجام نشاء انجام شد، اظهار کرد: 175 هزار هکتار از شالیزارهای استان نشاکاری شد که از این سطح 36 هزار و 400 هکتار آن به صورت مکانیزه بوده است.
رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: کشاورزان با انجام نشاء مکانیزه میتوانند تا 50 درصد هزینه مرحله کاشت را کاهش دهند.
این مسؤول بیان کرد: برای مصرف بهینه و مدیریت استفاده از کودهای شیمیایی، تاکنون 441 نمونه خاک برای آنالیز و توصیه کودی به آزمایشگاههای خاکشناسی ارسال شده است.
قرباننژاد ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی و احتمال کمبود منابع آب و استرس گیاه، کشاورزان نسبت به انجام بیمه در اراضی شالیزاری اقدام کنند.
وی اضافه کرد: تاکنون تنها 19 هزار و 87 هکتار معادل هفت درصد از شالیزارهای استان زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است که توصیه میشود با توجه به فرصت اندک باقیمانده کشاورزان نسبت به تحت پوشش قرار دادن اراضی شالیزاری خود اقدام کنند.
رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز آبی گیاه برنج به جز سه مرحله پاگیری، پنجهزنی و خوشهدهی کشاورزان میتوانند نسبت به آبیاری تناوبی اراضی شالیزاری خود اقدام کنند تا هم در میزان مصرف آب مدیریت بهینه انجام شود و هم باعث افزایش تولید شود.
این مسؤول با بیان اینکه انجام آبیاری تناوبی باعث میشود کاهش 30 درصدی مصرف آب در شالیزارها را شاهد باشیم، ادامه داد: با نایلونکشی مرزها از فرونشت آب به کرتهای مجاور و انهدام به موقع علفهای هرز در مزرعه و حاشیه مزارع و انهدام علفهای هرز کانالهای انتقال آب نسبت به انتقال صحیح و بهینه آب انجام و از هدر رفت آب جلوگیری شود.
قرباننژاد بیان کرد: کشاورزان باید توجه داشته باشند استفاده از کودهای پتاسه و سیلوسدار مقاومت گیاه را در مقابل تنشهای محیطی و بیماریها افزایش میدهد.