خبرهای داغ:
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان خبر داد

تجهیز 3400 فیدر روشنایی به کنتور در استان همدان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: سال 96 موفق شدیم تمام 3 هزار و 400 فیدر روشنایی را به کنتور مجهز کنیم و از اول سال 97 بحث قرائت آنها را در برنامه داریم.
کد خبر: ۹۰۴۱۲۰۷
|
۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵

تجهیز 3400 فیدر روشنایی به کنتور در استان همدانبه گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، جلسه کمیته عالی کاهش تلفات توانیر با حضور مدیران عامل شرکت توزیع استان‌های کرمانشاه، اصفهان، ایلام، کردستان و لرستان به میزبانی شرکت توزیع برق استان همدان برگزار شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در این جلسه با معرفی استان همدان و وجود 1700 آثار تاریخی و فرهنگی در این استان آن را به عنوان یک ظرفیت در حوزه گردشگری کشور برشمرد و اظهار داشت: استان همدان امسال شاهد برگزاری دو رویداد مهم با حضور سفرای کشورهای آسیایی است.

محمدمهدی شهیدی با بیان اینکه در این راستا دو محور در حوزه گردشگری پیش‌بینی شده که از سال گذشته در دست اقدام است، افزود: این دو محور شامل پیاده‌راه بوعلی و اکباتان بوده که پروژه‌های برق آن نیز در حال اجرا است.

وی ادامه داد: در این راستا توسط شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در خیابان بوعلی و اکباتان در دو سمت لوله‌گذاری برای شبکه 20 کیلوولت و فشار ضعیف صورت گرفته و تمام شبکه این دو محور که هوایی فشار ضعیف بود جمع‌آوری و به صورت کابل درآمد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به وجود 719 هزار مشترک برق در استان همدان گفت:  فروش انرژی استان نیز بدون احتساب روشنایی 3 میلیارد و 136 میلیون کیلووات ساعت و مصرف روشنایی 94 میلیون کیلووات ساعت بوده است.

وی با بیان اینکه تلفات شرکت در سال 86 22.5 درصد بوده که تاکنون روند نزولی داشته است، افزود: روند تلفات استان در سال 95، 10.73 درصد بوده که در پایان سال 96 این میزان به 10.58 درصد رسید.

شهیدی با بیان اینکه در راستای اجرای این امر بحث لوازم اندازه‌گیری از جمله اقداماتی بوده که ما بر آن متمرکز شدیم، عنوان کرد: از دیگر مباحث پیگیری شده در حوزه کاهش تلفات سیستم فروش بوده که با مدیریت مأموران قرائت برای دستیابی به میزان فروش واقعی و قرائت به موقع انجام شد.

وی از تعریف پروژه‌های فنی کاهش تلفات در استان خبر داد و یادآور شد: با توجه به محدودیت منابع امکان اجرای این پروژه‌ها میسر نشد.

* نصب مولدهاي تجديدپذير در راستای کاهش تلفات

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به ساختار مدیریت کاهش تلفات در استان تصریح کرد: کمیته کاهش تلفات در ستاد شرکت و واحدهای اجرایی به صورت مستمر برگزار شده و مجری طرح‌ها و دبیرخانه کاهش تلفات نیز فعال بوده و پیگیر است.

وی در ادامه با اشاره به اهداف تعیین شده تلفات استان گفت: بر اساس برنامه اقتصاد مقاومتی میزان کاهش تلفات را 10.2 درصد و بر اساس بودجه 11 درصد تعریف شده که برای رسیدن به هدف پیگیری اقدامات صورت می‌گیرد.

شهیدی اظهار داشت: از دیگر اقدامات محاسبه روزانه تلفات بوده که انجام شده و اطلاع‌رسانی به واحدها به صورت مستمر انجام می‌گیرد که از روند پیشرفت آگاه شوند و هم و موانع را رصد کرده و برای رسیدن به نتیجه برنامه‌ریزی کنند.

وی با اشاره به اقدامات فنی انجام شده در راستای کاهش تلفات و پیشرفت فیزیکی آنها گفت: این اقدامات شامل كاهش شعاع تغذيه پست‌هاي فوق توزيع و فيدرهاي 20 كيلوولت، حذف و كاهش شعاع تغذيه پست‌هاي توزيع با استفاده از ترانسفورماتورهاي كم تلفات و كوچك، جايگزيني كابل خودنگهدار با شبكه هوايي، توسعه استفاده از كابل خودنگهدار، استفاده از كابل زميني به‌جاي شبكه هوايي، اصلاح سطح مقطع شبكه فشار ضعيف و فشار متوسط، كنترل و اصلاح ولتاژ انتهاي فيدر بوده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان بیان کرد: همچنین در راستای کاهش تلفات نصب مولدهاي تجديدپذير با ظرفيت كم در محل مصرف از دیگر اقدامات بوده که در بخش نیروگاه‌های بالای یک مگاوات در استان همدان پنج نیروگاه 7 مگاواتی به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به بهبود اتصالات شبكه‌ها و پياده‌سازي داشبورد مديريتي كاهش تلفات شركت اضافه کرد: كنترل و اصلاح توان راكتيو شبكه با نصب خازن نیز از دیگر اقدامات بوده که 18 مگاوار سالانه نصب داریم و تاکنون 14 هزار کیلووار در استان نصب شده است.

شهیدی با بیان اینکه فهرست محورهای ابلاغ شده کمیته عالی کاهش تلفات در شرکت به صورت مستمر پیگیری می‌شود که یک بخش آن در قالب اقدامات اجرایی است، گفت: موضوع مهم دیگر بحث روشنایی معابر است که به صورت شمارش انجام می‌گرفت و سال 96 موفق شدیم تمام 3 هزار و 400 فیدر روشنایی را به کنتور مجهز کنیم و از اول سال 97 بحث قرائت آنها را در برنامه داریم.

*جلوگیری از هدررفت 158میلیون کیلووات انرژی طی سال گذشته در همدان

وی افزود: بحث قرائت کنتورهای خروجی از پست‌های فوق توزیع نیز از دیگر اقدامات است که بعد از چندین سال پیگیری هنوز به نتیجه نرسیده که می‌تواند به وضعیت شهرستان‌ها در زمینه کاهش تلفات کمک کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تصریح کرد: برای اندازه گیری ولتاژ شبکه نیز 40 دستگاه تبلت خریداری شده و در اختیار مأموران قرائت قرار گرفته که از ابتدای سال 97 جزو برنامه‌ها است که نمونه‌گیری‌ها در سطح شبکه پیگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه اقدامات غیرفنی در بحث کاهش تلفات بیشتر موثر است، گفت: جلسه با مامورین قرائت، تعیین سرفصل‌های کاهش تلفات غیر فنی که مهمترین آنها برق‌های غیر مجاز مستمر و غیرمستمر(موقت) و بازرسی لوازم اندازه گیری شامل لوازم اندازه‌گیری معیوب و کسر مصرف‌ها و تعویض کنتورهای معیوب که سال گذشته 4 هزار و 300 کنتور تعویض شد، از جمله این اقدامات است.

شهیدی یادآور شد: تغییر دیدگاه مهندسی نسبت به دستورالعمل‌ها و تدوین دستورالعمل جدید، برخورد با برق‌های غیرمجاز از طریق تقویت و به‌کارگیری گروه‌های بازرسی لوازم اندازه گیری و اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی در محافل و مجالس، برآورد و بررسی تلفات به طور مستمر و تحلیل و ابلاغ نتیجه آن به واحدهای اجرایی و ستادی، کنترل و نظارت مستمر با اجرای برنامه دوره‌ای بازدید از واحدها و کنترل سیستمی آنها و هماهنگی لازم با دستگاه‌های مرتبط برون سازمانی برای برخورد با خاطیان نیز از اقدامات اجرایی کاهش تلفات در بخش غیرفنی است.

وی ادامه داد: ما در بخش کاهش تلفات غیرفنی در مجموع 158 میلیون کیلووات ساعت سال 96 از هدررفت انرژی جلوگیری کردیم که معادل 4.5 درصد تلفات را به خود اختصاص داد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص جمع‌آوری برق‌های غیرمجاز گفت: از 12 هزار و 704 مورد برق غیرمجاز شناسایی شده، 4 هزار و 579 مورد کارت سبز صادر شده است.

وی عنوان کرد: همچنین تبدیل به انشعاب مجاز نیز 5 هزار و 926 مورد بوده که 5 هزار و 476 مورد آن از طریق پیمانکاران و 450 مورد نیز از طریق مراجع قضائی و مشاوران حقوقی صورت گرفت.

*احداث 5 نیروگاه خورشیدی 7 مگاواتی در همدان

شهیدی با بیان اینکه در بحث انرژی تجدیدپذیر نیز 5 نیروگاه در مدار داریم 7 مگاواتی که دو واحد CHP نیز سال گذشته وارد مدار کردیم، ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود سال 97 نیز همین امر ادامه یابد که علاوه بر اینکه منجر به سرمایه‌گذاری در بخش انرژی می‌شود به بحث کاهش تلفات نیز کمک می‌کند.

وی بیان کرد: تعیین اهداف، جمع آوری اطلاعات مورد نیاز و تجزیه و تحلیل آن، تهیه طرح‌ها، اولویت‌بندی و برنامه زمان‌بندی مناسب، تخصیص منابع مورد نیاز، شناسایی و برطرف کردن چالش‌های فراروی شرکت و کنترل و نظارت بر اجرای پروژه‌‌ها از جمله اقدامات انجام شده برای رسیدن به اهداف تعیین شده شرکت بوده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به روند خوب شرکت در کاهش تلفات ابراز داشت: آنچه دغدغه است بحث منابع بوده که به شکل محدود در اختیار شرکت قرار می‌گیرد که در صورت تخصیص هم سرعت کار بالا می‌رود و هم به کاهش تلفات کمک می‌کند.

وی با اشاره به تنگناهای موجود فراروی اجرای طرح جهادی کاهش تلفات گفت: عدم تامین نقدینگی مورد نیاز با استفاده از ابزارهای قانونی و فروش انرژی و انشعاب به قیمت تمام شده، عدم ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون واگذاری انشعاب به سکونتگاه‌های غیر رسمی و عدم اصلاح  ماده 660 قانون مجازات اسلامی در راستای افزایش قدرت بازدارندگی از سرقت انرژی از جمله این چالش‌ها است.

شهیدی ادامه داد: مکانیزه نبودن سیستم‌های قرائت و توزیع و استفاده از روشهای نوین، عدم اجرای مصوبات و تعهدات فوق توزیع و انتقال در موعد مقرر، عدم تعیین و تکلیف تصدی کاهش تلفات در ساختار سازمانی شرکت، عدم اجرای سیستم‌های تشویق و تنبیه عملکرد شرکت و عدم استمرار استفاده از اعتبارات قانونی مانند بند « ه» تبصره 9 قانون بودجه در راستای اصلاح شبکه‌های فرسوده و واگذاری انشعاب به متقاضیان نیز از دیگر چالش‌های فراروی شرکت است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار