وی در ادامه با اشاره به حقوقی که در منابع اسلامی برای قاضی بیانشده گفت: در این منابع آمده قاضی در صورت گرسنه بودن نباید قضاوت کند، و در دعوا تساوی را رعایت کرده و در محکمه به ظالم و مظلوم نگاه کند که حاکی از اهمیت امر قضاوت از نگاه اسلام است.
مرجع تقلید شیعیان با نقل روایتی در زمینه شیوه رفتار و زندگی قاضی افزود: در تعالیم دینی آمده قاضی لازم نیست برای خرید مایحتاج خود به مغازه برود، چراکه ممکن است در این میان آشنایی و دوستی اتفاق بیفتد و مسئله انتظار از قاضی مطرح شود.
آیتالله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه برای شناخت مظلوم از ظالم قاضی باید تحقیق بیشتری انجام دهد، خاطرنشان کرد: این کار توسط حضرت علی(ع) انجام میشد و ایشان بر مبنای مبانی دینی و تعالیم اسلامی عمل میکردند.
وی با بیان اینکه حقوقدان بسیجی مرکب از حقوق و بسیج است، ادامه داد: مردم انتظار دادخواهی از دستگاه قضا دارند، و یکی از این انتظارات، رسیدگی هر چه سریعتر به پروندهها بوده و از طولانی بودن این فرآیند گلایهمند هستند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: گاهی مردم از مراجعه به دستگاه قضا صرفنظر میکنند، چرا که میبینند ارزش رسیدن بهحق در آن موضوع به دلیل طولانی بودن زمان رسیدگی و هزینه نیست در نتیجه به دنبال حل مشکل توسط خودشان هستند.
آیتالله مکارم شیرازی یکی از دلایل طولانی شدن زمان رسیدگی به پروندهها را شکایات زیاد بیان و تصریح کرد: متأسفانه امروزه با ایجاد کمترین مشکلی مردم دست به شکایت میزنند در حالیکه در گذشته بیشتر مشکلات توسط قوم و خویش حل میشد.
وی با انتقاد از عملکرد برخی حقوقدانان و وکلا گفت: برخی از آنها با بیانصافی و با شگردهای متفاوت برای آن که زمان رسیدگی به پروند در دادگاه طولانی شود، دست به هر کاری میزنند در حالی که طولانی شدن این امر سبب ناامیدی مردم میشود.
مرجع تقلید شیعیان خاطرنشان کرد: دستگاه قضا آبروی نظام بوده و آبروی نظام با دستگاه قضا گرهخورده است، بنابراین باید کاری کرد اکثریت مردم از دستگاه قضا راضی بوده و از آن رضایت داشته باشند.
دکترمهدی بهرامیان رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور نیز در این دیدار با اشاره به ماموریت های این مجموعه در حوزه مطالبه گری، فسادستیزی، عدالت خواهی و کمک به سیستم حقوقی و قضایی کشور، گفت: جمعی از نخبگان حقوقی کشور در جلسات منظم و مستمر، راهبردهای بسیج حقوقدانان را ترسیم می کنند.