جشمید جم: غرب ایران مادر موسیقی و سازهای حماسی است/ بسیج انتشار آلبومهای موسیقی را حمایت میکند
به گزارش خبرگزاری بسیج، مراسم افتتاحیه جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج «آوای بیداری» شامگاه دوشنبه 24 دیماه، با حضور امیر نصیربیگی رئیس بسیج هنرمندان، جمشید جم دبیر جشنواره و جمعی از هنرمندان موسیقی نواحی پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم و اجرای سرود ملی، در سالن بانک تجارت خرمآباد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم طباق سعادتی دوتار نواز و خواننده به اجرای قطعاتی پرداخت که با کمانچه نوازی امیر سعادتی همراه بود. قطعه اول این اجرا مربوط به موسیقی ضد آمریکایی بود که در سالهای ابتدایی انقلاب توسط این هنرمند ترکمن نواخته و اجرا شده بود.
وی ضمن تشکر از برگزار کنندگان این جشنواره در سخنانی کوتاه گفت: امیدوارم این جشنواره همواره ادامه داشته باشد تا بتواند در بین مردم تاثیرگذار باشد و لحظات خوشی را برای آنها رقم بزند.
سعادتی در ادامه قطعه بی کلام «تاختن اسب» را اجرا کرد و عنوان کرد: ترکمنها چون با اسبسواری سروکار زیادی داشتند در موسیقی نیز به این مسئله پرداختهاند. این قطعه موسیقی با صدای پای تاختن اسب همراهی میکند و در جشنوارهای که در تهران برگزار شده بود نیز این قطعه اجرا شد که مورد استقبال قرار گرفت.
در ادامه جمشید جم رئیس انجمن موسیقی بسیج و دبیر این جشنواره روی سِن آمد و با بیان اینکه همه داشتههای ما در موسیقی متعلق به گذشتگان است، اظهار داشت: شمال غرب، غرب تا جنوب غرب ایران سرزمینی است که موسیقی ما را شکل داده و باید از آن به عنوان مادر موسیقی و سازهای حماسی یاد کرد.
وی برگزاری جشنواره آوای بیداری را حاصل تلاش جوانان عرصه موسیقی دانست و گفت: این اتفاق حاصل تلاش جوانان عرصه موسیقی سراسر کشور است که آثارشان را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند. 40 سال پیش ما در عرصه سرود آثار کمی داشتیم که جمعآوری شد و در رادیو پخش شد. بعدها در 8 سال دفاع مقدس نیز سرودهای ممتازی ساخته شد که وقتی دوباره از سازندگان آنها خواستیم تجربیاتشان را تکرار کنند، نتوانستند.
دبیر جشنواره آوای بیداری به سطح کیفی آثار رسیده به این جشنواره اشاره داشت و عنوان کرد: بسیاری از کارهای رسیده به جشنواره حرفهای است و آثار ارزشمندی هستند که امیدواریم بتوانیم آنها را حفظ و حمایت کنیم. این جشنواره فقط متکی بر یک جشن نیست بلکه برای سالهای بعد از هنرمندان حاضر حمایت میکند تا بتوانند آلبومهای موسیقی منتشر کنند و همچنین آثار آنها را از صدا و سیما را پخش کنیم که این وظیفه مهم و سنگین بر دوش بسیج هنرمندان کشور است.
این هنرمند پیشکسوت تاکید کرد: سرود، موسیقی پاک و منزه ایرانی نیاز به حمایت دارد تا در همه عرصههای موسیقی اصیل ایرانی پیشرفت داشته باشیم.
جمشید جم در ادامه قطعه «مُشت» را اجرا کرد و در توضیح آن گفت: این قطعه را برای کودکان و مادران غزه ساختم که هرگاه آن را اجرا میکنم منقلب میشوم. امیدوارم بچههای ما و بچههای همه سرزمینهای ملتهای اسلامی در صلح و آرامش زندگی کنند.
او در ادامه قطعه «یار دبستانی» را اجرا کرد که مورد تشویق گرم حضار قرار گرفت و اظهار داشت: داستان این قطعه نیز به سال 57 برمیگردد. من در محرم 57 در همان روزهایی که الله و اکبر میگفتیم و راهپیمایی میکردیم تیر خوردم و جانباز شدم. شما جوانان قدر این روزهای خوب و آرام را بدانید. امیدوارم خاطرتمان به نسلهای جدید انتقال پیدا کند. من افتخار میکنم که خیلی از شهدای نسل دهه شصت را در آغوش گرفتم و با خاطرات آنها زندگی میکنم.
بهمن اسکینی هنرمند لرستانی در ادامه این مراسم روی سِن حاضر شد و قطعات «کُر لُر» و «ضامن آهو» را اجرا کرد و در سخنانی گفت: اگر شما مردم هنردوست نباشید، هنرمندان در مقابل محبت شما خیلی ضعیف هستند. بخاطر حضور شماست که هنرمندان نیز حضور داشتند.
در بخش پایانی این مراسم محمدحسین سپهوند خواننده لرستانی قطعه «جشن شادی» را به مناسبت ایام پیروزی انقلاب اسلامی اجرا کرد.
گفتنی است؛ چهارمین جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج «آوای بیداری» به دبیری جمشید جم از 24 تا 26 دیماه در خرمآباد برگزار است.
انتهای پیام