معاون مدیر کل دادگستری استان تهران در بازدید از دفتر بنیاد مفاخر و مشاهیر شهرستان ری:

کتاب ها و تصاویر بی نظیر و مجموعه ارزشمندی در بنیاد مفاخر و مشاهیر ری جمع آوری شده است

خبرگزاری بسیج: رئیس دادگستری شهرستان ری در بازدید از دفتر بنیاد مفاخر و مشاهیر شهرستان ری گفت: شهرری با بیش از 8000 سال پیشینه تاریخی، مظلوم واقع شده و حتی بسیاری از مردم این منطقه از تاریخچه، آثار تاریخی و اطلاعات مهم در مورد این شهرستان بی اطلاع هستند.
کد خبر: ۹۱۰۱۶۴۶
|
۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۰

به گزارش خبرنگار استان تهران خبرگزاری بسیج؛ دکتر رسول جلالی اظهار داشت: مجموعه بنیاد مفاخر و مشاهیر شهرستان ری بسیار خوب، غنی و جامع الاطراف است چرا که فقط به یک قسمت پرداخته نشده بلکه در همه زمینه ها از جمله بحث علما، ورزشکاران، هنرمندان، سیاستمداران و ... توجه شده است و همه اقشار را در بر می گیرد، به عبارتی فرا جناحی است و این ویژگی آن باعث می شود که در بین مردم نفوذ بیشتری پیدا کند چون اگر فقط مربوط به یک صنف خاص باشد مخاطبان از آن استقبال نمی کنند.

وی اظهار داشت: مردم در مورد بنیاد مفاخر و مشاهیر شهرستان ری اطلاعات زیادی ندارند و حتی آن را نمی شناسند انشاء الله این مرکز رونق بیشتری پیدا کند و مردم این مجموعه نفیس را بهتر بشناسد که لازمه این کار این است که فضای بهتر و بیشتری به آن اختصاص یابد. جلالی افزود: متاسفانه شهرری با قدمت هشت هزار ساله مظلوم واقع شده است اگر از مردم بپرسید چه آثار تاریخی مهم و مشاهیری در ری مدفون هستند یا کدام مشاهیر معاصر در ری زندگی می کنند، ندانند؛ شاید بسیاری از مردم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) را به عنوان یکی از نوادگان امام حسن (ع) که به همین خاطر هم ملقب به حسنی هستند نشناسند.

جلالی تصریح کرد: افراد مهی مثل شیخ صدوق، شیخ کلینی، ابوالفتوح رازی و علمای تراز اول در شهرری بوده اند که مجتهدین فعلی جیره خوار کتب علمی آنها هستند؛ شهرری برای مردم تهران و حتی خود مردم ری شناخته شده نیست. شهرری برای بعضی از مسئولان و پرسنل ادارات هم شناخته شده نیست بعضی مسئولان حدود 10 سال در شهرری کار کرده اند اما تا کنون فرصت بازدید ازمحل های تاریخی ری را پیدا نکرده اند.

بارها از کنار آثار تاریخی عبور کرده ایم اما تا حالا از نزدیک آنها را بازدید نکرده ایم که ببینیم چه شکلی است ایجاد بنیاد مفاخر و مشاهیر شهرستان ری باعث می شود این شهر معرفی شود. حدود 8000 سال تمدن پشتوانه شهرستان ری است اما توجهی به این پتانسیل نمی شود این در حالی است که شهرستان هایی با 300- 200 سال قدمت مراکزی مثل آثار قاجاری دارند و این مراکز به موزه تبدیل می شود.

ری ابتدا باید به مردم این منطقه و بعد به تهران و کل کشور شناسانده شود مرکز بنیاد مفاخر و مشاهیر شهرستان ری مقدمه ای برای ورود به این مهم است. زوایای مختلف این موضوع باید بررسی شود که اگر قرار است در ایام عید مسافر و گردشگر وارد این شهرستان شود یک ستاد مسئولیت هماهنگی و بازدید مسافران و گردشگران از این مرکز را فراهم کند.

رئیس دادگستری شهرستان ری افزود: جالب ترین قسمت این مجموعه کتاب ها و تصاویر قدیمی مربوط به ری است که آقای شاه محمدی به سختی آنها را جمع آوری کرده و علاقه مندان می توانند به عنوان یک مرجع به این کتاب ها و منابع مراجعه و از آنها استفاده کنند. این باعث می شود تصاویری در ذهن ها نقش ببندد و یک احساس وابستگی و تعلق خاطر به مردم منطقه دست می دهد و شناخت انسان را بیشتر می کند .

وی با بیان اینکه معرفی مشاهیر به نسل جدید و جوان ها به عنوان یک الگو می تواند نقش مثبت و تاثیر گذاری در کاهش جرم داشته باشد، اظهار کرد: وقتی زندگی علما برای مردم ملموس شود و جوان ها بدانند که علما و دانشمندان قدیم با چه مشقت و سختی هایی بدون امکانات توانستند این آثار علمی را تولید کنند در حالی که در عصر حاضر امکانات و تجهیزات بسیاری وجود دارد اما می بینیم کتاب هایی که نوشته شده بار علمی  کتبی که هزار سال پیش توسط شیخ صدوق نوشته شده است، را ندارند.

  معاون مدیر کل دادگستری استان تهران پس از بازدید از بخش های مختلف مرکز نگهداری اسناد  بنیاد مشاهیر و مفاخر شهرستان ری، دفتریادبود این مرکز را امضاء و یادداشتی تحریر کرد.

در یادداشت  دکتر جلالی رئیس دادگستری شهرستان ری آمده است:

   توفیق الهی حاصل گردید تا از بنیاد مشاهیر و مفاخر شهرستان ری بازدید نموده که از زحمات عزیزان و تلاشگران عرصه شناسایی شهر کهن و باستانی ری و اندیشمندان و علما و مردان ماندگار و هنرمندان و ورزشکاران منتسب به این مرز و بوم تلاش و مساعی مخلصانه و بی شائبه را مبذول داشته اند کمال تقدیر و تشکر را دارم.امید است مقبول درگاه حضرت احدیت و حضرت صاحب العصر و الزمان(عج) واقع گردد.

بلاشک نسل امروز و فردای کشور اسلامی ما تشنه شناخت واقعی تاریخ سرشار از افتخار ری می باشد و جای اینگونه مراکز خالی بوده که این خلاء توسط عزیزان این بنیاد به ویژه برادر ارجمند و خبرنگار عزیز جناب آقای شاه محمدی در حال پر شدن می باشد، در بازدید از این بنیاد فی الواقع اطلاعات و معلومات این حقیر که شناخت اجمالی نسبت به موضوع داشته ام بسیار افزایش یافت،انشاالله با یاری خداوند متعال و همیاری و همفکری دلسوزان این امور فرهنگی شاهد رشد و شکوفایی روز افزون این چنین مجموعه های فرهنگی و ماندگار باشیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار