یادداشت//
یکی به نعل یکی به میخ
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی؛ یکی به نعل میزند، یکی به میخ؛ از آن مثلهایی است که امروز هم کاربرد فراوانی دارد. مصداق این مثل، افراد و احزابی هستند که موضع و خط و مشی روشن و شفافی ندارند. گفتار و کردار دوگانهای دارند و میکوشند تا در ماجراهای زندگی، بَدهِ نشوند تا به هر شکلی منافع خود را حفظ کنند. همین رفتارشان باعث سردرگمی و پریشان فکری طرف مقابلشان میشود.
دو خبر مهم در هفته اخیر، در خروجیهای خبرگزاریها قرار گرفت. اولی سخنرانی حجت الاسلام روحانی ریاست جمهور در دومین سالگرد هاشمی رفسنجانی بود.
روحانی در حالی سخنران اصلی دومین مراسم سالگرد بود که سال گذشته در این مراسم حضور نداشت و باعث گلایههای خانواده آن مرحوم شده بود. اما روحانی در دومین مراسم ۵۰ دقیقه سخنرانی کرد و طی آن به جز مواردی که از ضمیر «او» استفاده میکرد ۱۱۵ مرتبه از هاشمی نام برد.
خبر دوم که پس لرزههای زیادی داشت، مصاحبه ایرنا با حجت الاسلام سید محمد موسوی خوئینیها است. در این مصاحبه ایشان درباره هاشمی رفسنجانی گفتند: «آقای هاشمی آنقدر رادیکال بود که مرحوم آقای آذریقمی در واکنش به یکی از سخنرانیهای آقای هاشمی گفته بود زیر عمامه بعضیها داس و چکش است. میخواهم بگویم آقای هاشمی خط اعتدال نبود. حسابی سوپرچپ بود».
این تعابیر برخی از طرفداران اصلاحات و کارگزاران را حداقل در ظاهر به تعجب و واکنش واداشت. هرچند شاید قلبا این عده با این تعابیر چندان مخالف نبودند و در پنهان اظهار شادمانی هم کرده اند، ولی بیان این عبارات را در وضعیت کنونی مناسب نمیدانستند.
خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت است. خط فکری این خبرگزاری، جریان فکری حزب اعتدال و توسعه با مثلث نوبخت، آشنا و نهاوندیان است. ایرنا، همزمان با سالگرد هاشمی رفسنجانی این مصاحبه را با کسی انجام داده است که اولا مصاحبه کم میکند. ثانیا فاصله خط فکری ایشان و هاشمی رفسنجانی بر همگان حداقل خواص روشن است. ثالثا به گونهای پرسشها طراحی شده است؛ که بیشتر به این خطوط فاصل میپردازد.
همزمانی این دو رویکرد از طرف دولت پرسشهای زیر را ایجاد میکند که نیاز به گذشت زمان و تحلیل بیشتر دارد.
۱. سخنرانی ریاست جمهور و مصاحبه خبرگزاری بدون اطلاع از همدیگر بوده است.
۲. سخنرانی و مصاحبه حکایتِ ضرب المثلِ یکی به نعل میزند یکی به میخ است. از سویی دولتیها خود را وابسته فکری و مدیون هاشمی رفسنجانی میدانند از سوی دیگر با انجام مصاحبه به کارگزاران و اصلاح طلبان این پیام را میرسانند که حزب اعتدال و توسعه خط مستقل فکری خود را دارد و به قول واعظی مسئول دفتر ریاست جمهور پیروزی روحانی مدیون حزب اعتدال و توسعه بوده است. «حزب اعتدال و توسعه تنها حزبی بود که در سال ۹۲ زمانی که همه میگفتند چرا حمایت میکنید بیانیه داد، ایستاد، استان به استان سفر کرد و پیروز شد».
در هر صورت هم زمانی این دو حادثه حکایت از اختلاف عمیق حزب اعتدال و توسعه با اصلاح طلبان و کارگزران دارد. هر چند نمیخواهند این اختلافها آشکار شود.
به قلم موسی سلیمانی
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار