معتادان متجاهر ساماندهی میشوند
به گزارش خبرگزاری بسیج از سپاه تهران بزرگ، سردار اسکندر مؤمنی صبح شنبه 27 بهمن ماه در آئین افتتاح مرکز درمان، صیانت و اشتغالزایی شهید زیادیان اظهار کرد: ما در هر جایی که باشیم در پاسخ به همت مردم و خون شهیدان بدون توجه به جایگاه و مقام و همچنین گستره، کمیت و کیفیت کار میبایست وظیفه خود را درست انجام داده و انتظارات جامعه را برآورده کنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۱۱/۷ درصد تولید ناخالص ملی کشور صرف مقابله با مواد مخدر میشود که استفاده از آن میتواند در توسعه کشور نقش مهمی داشته باشد، افزود: خداوند در قرآن میفرماید هرکس انسانی را نجات دهد گویی جامعه را نجات داده است.
وی تصریح کرد: نگاه اسلام نگاهی انسانی است و اسلام نگاهی حقوق بشری دارد؛ بنابراین توجه به انسانها وظیفهای دینی، ملی و انسانی است.
مؤمنی افزود: اعتیاد در رأس بسیاری از آسیبها و معضلات اجتماعی است و راه حل آن اقدام عمومی و همگانی است و نیازمند عزم و اراده ملی است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به بیان اولویتهای مربوط به حوزه مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: اولویت راهبردی ما پیشگیری است و در این راستا همه نهادها میبایست فعالیت کنند زیرا این مسیر راه سخت و بی بازگشت است.
وی ادامه داد: اولویت کوتاهمدت ما ساماندهی معتادان متجاهر است زیرا حضور آن ها در خیابان های شهر احساس امنیت و آرامش در جامعه از بین میبرد.
مؤمنی با بیان اینکه این افراد بدون هیچ حامی و پشتیبانی در شهر رها شدهاند، تنها راه گذران زندگی آن ها را دست زدن به جرم و جنایت عنوان کرد و افزود: منشأ بسیاری از جرائم عمومی در کشور ناشی از اعتیاد است و این مسئله آرامش خانوادهها را بهم میریزد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اذعان کرد: ۵۰ تا ۶۰ هزار معتاد متجاهر در کشور وجود دارد و ساماندهی آن ها میتوانند آرامش و امنیت روانی را به جامعه بازگرداند.
وی با بیان اینکه خواسته مردم این است که مواد مخدر نباشد تا کسی نیز مصرف نکند، گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر ۴ هزار شهید تقدیم کردهایم و هفتهای نیست که درگیری و یا شهیدی در این خصوص نداشته باشیم اما ما در منطقه زندگی میکنیم که دشمنان مواد مخدر را ترویج میکنند.
مؤمنی در ادامه به آمار سازمان ملل در خصوص تولید مواد مخدر در افغانستان اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۰۰ - ۲۰۰۱ تولید مواد مخدر در افغانستان ۲۰۰ تن بوده است و این در حالی است که این میزان امروز به ۱۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با توجه به چنین شرایطی هیچ گریزی نیست و میبایست اقدامات مقابلهای خود را از مرزها تا عمق شهرها تشدید کنیم و همچنین بازدارندگی درونی و پیشگیری را در این موضوع دخیل کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد معتادین در کشورمان شاغل هستند، اظهار کرد: هم حاکمیت و هم نهادهای مقابلهای میبایست تلاش کنند تا از ورود و توزیع مواد مخدر در کشور جلوگیری کرده و از سوی دیگر سایر نهادها میباید تلاش کنند تا اقدامات پیشگیرانه خود را در این خصوص توسعه دهند.
مؤمنی در پایان در خصوص فعالیتهای مراکز بازپروری گفت: به جز سمزدایی، از دیگر وظایف این مراکز ایجاد صیانت اجتماعی است و میبایست در طول مدت درمان به افراد یک مهارت یاد داده و آنها را با مهارتآموزی وارد جامعه کرده و از آنها حمایت کنند.