استاندار قزوین:

تدبیر مدیران استان، راه برودن رفت از سیل اخیر/ خسارت‌ها به صورت دقیق برآورد شود

زاهدی گفت: اگر همکاری و تدبیر مدیران استان نبود امروز ما هم در قزوین درگیر سیلاب بودیم و باید به ما کمک می‌کردند.
کد خبر: ۹۱۲۴۴۸۶
|
۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، عبدالمحمد زاهدی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان قزوین بیان کرد: اگر همکاری و تدبیر مدیران استان نبود امروز ما هم در قزوین درگیر سیلاب بودیم و باید به ما کمک می‌کردند.
وی گفت: یک سوم بارندگی سالانه در ۴۸ ساعت در استان رخ داد و شاید به دلیل تداوم خشکسالی‌ها در چند سال گذشته ما هم کمی غفلت کردیم و تصور شد بارش‌های سیل آسا نخواهیم داشت و امروز با بی توجهی‌ها،شاهد مشکلاتی هستیم.
استاندار قزوین یادآور شد: باید اذعان کرد در استان مدیریت بحران بخوبی صورت گرفت و از خسارت‌های بیشتر جلوگیری شد.
وی گفت: در این سیلاب‌ها و رانش زمین متأسفانه دو نفر جان باختند و یک نفر مصدوم شد و خسارت‌هایی نیز به مزارع و باغات، راه‌های روستایی، ابنیه، خانه‌های روستاییان و برخی دامداری‌ها وارد شده است.
زاهدی در ادامه بیان کرد: باید خسارت‌ها به صورت دقیق برآورد شود تا به مرکز گزارش دهیم و ضمن استفاده از تجربه روزهای اخیر رویکرد ما به حوادث غیرمترقبه جدی تر باشد.
وی افزود: کشور و استان ما حادثه خیز است و همواره باید خود را در معرض سوانح و بلایای طبیعی بدانیم و در نوع رفتارهای خود با طبیعت تجدید نظر کنیم تا با قهر طبیعی روبرو نشویم.
زاهدی گفت: باید با طبیعت رفاقت کنیم و کنار بیاییم در غیر این صورت قهر طبیعت خسارت‌های سنگینی به ما وارد خواهد کرد.
استاندار قزوین در ادامه از ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی از وسایل و تجهیزات دستگاه‌های دولتی خبر داد و یادآور شد: بانک اطلاعات ماشین آلات همه دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی تهیه شود و در دسترس باشد تا مورد استفاده در شرایط بحرانی قرار گیرد.
وی افزود: همچنین تهیه بانک اطلاعات اسکان اضطراری در استان هم ضروری است و در مواقع بحران این مناطق باید شناسایی و مورد استفاده قرار گیرد.
زاهدی تصریح کرد: در کمیته برنامه ریزی باید ۵ درصد اعتبارات استانی به بحران تخصیص یابد و تلاش می‌کنیم خسارات وارد شده را از تهران بگیریم اما اگر هواشناسی ایستگاه و تجهیزاتی لازم دارد در اولویت قرار گرفته و تهیه شود.
وی اضافه کرد: شهرک‌های صنعتی آراسنج و خرمدشت در گذشته روی مسیل ساخته شده که الان باید راه عبور آب و سیلاب را باز کنیم و اینکه کشاورزان نسبت به انچه در آراسنج به طور موقت اجرا شده اعتراض دارند باید اهمیت دهیم و مشکلات را اساسی حل کنیم.
زاهدی گفت: با زدن خاکریز در کوتاه مدت و نیز در دراز مدت با رویکرد کارشناسی باید تهدید شهرک‌های صنعتی را برطرف کنیم.
وی خطاب به مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین اظهار کرد: در حال حاضر حجم وسیعی از آب در استان داریم که باید مدیریت شود و اگر آبی رها می‌شود به جایی آسیب نزند.
استاندار قزوین تصریح کرد: بند زیاران بررسی شود اگر لازم بود بخش دیگری از آب آن تخلیه شود و با استفاده از تجربه گذشته اگر در برخی اراضی بیش از حد کشت شده
و یا کسی به حریم رودخانه و مزارع تجاوز کرده باید از دریافت خسارت حذف شده و تکلیفش مشخص شود.
وی گفت: در خصوص آب باید به صورت حوضه‌ای تصمیم بگیریم و حوضه آبریز ملاک است و هر جا دریچه‌ای باز و بسته می‌شود فرمانداران لازم است مطلع باشند.
زاهدی اضافه کرد: کمک رسانی به سیل زدگان با هماهنگی باشد و باید مدیریت کنیم تا توزیع عادلانه صورت گیرد.
زاهدی اضافه کرد: در آوج و برخی شهرستان‌ها خانه‌ها و بناهای گلی و خشتی داریم که آسیب دیده و باید بنیاد مسکن نسبت به بازسازی و احداث اصولی آنها اقدام کند و بهسازی مسکن روستایی در اولویت باشد.
وی در خصوص استفاده از فضای مجازی برای اطلاع رسانی هم بیان کرد: با استفاده از فضای مجازی مجاز و رسانه‌های رسمی می‌توانیم اطلاع رسانی درستی داشته باشیم.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار