ما جای شرکتهای بزرگی نظیر توتال و شل را گرفتهایم/ قرارگاه خاتم رفیق بخش خصوصی است نه رقیب آن
سعید محمد، با تأکید بر این که قرارگاه خاتم رفیق بخش خصوصی است نه رقیب آن، گفت: تلاش میکنیم ظرفیتسازی کنیم؛ ماجای شرکتهای خارجی بزرگی نظیر توتال، شل و شرکتهایی که ایران را رها کردند و رفتند گرفتهایم. در گذشته اینها پروژهها را میگرفتند و بخش عمدهای از آن را به شرکتهای خارجی میدادند و بخش اندکی را به شرکتهای ایرانی واگذار میکردند، اما قرارگاه خاتم فقط از ظرفیت داخلی استفاده می کند و سازندگان و طراحان ایرانی و شرکتهای پیمانکار داخلی را به کار گرفتیم .
وی افزود: امروز قرارگاه ۵ هزار پیمانکار، مشاور و سازنده از بدنه کشور دارد که با آنها کار میکند و برای آنها ظرفیتسازی کردهایم؛ قرارگاه ۲۰۰ هزار نفر نیروی انسانی دارد که فقط ۲ هزار نفر آنها کادر هستند و بقیه به صورت قراردادی و از بدنه جامعه هستند که با قرارگاه همکاری میکنند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا ادامه داد: قرارگاه خاتم در برخی کشورهای دوست و همسایه هم خدماتی داشته است، اما در داخل نیازها به قدری زیاد است که عمده توان خود را در داخل کشور گذاشتیم.
وی درباره ارتباط قرارگاه خاتم با دولت و موضوع تحریم سپاه و ادعای وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر این که قرارگاه خاتم بازوی اقتصادی مهمی است، توضیح داد: بعضی حرفها و منفیسازی در برخی جاها مطرح میشود که همه پروژهها در دست قرارگاه خاتم است، در حالی که امسال رقم بودجه عمرانی۶۲ هزار میلیارد تومان وسهم پروژههای قرارگاه خاتم در کل کشور ۲۶۰۰ میلیارد تومان است.
عددی که به پروژههای ما تخصیص یافته زیاد نیست و جا برای بخش خصوصی و سایر فعالان سازندگی هست.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا همچنین تأکید کرد: تلاش میکنیم در کنار دولت، ظرفیتسازی و به آنها کمک کنیم، هم برای بخش خصوصی فضاسازی کنیم و هم با توجه به توان محدود دولت در تأمین منابع مالی، بتوانیم به دولتها کمک کنیم.
در پروژههایی که با دولت کار میکنیم با توجه به آنکه نقدینگی دولت کاهش یافته است، تلاش میکنیم عملاً با دولت همکاری داشته باشیم و شرایط را درک میکنیم.
برخی مسیرها را با دولت تعریف کردهایم نظیر اوراق مشارکت و غیره که سعی میکنیم پروژهها را پیش ببریم.
سعید محمد همچنین درتشریح آخرین وضع رسیدگی به مردم خوزستان و لرستان و مقابله با سیلاب، اظهار داشت: بارشهای اخیر در خوزستان بیرویه و بالاتر از حد انتظار بود برای همین آمادگی لازم برای مقابله با بحران سیل در کشور وجود نداشت، ضمن آنکه در زمان و مقطعی که سیل رخ داد، ایام تعطیلات بود و ساماندهی و هماهنگی رسیدگی به این بحران را با مشکلاتی مواجه کرد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالأنبیا ادامه داد: حریم رودخانهها به دلیل آنکه پیش از این سالها خشکسالی داشتیم، از سوی مردم مورد تجاوز قرار گرفته و ساخت و ساز انجام شده بود و واحدهای مسئول هم از این ساخت و سازهای غیر مجاز جلوگیری نکرده بودند ضمن آنکه لایروبی کانالها انجام نشده بود و کانالها کشش لازم را برای این میزان آب نداشتند.
محمد بیان کرد: مخازن آب بسیار خوبی در سطح استان خوزستان داریم، سدهای کارون ۳، کارون ۴، شهید عباسپور، گتوند، دز، سیمره و غیره، می توانند به سطح آب و باران کمک کنند و با توجه به آن که عموماً مخازن ما در ماههای گذشته پر شده بود، عملا نتوانستند حجم زیادی از آب را در خود ذخیره کنند و به اجبار بخشی از آب خارج شد که بالاتر از ظرفیت رودخانهها بود و عملا موجب بروز سیلاب شد. فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالأنبیا اظهار داشت: مسئولان تلاش کردند اجازه ندهند این آب وارد خانههای مردم شود،لذا بخشی از آب در طول مسیر به مزارع و مراتع و منابع طبیعی هدایت شد، اما باز هم کشش نداشت.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء گفت: ما زیاد با تحریمها دست و پنجه نرم کردهایم و جزو اولین بخشهایی بودیم که تحریم شدیم که البته این تحریمها نشان از اثرگذاری بالای قرارگاه خاتم دارد و حتی تکتک مؤسسات و نفرات ما تحریم شدهاند.
وی اضافه کرد: قبل از اینکه مطرح شود سپاه پاسداران تحریم شده است، قرارگاه خاتم جزو تحریمهای آمریکاییها بود؛ اما ما کارهای خود را به راحتی انجام میدهیم؛ اواخر سال ۹۷ چندین پروژه در صنعت نفت و گاز در کشور توسط رئیس جمهوری افتتاح شد که همه توسط قرارگاه خاتم در اوج تحریم به اجرا درآمد. اینها پروژههایی بود که شرکتهای خارجی رها کرده بودند، اما قرارگاه خاتم با ۱۰۰ درصد مهندسی ایرانی، ۱۰۰ درصد اجرا و راهاندازی ایران و ۷۰ درصد تأمین کالای ایرانی قرارگاه خاتم توانست کارها را انجام دهد. محمد گفت: سپاه در عرصههای مردمی خدمترسانی کامل دارد و در قلب مردم جای دارد و از آن طرف مورد عتاب دشمن است، ما این را مبارک میدانیم و میدانیم انسجام بزرگ و عظیمی در کشور رخ داده و میدهد.