تلخی قند و شکر در کام مردم/ کمبود و نوسانات قیمتها از کجا آب میخورد؟
وضعیت این روزهای بازار باعث شده تا نه تنها شیرینی قند و شکر در کام مردم احساس نشود بلکه طعم گرانی بر شیرینی شکر چربیده و کام مردم را تلخ کند.
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی عدم نظارت دقیق بربازار و به نوعی بیخیالی مسئولان در تعادل بخشی به بازار و عدم کنترل عرضه و تقاضا و همچنین عدم جلوگیری از سودجویی دلالان در فضای کنونی سبب شده تا قیمتها داد مردم را درآورد.
در این وضعیت گرانی و مشکلات اقتصادی قدرت خرید مردم پایین آمده و مجبورند ساعتها ایستادن در صف را به جان بخرند، با اینکه مسئولان حوزه اصناف عنوان میکنند که اتحادیه در حال توزیع قند و شکر دولتی در تمام خوار و بارفروشیها است، اما تنها فروشگاهها و مغازههای محدودی هستند که اقدام به توزیع قند و شکر به قیمت دولتی میکنند صفها یکی پس از دیگری در ارتباط با خرید کالا تشکیل میشود و اینک نوبت صف قند رسیده تا اینگونه قند مردم در صفهای خرید بالا و بالاتر برود.
تشکیل صف در جامعه آنقدر جا افتاده که به امری عادی تبدیل شده و به محض اینکه چند نفر جلوی مغازه و فروشگاهی و یا هر جای دیگری تجمع کنند تعداد دیگری هم به آنها میپیوندند. هر زمان قیمت کالایی در بازار افزایش پیدا میکند و یا میزان عرضه محصولی کم شده و کمبود آن احساس میشود، ستاد تنظیم بازار برای تعادل بخشی و کمک به اقشار کم درآمد این اقلام را با قیمت یارانه ایی عرضه میکند.
جنس و هدف صفهای تشکیل شده متفاوت است اگر زمانی صف گوشت بدلیل کمبود آن در بازار تشکیل میشد امروز صف نایلون، قند و شکر در نتیجه اختلاف قیمت این کالاها در بازار آزاد با نرخ دولتی ایجاد میشود. مواقعی هم عدهای فرصت طلب و سوء استفاده گر با پخش شایعاتی مبنی بر نبود و کمبود کالایی در بازار، جو روانی ایجاد کرده و مردم را به فروشگاهها و مغازهها میکشانند و آنها را به خرید هیجانی و احتکار خانگی ترغیب میکنند.
کم نیستند تعداد محصولات و کالاهایی که مردم برای خرید آن هجوم برده و اقدام به خرید بیش از نیاز خود کردند اگر سال گذشته رُب گوجه فرنگی و روغن مایع در پستوی خانهها انبار شد امسال خریدهای هیجانی به ماکارونی، شکر و خرما رسید.
دهههای ۶۰ و ۷۰ هم در دورههایی قند و شکر نایاب شد و هر چند در آن زمان تا اواخر دهه هشتاد مردم این دو کالا را از طریق سیستم کوپنی دریافت میکردند، اما همچنان برای دریافت آنها صف تشکیل میشد. این روزها هم که قیمت خرما، قند و شکر بالا رفته و تقاضا برای آنها زیاد شده مردم به تکاپو افتاده تا مقدار بیشتری از این کالاها را خریداری کنند در این بین تعدادی از واحدهای تولیدی همچون شیرینی پزیهای سنتی با مشکل تامین شکر مواجه هستند.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار