بیشتر بخوانید
وی افزود: این توافق به موجب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مورد پشیتبانی و تایید قرار گرفت و به عنوان قانون بین الملل به حساب میآید و آمریکا برخلاف مفاد برجام و برخلاف توافقات صورت گرفته و برخلاف معیار بین الملل از آن خارج شد. نهتنها خودش خارج شد بلکه با قلدری و فشار تلاش دارد که دیگران را با خود همراه و وادار به این نماید که دیگران هم در تحریم علیه ایران مشارکت کنند.
سفیر اسبق کشورمان در انگلیس تصریح کرد: طبیعی است که ایران از بقیه اعضایی که در این توافق حضور و در مذاکرات شرکت داشتند انتظار داشته باشد که آنها به تعهدات خود عمل کنند این تعهدات در برجام ذکر و نوشته شده و از جمله آنها این است که اروپاییها باید از ایران نفت بخرند و شرایط مراودات و معاملات و تبادلات مالی ایران را به راحتی برقرار کنند اما دیدیم اروپاییها با وجود اینکه بیانیههای سیاسیشان در تأیید ایران و در تأیید برجام بود و با اینکه تأکید داشتند که ایران به تعهدات خود عمل کرده اما در بخش مربوط به مسائل مالی و اقتصادی کمتر تحرکی از خود نشان دادند.
ساداتیان خاطرنشان کرد: ایران برای اینکه بعد از حدود دو سال که از خروج آمریکا گذشته بود با مراحل مختلف تعلیق تعهدات خود که مرحلهبندی کرد، خواست تحرکی برای اروپا ایجاد کند؛ این تحرک در مرحله اول واکنش تند نشان داده شد ولی ایران مرحله دوم را هم به اجرا در آورد. در این فاصله اتفاقاتی در منطقه خلیج فارس افتاد، پهپاد آمریکایی ساقط و کشتی انگلیسی توقیف شد و همه این اتفاقات دنیا را به این نتیجه رساند که ایران در مباحث خود جدی است و مسائل را دنبال میکند. حضور نظامیان و یا ناو آمریکایی هم ایران را از موقعیت خودش سست نکرده و بلکه ایران بر موقعیت خود تأکید و اصرار ورزیده است.
وی ادامه داد: در این مقطع و با همه این نتایج، طبیعتاً ما باید در بحث دیپلماسی بتوانیم افکار عمومی دنیا را نسبت به حقانیت خودمان مطلع کنیم. آقای ظریف از این جهت با سفرهای دورهای خود توجه رسانههای دنیا را به خود جلب کرده است؛ کما اینکه در آمریکا هم موفق بود و این موفقیت عاملی شد که آمریکاییها نگران بشوند و او را تحریم کنند اما هنوز موقعیتی با اروپاییها برقرار است ولذا میبینیم که او سفر دورهای خود را به شمال اروپا و کشورهایی مانند سوئد انجام داد؛ حالا به فرانسه رفته، فرانسه که آمریکاییها تلاش دارند از موقعیت فرانسه در ارتباط با ایران استفاده و یا بهتر است بگوییم سوءاستفاده کرده و این کشور را وادار نمایند تا بین ایران و آنها میانجی شود.
سفیر اسبق ایران در انگلیس در ادامه گفت: پیشنهاد اولیه او با واکنش ایران مواجه شد ولی این دلیل نمیشود که ما دیپلماسی خود را تعطیل کنیم، هم دیپلماسی عمومی را پیگیری کنیم یعنی از طریق رسانهها مردم دنیا را مورد خطاب قرار دهیم و هم گفتوگوی از نزدیک با دیپلماتهای ارشد و میانی اروپایی داشته باشیم؛ این دیداری که با ماکرون صورت گرفته شده همه این جنبهها را در بردارد که هم در روابط دوجانبه و هم در بحث برجام و روابط چند جانبه بتوانیم از موقعیت خود استفاده کرده و کار خود را به پیش ببریم.