۱۵ / شهريور / ۱۴۰۵ - 06 September 2026
06:04
کد خبر : 9169558
۱۷:۰۸

۱۳۹۸/۰۶/۰۶
کارشناس فضای مجازی تاکید کرد:

لزوم توجه خانواده به رژیم مصرف رسانه

یکی از کارشناسان فضای مجازی با بیان اینکه استفاده از فضای مجازی برای کودکان زیر ۳ سال به علت سرکوب کردن خلاقیت‌های آنان ممنوع است گفت: رژیم مصرف رسانه مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین موضوعی است که باید خانواده‌ها به آن توجه ویژه داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت، سجاد ستوده عصر امروز در جمع خبرنگاران در رشت با بیان اینکه دنیای امروز نسبت به قبل از پیچیدگی بیشتری برخوردار است، اظهار داشت: این پیچیدگی موضوعات جدیدی را در حوزه‌های مختلفی از دنیای جدید و ساعت‌های گوناگون زندگی تعریف کرده است.

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه برای گذران زندگی و تربیت فرزندان با وجود این موضوعات جدید باید برنامه ریزی داشته باشیم، تصریح کرد: در حال حاضر فضای مجازی وارد زندگی شده و فرزندان به نوعی در آن تنفس می‌کنند.

وی با اشاره به زیست مجازی به عنوان زیست نوع دوم، افزود: وقتی زیست نوع دوم به وجود می‌آید؛ سازوکار‌ها نیز باید تغییر کند، الان مبنای تربیت علاوه بر فضای حقیقی در فضایی مجازی نیز قرار دارد.

ستوده با اشاره به اینکه به واسطه تدبیر و پیچیدگی زندگی موضوعات تربیتی را باید با نگاه متفاوت نگریست گفت: به واسطه ورود زیست جدید باید سازوکار‌ها تغییر کنند و اگر خانواده‌ها قصد دارند در آزمون مهم تربیت فرزند موفق باشند باید سازوکار‌های جدید را یاد بگیرند.

وی به خطاب به خانواده ها، گفت: در حوزه تربیت فرزند اگر از قبل برای دوست و کلاس آموزشی تدبیر می‌کردید از امروز باید چندبرابر آن برای دوستان فضای مجازی تدبیر کنید.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به پیچیدگی فضای مجازی، ادامه داد: زیست نوع دوم در راستای استفاده بسیار از فضای مجازی باید مورد توجه خانواده قرار بگیرد درغیر این صورت توازن مربوط به تربیت بهم ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه تربیت فرزند در دنیای امروز مبتنی بر فضای مجازی و رسانه باید به دو اصل مهم توجه کنیم تصریح کرد: فضای رسانه یک دنیای بی انتها است و ما با همه بخش آن آشنا نیستیم پس در گام اول باید همراه فرزند خود باشیم تا در فضای مجازی تنها نباشد.

ستوده با تأکید بر اینکه در بسیاری از کشور‌ها با سواد رسانه‌ای بالایی والدین در فضای مجازی و تا سن خاصی با کودکان خود همراه هستند، ابراز کرد: همانطور که در فضای حقیقی به همه بخش‌های مورد استفاده فرزند نظارت جدی داریم در فضای مجازی نیز این نظارت باید وجود داشته باشد.

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه نظارت نباید مستقیم باشد بیان کرد: نظارت تقابل و مچ گیری از فرزندان نیست بلکه باید بدانیم که فرزند در حوزه فضای مجازی چه نیاز‌هایی برای خود می‌تراشد.

وی خاطرنشان کرد: جسم و روح انسان برای زنده ماندن به غذا نیاز دارد همانطور که درفضای حقیقی تلاش می‌کنیم غذا سالم، به اندازه و متناسب باشد در فضای مجازی هم محتوا باید سالم و متناسب با سن باشد.

ستوده رسانه را خوراکی برای روح و اندیشه انسان دانست و عنوان داشت: رژیم مصرف رسانه مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین موضوعی است که باید خانواده‌ها به آن توجه ویژه داشته باشند.

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه استفاده از فضای مجازی برای کودکان زیر ۳ سال به علت سرکوب کردن خلاقیت‌های آنان ممنوع است گفت: بازی‌های فضای مجازی باید متناسب سن کودکان باشند، زیرا در بلند مدت آسیب جدی به رشد و خلاقیت آن‌ها وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه نباید فررندان از فضای مجازی محروم و ممنوع شوند ابراز داشت: فضای رسانه و مجازی تکنولوژی آینده است اگر کودکان از آن محروم شوند در واقع از آینده محروم شده اند.

ستوده با اشاره به اینکه خانواده‌ها باید مهارت تربیت فرزند را در عصر رسانه یاد بگیرند اظهار داشت: اگر فرزندم وارد صفحه نامناسب شد باید مهارت مقابله با آن را بدانیم.

کارشناس فضای مجازی در پایان خاظرنشان کرد: والدین ابتدا باید در مورد بازی ها، ابزار‌ها و فضای مجازی کسب دانش کنند سپس پیرامون آن با فرزندان خود گفت و گو کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید