هر موکب اربعین یک پایگاه فرهنگی است
به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛حجتالاسلام محمد مهدی شریف تبار در نشست کمیته ی فرهنگی، آموزشی اربعین استان چهارمحال و بختیاری گفت: اربعین بهترین فرصت آزمایش همدلی ها و همراهی هاست، همه ی ما در رفتار و گفتارمان دوست دار و خواهان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام هستیم و اربعین فرصتی است تا عشق و ارادت خود را با خلق حماسه ی عظیم اربعین به نمایش بگذاریم.
حجتالاسلام شریف تباربا بیان اینکه همدلی ها و همکاری بین خادمان اربعین ثمرات بسیاری را به دنبال دارد، افزود: همه ی برنامه های اربعین از ابتدا تا انتها چه در کشور ما ایران و چه در کشور عراق، مردمی هستند و هر کس قدم در این مسیر می گذارد با عشق می آید، حقیقت و هویت اربعین در حوزه ی فعالیت ها، همین اجتماع قلوب است.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود همه فعالیت ها مردمی هستند، پس نهاد ها و دستگاه های فرهنگی چه نقشی در این زمینه ایفا میکنند و یا اینکه ادارات بخواهند جدا جدا تصمیم گیری کنند، کسانی که این گونه تفکر را داشته باشند، به نظر بنده در حوزه مباحث فرهنگی، عقب مانده فرهنگی است که هنوز مسائل اصلی و هویت اصلی اربعین را درک نکرده است و باید دانست که این موضوع اگر مطرح شود، یک انحراف است.
معاون امور استان های کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین کشور بیان کرد: نکته ای که باید همه ی فعالان در حوزه ی اربعین به آن توجه داشته باشند شناخت تقویم زمانی پیاده روی اربعین است، به این معنا که نباید دست روی دست گذاشت و همه ی جلسات و نشست ها و تصمیم گیری ها را موکول به همین چند روز مانده به اربعین کنیم، این چند روز مانده به اربعین، زمان توجیه و آموزش زائران است.
حجتالاسلام شریف تباربا بیان اینکه مدیریت توقعات و انتظارات زائر مسئله ی مهی است و باید نسبت به ان توجه ویژه شود، گفت: آموزش های قبل از سفر اربعین را باید جدی گرفت، چون که بسیاری از مشکلاتی که آن طرف مرز متوجه زائرین میشود نشأت گرفته از عدم آموزش و اطلاع کافی از نحوه ی برخورد با سختی ها، اتفاقات و حوادث در طول مسیر است.
وی با اشاره به اینکه سفر اربعین از سفر های کم هزینه و از سفر های حماسه آفرین تاریخ تشیع است، بیان کرد: تبلیغ سفر رایگان اربعین، ظلم نسبت به زائر است، چون که هر سفری هزینه ها، سختی ها، حوادث غیر مترقبه و اتفاقات مخصوص به خود دارد و بدون هزینه کمتر سفری است که اتفاق بیفتد، باید دانست که خدمات دهی موکب ها زمان بندی شده است و قبل و بعد از زمان مشخص شده زائر دچار مشکل خواهد شد.
معاون امور استان های کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین کشور گفت: مدیریت فضای مجازی و رسانه ها در موضوع اربعین هم باید مورد توجه قرار گیرد، شبهات ایجاد شده از سوی دشمن در خصوص سفر اربعین باید به صورت علمی و دقیق پاسخ داده شود و نسبت به اطلاعرسانی ها، وحدت رویه بین همه ی تشکل های مردمی کشور وجود داشته باشد.
حجتالاسلام شریف تبار با بیان اینکه بعضی ندانم کاری ها و کم اطلاعی ها و انتشار اخبار و مطالب کم اهمیت و بی اساس، به پیاده روی اربعین ضربه ی جدی می زند، افزود: مرجعیت اطلاعرسانی در فضای مجازی به عهده ی کمیته ی فرهنگی آموزشی اربعین در استان ها است و همه ی دستگاه ها و تشکل ها باید مستند ترین اخبار ها و آموزش ها را به اطلاع عموم و زائرین اربعین برسانند.
وی ایجاد بستر های آموزشی برای زائرین اربعین، به دلیل مشخص نبودن تعداد مخاطبین را قبل از فرا رسیدن ایام اربعین، ضروری و لازم دانست و ادامه داد: تأکید بر ثبت نام در سامانه ی سماح برای ساماندهی، برنامه ریزی، مدیریت هر چه بهتر و ارائه ی خدمات بیشتر به زائرین و ارائه ی آموزش های لازم است.
حجتالاسلام شریف تبار با بیان اینکه هر موکب در مسیر اربعین یک پایگاه فرهنگی است، گفت: پیوست فرهنگی موکب ها باید جدی گرفته شود و قسمتی از نذورات و حمایت های مالی خیرین را میشود به سوی فعالیت های فرهنگی سوق داد و فقط به فکر تغذیه و اسکان دادن زائرین ارزش معنوی سفر اربعین را تقویت نمی کند و این مهم با گفتن محقق نمی شود و نیاز دارد رفته رفته فرهنگ سازی شود.