درد و دل‌های یک مخترع بسیج؛

مخترعین را نا امید رها نکنید

کریمیان مخترع بسیجی است که از بی‌توجهی برخی مسؤلان به اختراعاتش ناامید نشده و دوباره دستش را به زانوی خود گرفته تا باز هم در میدان علم و دانش خط شکنی کند.
کد خبر: ۹۱۹۹۸۴۱
|
۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۳

به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛ متن زیر  گفت‌وگوی صمیمانه خبرنگار فارس با مخترع بسیجی است که ازبی‌توجهی برخی مدیران بی‌تدبیر، ناامید نشده و دستش را به زانوی خود گرفته و این‌چنین با اتکال به روحیه بسیجی‌گری در میدان علم و دانش خط شکنی کرده است.

رضا کریمیان هستم اهل روستای دوراهان از توابع بخش گندمان شهرستان بروجن، ۶۵ ساله هستم و حدود یک‌سالی است که بازنشست شده‌ام و به عنوان تکنسین ابزار دقیق در پتروشیمی عسلویه مشغول به کار بودم.

از اوایل انقلاب در بسیج بوده و ۴ سال به عنوان جوانمرد در قسمت تاسیسات حفاظت و شرکت گاز فعالیت می‌کردم، بسیج موجب افزایش انگیزه در من می‌شد و در میان بی‌مهری‌ها تنها بسیج بروجن بود که مرا تشویق می‌کرد و مشاوره می‌داد و هنوز هم مفتخرم که یک بسیجی هستم.

طی دوران انقلاب بسیج کارایی خوبی داشته، در جنگ، تحریم‌ها و همه‌ی عرصه‌ها موثر بوده، امروز من با تشویق بسیج هنوز امیدوار هستم.

با توجه به حرفه کاری که داشتم توانمندی‌هایی در رابطه‌ با ابتکار، خلاقیت، نوآوری در وجود خود احساس می‌کردم و شروع به ساختن قطعات کردم و چندین تغییرات در صنعت روی توربین‌های گازی پتروشیمی عسلویه انجام دادم که بهره‌وری میلیاردی برای پتروشیمی به ارمغان آورد و این باعث افتخار من است.

و امروز هم به دنبال خلاقیت و نوآوری در رابطه با تجهیزات صنعتی هستم که در محل کار با مشکلات رو به رو نتوانستم انجام دهم. اما در فکر هستم که با همکاری تعدادی از دوستان بتوانم اختراع جدیدی انجام دهم چرا که کمک بزرگی به صنعت کشور است.

سه اختراع هم در دست اجرا دارم که توجیه اقتصادی دارند و میلیاردها تومان به سود کشور است؛ اما متاسفانه هنوز کسی اعلام آمادگی نکرده که با حمایتش بتوانم این قطعات را به صورت استاندارد درآورده و به بازار عرضه کنم.

تعدادی از قطعات بوده که مجبور بودیم از خارج بخریم و اجازه نمی‌دادند قطعات را خودمان بسازیم چرا که برخی خواص پورسانت می‌گرفتند و میلیاردها تومان سرمایه کشور خارج می‌شد؛ همین قطعاتی که من ساخته‌ام ۳۰ قطعه سفارش دادند اما بعد از ۹ ماه هفت عدد از همین قطعات را برایمان فرستادند و بخاطر همین یک قطعه که واحد پتروشیمی باید برق ۱۲۰ مگاواتی تولید کند، میلیاردها تومان خسارت وارد می‌شود درحالی که ساخت این قطعه خیلی هم کار سختی نیست.

قطعاتی برای کنترل توربین‌های گازی بودند که مانع آتش سوزی آنها می‌شدند و این قطعات دائم خراب می‌شدند و دستگاه‌ها را از کار می‌انداختند، این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بدانیم یک شبانه‌روز خرابی این‌ها، بیش از 2 میلیارد تومان به شرکت خسارت وارد می‌کرد.

من با خلاقیت خود توانستم طرحی را اجرایی کنم که در طی چندین سال یکبار هم خراب نشده و اگر هم مشکلی برایشان پیش می‌آمد طوری بود که آن قطعه روی کار، تعویض شود، بدون اینکه واحد از سرویس خارج شود و همین طرح ساده، بهره‌وری ۴ میلیارد تومانی به همراه داشت و متاسفانه بابت هیچکدام از این ابتکارات پاداشی به من داده نشد.

از دیگر ابتکارات من ساخت دستگاه‌ فیلتر است که مانع گرد و خاک می‌شد، دستگاهای فیلتر خارجی را باید هفته‌ای چهار نوبت تمیز می‌کردند اما دستگاه فیلتری که من ساختم هر ۴۰ روز یکبار نیاز به تمیزکاری داشت و موجب افزایش راندمان تولید می‌شد.

یک توربین گازی بود که نزدیک چهار ماه آن را راه اندازی نکردند، به دلیل اینکه باید یک قطعه تست می‌شد و تکنسین خارجی با تست این قطعه خبر از خرابی داد اما من روی این قطعه در عرض ۱۰ روز کار کرده و تغییراتی انجام داده و آن را راه اندازی کردم.

دستگاه دیگری برای جلوگیری از آلودگی توربین‌های گازی طراحی کرده ولی هنوز آن را نساخته‌ام و این دستگاه ۵۰ درصد آلودگی‌ها را کاهش می‌دهد.

من تصمیم داشتم یک دستگاه موتور سیکلت بسازم که چند منظوره باشد و هم بتواند آب را پمپاژ کند و هم برق 220 ولت تولید کند، با کمک بسیج و توکل به خدای متعال تاکنون 80 درصد این کار پیش رفته است.

دردآور است که قطعاتی را که می‌شد با اعتماد به نیروهای بومی با ۲۰۰ هزار تومان درست کنم، با چندین میلیون تومان وارد می‌کردند و شاید علت آن اندک پورسانتی است که طرف قرارداد از شرکت خارجی دریافت می‌کند.

یک مبتکر وقتی تصمیمی به انجام کاری می‌گیرد مسؤلان باید حامی وی باشند، برای خود من بارها پیش آمد که در مسیر ساخت این قطعات سنگ‌اندازی و برخی اوقات تهدیداتی هم مبنی بر اخراج من مطرح می‌شد.

با تمامی کم لطفی‌ها و طبق نظام پیشنهادات اگر یک درصد از اختراعات من را پاداش می‌دادند تا کنون بسیاری از اختراعات خود را پیش برده بودم، با این وجود معتقدم یک انسان می‌تواند با یک حرکت برای کشور خود افتخار به ارمغان آورد و من این راه را همواره ادامه می‌دهم، باید مبتکران را مورد توجه قرار داد و مسؤلان به ظرفیت داخلی باور داشته باشند، اگر طرحی را می‌بینند حمایت کنند و مخترعین را ناامید رها نکنند.

منبع : فارس

ارسال نظرات
آخرین اخبار