سید مرتضی علوی
کارشناس دینی و مذهبی:

امام باقر و امام صادق(علیه السلام) بنیانگذار دانشگاه اهلبیت هستند

حجت الاسلام عباسی گفت: زندگی پرنور و برکت آن حضرت، سراسر دانش و ارزش بود و از همین روی باقرالعلوم ، یعنی شکافنده دشواری های دانش و گشاینده پیچیدگی های معرفت نامیده شد.
کد خبر: ۹۲۲۰۷۴۸
|
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهار محال و بختیاری؛ کارشناس مسائل دینی و مذهبی در جمع کارکنان سپاه شهرستان سامان  ضمن تبریک به مناسبت ماه پر خیر و برکت رجب و میلاد با سعادت امام محمد باقر علیه اسلام  گفت: امام محمد باقر علیه السلام در روزگار خود، بزرگ ترین تأثیر علمی و عملی را برای جامعه خویش داشت. حضور در مجامع علمی و تأسیس جلسات فرهنگی، یکی از بهترین و ارزنده ترین نوع حضور در جامعه و خدمت به اجتماع مسلمانان به شمار می آید؛ زیرا هرگونه تکامل اجتماعی در ابعاد اخلاقی، معنوی، اقتصادی و...، به تکامل فکری و فرهنگی وابسته است.

حجت الاسلام  عباسی افزود: برای تبیین نقش حیاتی امام محمدباقر علیه السلام در جامعه اسلامی، ذکر همین نکته کافی است که همه عالمان بر این عقیده اتفاق نظر  دارند که فقیه ترین مردم در آغاز سلسله فقیهان، شش نفرند و همه آنها از یاران و شاگردان امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام شمرده می شوند. محققان نیز بر این عقیده اند که امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام در حقیقت بنیانگذار دانشگاه اهل بیت هستند که حدود شش هزار رساله علمی از دانش آموختگان آن به ثبت رسیده است.

وی در ادامه افزود : اصول اخلاقی در سراسر زندگانی امام پنجم به طور گسترده و عمیق دیده می شود و زندگی پرنور و برکت آن حضرت، سراسر دانش و ارزش بود و از همین روی باقرالعلوم نامیده شد؛ یعنی شکافنده دشواری های دانش و گشاینده پیچیدگی های معرفت.

عباسی تصریح کرد : کمک به محرومان، نیازمندان و ستمدیدگان جامعه، اصل بزرگی در زندگانی امام باقر علیه السلام بود و ایشان برطرف کردن نیازهای مادی و روحی آنان را، از مهم ترین فعالیت های اجتماعی خود به شمار می آورد. امام آنان را دور خود جمع می کرد، سخنانشان را می شنید و دردهایشان را آرامش می بخشید.

وی عنوان کرد: در بینش امام باقر علیه السلام ، امر به معروف و نهی از منکر ضروری ترین گامی است که باید برای حفظ سلامت جامعه و اصلاح آن بایدبرداشته شود؛ لذابرای مبارزه با کج روی ها و اصلاح مفاسد اجتماعی؛ نخست باید اهداف، خواسته ها و ارزش ها را مطرح کرد و زمینه تحول فکری و فرهنگی را پدید آورد و در صورت تأثیر نکردن، به مواضع قهرآمیز روی آورد.

عباسی گفت: امام باقر علیه السلام در این زمینه می فرماید: امر به معروف و نهی از منکر، راه انبیا و شیوه صالحان است. از این رو، تکلیفی است بزرگ که همه واجبات و ارزش های ضروری در پرتو آن تحقق می پذیرد، اندیشه ها در نتیجه آن از گزند نااهلان ایمن می ماند و روابط اقتصادی سالم شکل می گیرد و کارها سامان می یابد، آن حضرت در روایتی دیگر فرمودند: بد جامعه ای است آن جامعه که امر به معروف و نهی از منکر را ارج ننهد و با دید عیب جویی به آن نگاه کند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار