اختصاصی بسیج کرمان
با نقاش وهنرمند جوان تهرانی، در زرند که تمثال شهدای مدافع حرم را رایگان نقاشی می کند .
مرتضی شهریاری از جمله هنرمندانی است که فعالیت هنری خود را در راستای «فرهنگ ایثار و شهادت» انجام و تا کنون تابلوی بیش از 40 شهید مدافع حرم را رایگان نقاشی و به خانوادههای معزّز آنها اهدا کرده است.
- اختصاصی بسیج کرمان
مصاحبه با نقاش وهنرمند جوان تهرانی که تمثال شهدای مدافع حرم را رایگان نقاشی وتقدیم خانواده شهید می کند
مرتضی شهریاری 15سال که نقاشی می کند و4سال است انحصارا تابلوی شهدای مدافع حرم را نقاشی می کند
به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان :فرهنگ ایثار وشهادت در کشور ما با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آغاز شد و امروز با شهدای مدافع حرم حضرت زینب (سلام الله علیها) امتداد یافته است؛ هنرمندان ارزشی و انقلابی وظیفه خود میدانند که با پرداختن به این فرهنگ در ترویج آن کوشا باشند. مرتضی شهریاری از جمله هنرمندانی است که فعالیت هنری خود را در راستای «فرهنگ ایثار و شهادت» انجام میدهد و تا کنون تابلوی بیش از 40 شهید مدافع حرم و 20 شهید دفاع مقدس را نقاشی و به خانوادههای معزّز آنها اهدا کرده است؛ برخی از آثار او نیز محتوای اجتماعی و طنز دارد. درباره فعالیتهای هنری این هنرمند حزباللهی با او به گفتوگو نشستیم که مشروح آن را از نظر میگذرانید.
خبرگزاری بسیج :چند سال است که در زمینه هنر نقاشی فعالیت میکنید؟ - مدت 15 سال است که به طور تخصصی در تمام سبکهای متداول نقاشی میکنم؛ دو سه سالی است که سبک نقاشی دیجیتال یا «دیجیتال پینتینگ» را آموختهام که در دنیا یکی از متداولترین انواع نقاشی و زمینهای برای ساخت انیمیشن و سینمای مدرن است. هدف من از آموزش نقاشی دیجیتال این بود که به نوبه خودم رسانهای برای مدافعان حرم باشم و تا کنون پرتره حدود 40 تن از شهدای مدافع حرم را نقاشی کردهام.
خبرگزاری بسیج :چه شد که به فکر خلق تمثال شهدای مدافع حرم افتادید.
.شهید مدافع حرم هادی ذوالفقاری صحبت قشنگی قبل شهادت داشتند .گفته بود چهره من زیبا نیست زشت است ،بعد شهادت چهره من را طراحی وپوستر کنید .وبعد این صحبت شهید یک تلنگر در ذهن من بود که شهر وکشور ما یک قهرمانانی دارد که گمنام هستند .ومثل بقیه جوانان ما در دانشگاه درس خواندند ودر سرزمین ماقدم زدند ،اینها آدم های ساده ای بودند اما قهرمانان بزرگی بودند که نسل جوان ونوجوان ما این اسطوره ها را بشناسد .که یکی از این اسطوره ها شهدای مدافع حرم بودند که از حرم آل الله (علیه السلام ) دفاع کردند .
خبرگزاری بسیج :چه نهادویا سازمانی شما را همراهی می کنند ؟
بنده به همراه هسمر ودخترم که حضرت آقا یک فرهنگی را یاد ما دادند .که این فرهنگ دیداراز خانواده معززشهداء بود که با توجه به مشغله کاری که ایشان دارند در ماه چندین مرتبه به دیدار خانواده شهداء می روند وبا خانواده مکرم شهداء انس می گیرند .وما به تاسی از معظم له به همراه خانواده این کار را شروع کردیم .وتوانستیم که نذر 40شهید مدافع حرم را که کرده بودیم توانستیم به دیدار 40خانواده شهید مدافع حرم ،تهران ،قم ،مشهد والحمد الله کرمان برویم .وتابلوی شهید مدافع حرم را تقدیم خانواده کردیم .که سیدوسالار شهیدان مدافعان حرم حاج قاسم سلیمانی که بنده قبل شهادت یک مجموعه از مجموعه نمایشگاهی را تقدیم کردیم وحاج قاسم این تصاویر را رویت کردند .وبنده این کار را انجام وظیفه می دانم .واین کار به هیچ نهادی وابستگی ندارد ویک کار دلی وشخصی است وسه سال پیش در یادواره شهدای تهران تصویر سردار سلیمانی را نقاشی وتقدیم سردار کنیم .واین نقاشی منشاء برکات شد که مردم عراق همین نقاشی رادر راهپیمایی در دست داشتند ودرجاهای مختلف حتی در تشیع جنازه سردار دست به دست گردید .
خبرگزاری بسیج : چرا به سراغ شهدای مدافع حرم رفتید؟وشهدای مدافع حرم را انتخاب کردید.
پس از انقلاب اسلامی، انجام چهرهنگاری روی دیوار به یکی از مهمترین دغدغههای هنرمندان تبدیل شد؛ مثلاً دیوارهای شهر دوکوهه را با چهرههای شهدا آذین میکردند؛ این فضا از آن زمان با هنرمندان گمنام شروع شد که بسیاری از آنها هنوز هم ناشناخته هستند. این فضایی بود که نیاز به کار داشت؛ من به طور تخصصی فقط درباره شهدای مدافع حرم کار کردم. به غیر از شهید حججی سایر شهدای مدافع حرم بسیار غریب هستند و برای مردم ناشناختهاند در حالی که حق بزرگی به گردن ما دارند؛ امروز دلکندن از زندگی از زمان جنگ تحمیلی خیلی سختتر است؛ اکثر شهدای مدافع حرم جوان و متأهل هستند و در اوج جوانی و امیال دنیوی از زندگی دل میکنند و به محیط جنگ وارد میشوند. احساس کردم که شهدای مدافع حرم بسیار گمنام و مظلوم هستند و با شبهاتی که امروزه مطرح میشود که مثلاً میگویند: «اینها برای پول به سوریه میروند» مظلومیت این شهدا دوچندان میشود؛وحتی جنازه مطهر برخی شهدای مدافع حرم مثل شهید علی عظیمی هنوزبه کشور بازنگشته واگر شهدای مدافع حرم نبودند ودفاع نمی کردند ، اکنون مرز جنگ ما به سوریه منتقل شده و اینطور نمیشد اتفاقات بدی در کشور ما رخ میداد.
خبرگزاری بسیج :اگه نکته ای باقی مانده بفرمائید . - در کشور ما هنرمندان در فضاهای مختلفی فعالیت میکنند اما تعداد هنرمندانی که به طور تخصصی در حیطه شهدای مدافع حرم کار میکنند بسیار کم و انگشتشمار است پس این جبهه نیازمند هنرمندانی است که به طور تخصصی در آن به فعالیت بپردازند و نکته دیگر اینکه باید قهرمانان گمنام شهر را به جوانان نوجوانان بشاسیم.یکی از ملاک ها همین تبلور هنر است که در قالب کتاب،دفتر رسانه های مختلف چاپ تا ما بتوانیم انجام وظیفه کنیم .تا فردای قیامت شرمنده شهداء وخانواده آنها نباشیم .
خبرگزاری بسیج :از اینکه وقت خودرا در اختیار خبرگزاری بسیج گذاشتید تشکر می کنم .
لازم به ذکراست مرتضی شهریاری جوان 31ساله تهرانی که تمثال تنهاشهید مدافع حرم شهرستان زرند علی عظیمی را نقاشی کرده بود به دیدار خانواده بزرگواراین شهید رفت وتمثال این شهید را تقدیم نمود.
والدین شهید علی عظیمی از اقدام ارزشمند این هنرمند قدردانی نمودند .
خبرنگار :حسین بخشی
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار