به گزارش خبرنگار بسیج عشایری از لرستان ، از همان روزهای نخست شیوع ویروس کرونا آحاد مختلف مردم در کنار پزشکان، پرستاران و کادر درمانی، نیروهای داوطلب بسیجی و جهادگر با ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی وارد جبهه های سلامت شدند و نشان دادند که ایران قوی یعنی این که در ایران، خدمت به مردم از بین نمی رود بلکه از لباسی به لباس دیگر منتقل می شود.
و با وجود شایعه پراکنی و هراس افکنی نا رسانه ها، ایران بیش ترین میزان بهبودی را در میان کشورهای اروپایی و آمریکا بدست آورد و در دل تحریم های دارویی وغیره، از کشور تحریم کننده در مقابله و کنترل ویروس کرونا، موفق تر عمل کرد و این مهم اتفاق نمی افتاد اگر ایثار کادردرمانی، جهادگران سلامت و فرهنگ بالای مردم نبود.
جهادگران عزیزی که در همه بحران ها و شرایط حساس برای خدمت به مردم همیشه در صحنه حاضر بوده اند و این بار نیز در میدان مبارزه با کرونا ازضدعفونی کردن معابر، تهیه و توزیع اقلام بهداشتی، کمک به بیماران و غربالگری در شهر و روستاها گرفته تا کمک به دفن و کفن متوفیان کرونایی که از این بیماری جان خود را از دست می دهند در حال خدمت رسانی هستند.
یونس مهدوی نیا؛ مسئول گروه جهادی سفیران مهر بسیج طلاب استان لرستان در گفت وگو با خبرنگار بسیج عشایری اظهارداشت: این گروه جهادی کار خود را در سال ۱۳۸۷ شروع کرده و متشکل ۱۵۰ نفر بطور میانگین متناسب با عملیات انجام شده از طلاب خواهران و برادران می باشد،عمده کار این گروه جهادی در پیک زمانی نوروز و تابستان بصورت “تبلیغ”می باشد و در کنار تبلیغ، کار ساخت و ساز و کارهای تخصصی که از نیروهای متخصص این گروه استفاده و صورت می گیرد.
مهدوی نیا با بیان اینکه در روزهای بحرانی مثل زلزله، سیل و یا در ایامی مثل مبارزه با ویروس کرونا، این گروه جهادی به طور آتش به اختیار وارد میدان شده و در عمل،انجام فعالیت می کند،گفت: گروه جهادی سفیران مهر بسیج طلاب لرستان فعالیت خود در مبارزه با ویروس کرونا از ۲۸ اسفند ماه ۹۸ شروع کرده و در چند مورد در رابطه با این موضوع اقدام کرده است، اولین مورد این گروه، احکام واجب اموات کرونایی بود و بر خود وظیفه دانستیم که تحت نظر نماینده ولی فقیه در استان این زمینه فراهم شد که برای انجام دادن احکام واجب اموات کرونایی یک گروه ۲۵ نفره از گروه جهادی سفیران مهر بسیج طلاب در آرامستان شهرستان خرمآباد مستقر شود.
وی افزود: در شهر خرم آباد، غسال های این شهرستان با توجه به آموزشهای لازم و مقید به احکام اسلامی (غسل، کفن و دفن) هیچ مشکلی برای غسل کردن اموات کرونایی ندارد.
مسئول گروه جهادی سفیران مهر بسیج طلاب استان لرستان با اشاره به روال کار این گروه برای نظارت بر احکام واجب دفن بیماران متوفی کرونایی بیان کرد: این گروه علاوه بر انجام دادن احکام واجب نظارت بر غسل، کفن و دفن، نماز این اموات را هم انجام می دهند.
به گفته وی در این گروه روزانه دو یا سه نفر از ساعت ۹ صبح تا ۱۵ عصر در آرامستان خرم آباد مستقر هستند و کار آنها به صورتی است که بعد از خبر دادن نیروهای آرامستان به گروه سفیران مهر برای دفن بیمار کرونایی، لباس مخصوص را می پوشند و آماده نظارت و مراحل دفن متوفی کرونایی می شوند و این لباس تا آخر همان روز بر تن آنها می باشد و بعد از اتمام شیفت، لباس توسط عوامل آرامستان ها سوخته می شود.
مهدوی نیا با اشاره به هدف دوم این گروه برای مبارزه با ویروس کرونا، که ضدعفونی کردن معابر و مناطق محروم شهر خرم آباد و توابع می باشد، گفت: این کار با گروهی متشکل از ۴۰ تا ۵۰ طلبه ضدعفونی و گندزدایی کردن محل های پشت بازار، اسدآبادی، پشته حسین آباد، زاغه و بیرانشهر تا الان صورت گرفته است .
مسئول گروه جهادی سفیران مهر بسیج طلاب استان لرستان از طرح احیای قلوب بعنوان هدف سوم گروه خبر می دهد و بیان کرد: این طرح متشکل از چند طلبه روحانی که متخصص مشاوره هستند در بیمارستان های مخصوص بیماران کرونایی مستقر و با کادر درمانی، بیمارهای کرونایی و خانوادههایی که متوفی کرونایی دارند مشاوره میدهند.
وی گفت: در کنار این طرح، بیماران کرونایی که در قرنطینه هستند و از افراد کم برخوردار و ضعیف از لحاظ معیشتی هستند، شناسایی و بسته های حمایتی، غذایی و بهداشتی به آنها اهدا میشود.
مهدوی نیا با اشاره به فعالیت های جهادی این گروه برای مبارزه با ویروس کرونا، بیان کرد: روزانه دو هزار ماسک توسط خواهران طلبه به صورت انفرادی تولید و همچنین روزانه ۲۰۰ لیتر محلول ضدعفونی در شهرستان خرمآباد بستهبندی و بین مردم پخش می شود.
وی با بیان اینکه این گروه در خط مقدم با ویروس کرونا قرار دارد، افزود: همان طور که شهدا در زمان جنگ به مردم می گفتند که در خانه بمانید تا امنیت را برقرار کنیم ما هم با الگو گرفتن از شهدا به مردم میگویم در خانه بمانید تا این ویروس را از بین ببریم و کار این گروه جهادی تقریباً خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا می باشد و کار سختی است اما با حس و روحیه جهادی انشاالله این بیماری را شکست خواهیم داد.
مسئول گروه جهادی سفیران مهر بسیج طلاب استان لرستان با بیان اینکه بعضی افراد لباس سفید می پوشند و مدافع سلامت می شوند که مردم لباس سیاه نپوشند، گفت: مردم با توجه به توصیه های پزشکی و کمک به مدافعان سلامت (کادر بهداشتی؛کادر درمانی، بسیجیان، جهادگران و غیره) در خانه بمانند تا بتوانیم قطع زنجیره ویروس کرونا را از بین ببریم.
مهدوی نیا، بیماری کرونا را یک نوع جنگ می داند که الان در کشور ما وجود دارد و همه مردم از اقشار مختلف با این بیماری میجنگند و از مسئولین انتظار میرود در این جنگ نابرابر از خانواده های قشر ضعیف که توانایی مخارج معیشتی را ندارند (خانوادههای کارگر و خانواده هایی که مشاغل آنها تعطیل شده است) کمک های حمایتی شود.