خبرهای داغ:
رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون عنوان کرد:

۱۰ هزار جهادگر روحانی مسئولیت دشوار‌ترین اقدامات دوران کرونایی را بر عهده گرفتند

اقدامات این جهادگران آنقدر مشهود بود که اثرات و بازتاب‌های بسیار ارزشمندی را برای جامعه روحانیت در اذهان مردم و مسئولان ایجاد نموده است. این روحانیون در ۳۷ عرصه و فعالیت به‌کارگیری شده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها مرحله پیشگیری، درمان و امور متوفیان و خانواده‌های ایشان است
کد خبر: ۹۲۴۰۹۵۲
|
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸

به گزارش سرویس بسیج طلاب و روحانیون خبرگزاری بسیج، وقتی کرونا شهر‌ها و روستا‌ها را یکی پس از دیگری درمی‌نوردید و بیرحمانه شهروندان را روانه مراکز درمانی می‌کرد، اعلام شد نه‌تن‌ها نباید به بیماران کرونایی نزدیک شد، بلکه در صورت فوت این بیماران باید بدون غسل و تحت‌تدابیر خاص بهداشتی دفن شوند و برگزاری هر نوع مراسمی هم برای آن‌ها ممنوع بود، اما در این شرایط خاص و دلهره‌آور گروهی تصمیم گرفتند با مسئولیت خودشان به میدان آمده و انجام تمام امور تغسیل و کفن و دفن و نماز میت‌های کرونایی را بر عهده بگیرند. آن‌ها ۷ هزار طلبه و روحانی بودند که با تشکیل گروه‌های جهادی عرصه‌های مختلف خدمات‌رسانی‌هایشان را تعریف کردند. به همین بهانه به سراغ "حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا شفیع‌زاده، رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور" رفتیم تا در گفت‌وگویی از نحوه حضور و خدمات جهادگران این سازمان در مراکز درمانی و دیگر نقاط و اماکن مورد‌نیاز استان‌ها در دوران کرونایی کشور بیشتر آگاه شویم.

 

از چه زمانی بسیج طلاب و روحانیون برای ورود به میدان مبارزه با کرونا احساس آمادگی کرد؟

در تعریف کار سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور آمده که بخشی از فعالیت آن‌ها در حوادث غیرمترقبه مثل سیل و زلزله و زمان‌هایی است که کشور با مشکلاتی مواجه می‌شود. بر همین اساس سال گذشته نیز جهادگران این سازمان در کنار سیل‌زدگان حضور داشتند و اقدامات آن‌ها هم مورد توجه و تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفت، اما اواخر سال گذشته و پس از انعکاس خبر رسمی شیوع بیماری کرونا در استان‌های ایران اسلامی، اساتید، طلاب و روحانیون بسیجی به‌طور خودجوش و در قالب گروه‌های جهادی که از قبل در بسیج طلاب استان‌ها سازماندهی شده بودند، به یاری هموطنان آسیب‌دیده شتافتند و با همکاری کارشناسان وزارت بهداشت در کنار سایر اقشار به مبارزه با این ویروس منحوس اقدام نمودند.

 

در مورد نحوه تشکیل قرارگاه و برنامه‌ریزی‌ها برای مقابله با کرونا بیشتر توضیح دهید.

با تشکیل قرارگاه ستادی مبارزه با کرونا در سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور تحت‌راهنمایی‌های نماینده محترم ولی‌فقیه در سپاه، این حرکت به‌صورت وسیع و گسترده در سراسر کشور از همان روز‌های ابتدایی شروع شد. فعالیت مجموعه‌های بسیج طلاب استان‌ها علاوه بر مأموریت‌های ذاتی طلبگی، کمک‌رسانی سایر برنامه‌های عمومی را هم دربرگرفت که در قالب ۳۷ برنامه و فعالیت، اقدامات خوب و قابل تحسینی انجام شد. این کار‌ها طوری تعریف شده بود که در هر استان به تناسب میزان آلودگی‌اش به این ویروس، بتواند بهترین نتیجه را به جای بگذارد.

 

طی این مدت چه تعداد از طلاب و روحانیون به خدمات‌رسانی در حوزه‌های مختلف مشغول بودند؟

سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور حدود ۲۰۰ هزار عضو دارد، اما برابر گزارش استان‌ها، از اسفند سال گذشته تاکنون بین ۷ تا ۱۰ هزار نفر از طلاب، روحانیون و اساتید بسیجی در قالب گروه‌های جهادی، تبلیغی و پشتیبانی در عرصه‌های مختلف مبارزه با ویروس کرونا در مراحل پیشگیری، درمان و امور مربوط به متوفیان و خانواده‌های ایشان حضور داشته‌اند که اگر بخواهیم این تعداد را به صورت نفر ساعت محاسبه کنیم، حتماً به رقم چند صد هزار می‌رسیم. اقدامات این جهادگران آنقدر مشهود و دشوار بود که اثرات و بازتاب‌های بسیار ارزشمندی را برای جامعه روحانیت در اذهان مردم و مسئولان ایجاد نموده است. این روحانیون در ۳۷ عرصه و فعالیت به‌کارگیری شده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها مرحله پیشگیری، درمان و امور متوفیان و خانواده‌های ایشان است.

 

این جهادگران در زمینه بیماران و ارتباط مستقیم با آن‌ها چه کمک‌هایی ارائه می‌کردند؟

متأسفانه وقتی کرونا شهر‌ها را یکی پس از دیگری تحت‌تأثیر خود قرار می‌داد، ترس مردم از آن بیشتر می‌شد و در این میان فاصله گرفتن از بیماران کرونایی درد بزرگی بود که این بیماران را آزار می‌داد، اما جهادگران اولین کاری که می‌کردند کمک به بیماران برای اقامه نماز و توصیه به دعا و توسل بود. همچنین اهدای خون توسط طلاب و روحانیون به بیماران و توزیع بسته‌های بهداشتی و غذایی، تشکیل تیم‌های مشاوره برای خانواده بیماران مبتلا به ویروس و ایجاد روحیه در آن‌ها و تفقد علما و روحانیون از بیماران بستری شده و خانواده آنان و بدرقه درمان‌یافتگان بخشی از کار آن‌ها را تشکیل می‌داد.

 

چرا می‌گویید بخشی از کار آنها، مگر اقدامات دیگری هم در دستور کارشان بود؟

بله، اقدامات صورت گرفته درخصوص اموات بیماران کرونایی یکی از مهم‌ترین کار‌ها بود. بخصوص پیگیری‌های مستمر برای اجرایی شدن فتوای مقام‌معظم رهبری برای غسل، کفن، دفن و نماز میت که اوایل به این مسئله توجه نمی‌شد، ولی بحمدالله هم‌اکنون در همه جا انجام می‌شود. حضور طلاب در آرامستان‌ها جهت مراسم تغسیل، کفن، دفن و انجام نماز میت و توصیه به خواندن قرآن و ادعیه و نماز شب اول قبر برای اموات از اقداماتی بود که در این راستا صورت می‌گرفت.

 

جهادگران طلبه به سراغ خانواده‌های متوفیان ویروس کرونا هم می‌رفتند. در این رابطه چه کار‌هایی بر عهده آن‌ها بود؟

سرکشی از خانواده متوفیان و ارتباط تلفنی و پیامکی، توزیع بسته معیشتی و مواد‌ضدعفونی برای خانواده‌های نیازمند و تهیه و توزیع غذا برای خانواده‌های داغدار به صورت مستمر انجام می‌شد تا حداقل بتوانیم تسکینی بر درد آن‌ها باشیم، چون برگزاری مجالس ختم و رفت‌و‌آمد‌ها ممنوع بود، این خانواده‌ها به شدت نیازمند حامی بودند.

 

آیا جهادگران گروه‌های شما در زمینه جلوگیری از انتشار ویروس یا درمانگری هم ورود داشتند؟

بله، این بخش یکی از مهم‌ترین کار‌های آن‌ها بود. غربالگری خانواده‌ها، ضدعفونی معابر و مکان‌های عمومی، ارسال پیامک‌های بهداشتی به روحانیون و تشکیل قرارگاه‌های جهادی برای ساماندهی و برنامه‌ریزی برای کار‌ها انجام شد و به لطف خدا نتایج خوبی هم در پی داشت. در خبر‌ها می‌دیدیم طلاب و روحانیون زیادی در مراکز درمانی حضور داشتند و به کمک کادر درمانی و بیماران رفته بودند، تعریف کار آن‌ها در این زمینه چه بود؟ بعد از اعلام آمادگی و هماهنگی با وزارت بهداشت و درمان، جهادگرانی که از تخصص بیشتری در این زمینه برخوردار بودند، داوطلبانه به میدان آمدند و قرار شد کار اطلاع‌رسانی و ایجاد روحیه، امیدبخشی و یاری‌رسانی به مردم و کادر درمانی جزو وظایف آن‌ها باشد. بعد از آن طلاب و روحانیون بسیجی در بیمارستان‌ها برای تقویت روحیه کادر پزشکی مستقر شدند. سپس ترویج روحیه معنوی، دعا و تضرع به درگاه الهی توسط روحانیون و توزیع بسته‌های حمایتی به نیازمندان و خانواده‌های آسیب‌دیده از کرونا که یکی از عزیزانشان در بیمارستان بستری بود، آغاز شد. همچنین تبلیغ چهره به چهره با مردم و امید‌بخشی با رعایت اصول بهداشتی، تهیه و توزیع بروشور با محتوای فضیلت دعا، انتشار احادیث پزشکی در فضای مجازی و تشکیل تیم ویژه ضدعفونی دیگر کار‌هایی بود که این جهادگران برعهده داشتند. جالب است بگویم وقتی نماینده سازمان بهداشت جهانی به قم آمده بود با دیدن روحانیون تعجب کرده و از دکتر حریرچی، معاون محترم وزیر بهداشت پرسیده بود، این‌ها چه کسانی هستند؟ که دکتر حریرچی با توضیح در مورد وظایف روحانیون، موجب شد نماینده جهانی هم از این جهادگران تشکر کند.

 

در طول تلاش و خدمت‌رسانی به جامعه آیا اتفاقی افتاد که باعث شود نیروی مضاعفی گرفته و با توان بیشتری بخواهید به این راه ادامه دهید؟

وقتی برای خدا و مردم کاری انجام می‌دهی، هر قدمی که بر‌می‌داری حس می‌کنی نه‌تن‌ها خسته نیستی، بلکه بسیار هم با انرژی‌تر شده‌ای، اما وقتی تلاش‌ها و فعالیت جهادگران در دو نوبت مورد تقدیر ولی امر مسلمین حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای (ادام الله ظله) قرار گرفت، به خوبی متوجه شدیم کارمان درست است و مسیر خوبی را در پیش گرفته‌ایم و در آن زمان بود که با توکل به خدا با قدرت بیشتری مسیر را ادامه دادیم. همچنین پیام قدردانی و سپاس حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی، نماینده محترم ولی‌فقیه در سپاه و سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، از ایثارگری و تلاش‌های مخلصانه روحانیون و طلاب بسیجی و حضور فداکارانه آنان در عرصه‌های خدمت‌رسانی به بیماران و مقابله با ویروس کرونا قوت قلب خوبی برای جهادگران بود.  

 

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار