معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا:

"رادیو گفت و گو" پدیده ای منطبق بر ضرورت ها و نیازهای رسانه ای جدید است

سردار سنایی راد گفت: در شرایطی که همه تاکیدات بر گفتگو و گفتمان معطوف است، رادیو گفت و گو پدیده ای منطبق بر ضرورت ها و نیازهای رسانه ای جدید است و لذا برآمده از یک نیاز اجتماعی رسانه ای است.
کد خبر: ۹۲۴۱۶۸۶
|
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۴

به گزارش خبرگزاری بسیج، 14 سال پیش بود که بنا به ضرورت ایجاد صدای گفتمانی در رسانه ، رادیویی به نام گفت و گو با شعار صدای اندیشه ها شروع به کار کرد.
این رادیو باتوجه ویژه به حوزه نخبگانی در همان بدو تأسیس حقیقت یابی، همه جانبه نگری، توانمند سازی عمومیت جامعه، وجود تضارب آراء، تحلیلی و تفسیری بودن مباحث، روز آمد بودن برنامه ها، بهره گیری از تمام اندیشه ها و افکار و وجود تمایز در فرم، محتوا و ساختار طراز مباحث را سرلوحه خود قرار داد تا بتواند به عنوان صدای رسای قشر متفکر و نخبگانی جامعه، وارد عمل شود.
نخبگان هم نظرات متفاوتی در مورد عملکرد این شبکه دارند:


رادیویی برای بزنگاه ها
سرتیپ دوم پاسدار رسول سنایی راد/ معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا
در شرایطی که همه تاکیدات بر گفتگو و گفتمان معطوف است، رادیو گفت و گو پدیده ای منطبق بر ضرورت ها و نیازهای رسانه ای جدید است و لذا برآمده از یک نیاز اجتماعی رسانه ای است و انتظار می رود نمایندگان فکری و اجتماعی و معرفتی همه در این رادیو سهیم باشند و به آنها نقش داده شود.


تا جایی که بنده توفیق داشتم در چارچوب مسائل کاری در برنامه های این شبکه حضور داشته و شاهد بودم در بزنگاه هایی که مردم نیازمند شنیدن نظرات مختلف هستند، زمان پیک تلاش و فعالیت های این شبکه رادیویی بوده و در چالش های پیش آمده که مردم منتظر شنیدن آرا نخبگانی هستند رادیو گفت وگو نقش مناسبی ایفا کرده، لذا آرزوی توفیق مضاعف برای این شبکه رادیویی دارم.

گفتگو نجات بخش انسانهاست
مینو اصلانی/ رئیس بسیج جامعه زنان کشور

رادیو گفت وگو اندیشه محور، مبتنی برنیازهای امروز و آینده انقلاب اسلامی شکل گرفته و به جرأت می توان گفت یک گفت وگوی زیر بنایی و بنیادین نسبت به مسائل اتفاق می افتد. این رادیو تلاش دارد تشریح و تبیین مسائل را بر اساس حوزه گفتمانی پیش ببرد و طبیعی است که موضوعات گفتمانی انقلاب اسلامی بسیار حائز اهمیت بوده و زیر ساخت های تمدن اسلامی را رقم می زند.
رادیو گفت وگو، رسانه ای برای گفتمان سازی و تبیین جایگاه گفتمانی انقلاب اسلامی برای موضوعات حال و آینده نه فقط کشور، بلکه برای آن هایی است که دغدغه آزادی و آرمان خواهی برای نجات انسان را دارند.
به رادیو گفت وگو برای این حرکت عمیق تبریک گفته و امیدوارم در سالگرد تشکیل این رادیوی فاخر مسیر گفتمانی را ادامه دهید.


رادیو گفت وگو قدم خوبی در فضای رسانه بود
مسعودبصیری /رییس بسیج رسانه کشور
رادیو گفت وگو، گامی مثبت در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بود. مخاطبان بسیاری درپی یافتن جواب سوالات اساسی اند که در سایر شبکه ها کمتر نمود و بروز دارند. این رادیو موضوعات سیاسی را بصورت ریشه ای مورد بحث قرار می دهد و توجه به بخشی از مخاطبان که درپی موضوعات بنیادین و جدی هستند، اقدامی شایسته است.


رادیو گفت وگو محملی است تا چنین موضوعاتی را با آرامش کامل پیگیری کند. این شبکه ارزش یک رسانه را به تعداد مخاطبان عام مربوط نمی داند و برنامه سازی برای قشر نخبگانی جامعه، روندی بسیار جدی و ارزنده است. کارکرد رادیو گفت گو، عمیق و اثرگذار است که موجب شارش از قشر نخبه و برگزیده به سایر اقشار می گردد و قطعا باید محملی برای بیان نظرات این افراد ایجاد می شد.


برنامه های خاص این شبکه رادیویی شامل موضوعات بین المللی و محورهای نوشتاری اقدامی قابل تقدیر است و جا دارد بیش از پیش بدین موضوعات پرداخته شود. رسانه باید برای قشر نخبه هزینه کند چراکه این افراد جامعه را به سمتی اثر گذار هدایت می کند. رادیو گفت وگو قدمی خوب بود که باید تقویت شده و مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
یکی از معضلات این رادیو اما به مسائل مالی باز می گردد که در صورت رفع آن و ضمن ارتباط با دانشمندان خارج کشور، توفیقات بیشتری بدست می آید. از طرفی این رادیو نیازمند پیوست جدی رسانه ای است که در قالب یک گاهنامه یا فصلنامه ضمیمه شاکله این شبکه شود.


تبلور مخاطب محوری، با "گفت وگو" زاده شد
مقداد زکی زاده/ سخنگوی انجمن روزنامه نگاران مسلمان
بنا بر شعار اعلامی رادیو گفت وگو، توجه به حوزه نخبگانی دلیل اصلی تاسیس رادیو گفت وگوست؛ این فضا مخاطبانی را با خود همراه دارد که خرده تفاوت هایی با سایر مخاطبان رسانه دارند. این قشر نخبگانی به واسطه اشتغالات و روزمرگی های تخصصی، توجه بیشتری به فرکانس این شبکه رادیویی دارند. در این بین نباید از بسترهای نخبگانی در رسانه های کشور غافل بود؛ زمینه ای که منتج به رشد و ارتقا و تغییر نگاه مخاطب نسبت به مجموعه های رسانه ای است.


رسانه ها عموما به سکوی انتشار اخبار بدل شده و فارغ از دسته بندی های ماهوی مخاطب، صرفا مطالبی را به مخاطب ارائه می دهند. در این میان رادیو گفت وگو به نوعی دسته بندی برای مخاطبان هدف خود دست زد که نقطه عطفی در ساختار و تشکیلات رسانه ای کشور بود.

این شبکه با نگاهی تخصص گرایانه، سوژه هایی به روز را دستخوش برنامه سازی قرار داده که از ویژگی های بارز این رادیوست. تضارب آرا در جامعه ای با ماموریت دموکراسی بسیار اهمیت دارد و رادیو گفت وگو با انعکاس نظرات مختلف، از نگاه یکجانبه نگر پرهیز کرده است؛ چراکه مخاطب درپی کسب و دریافت نظرات مختلف و در نهایت تصمیم بندی نهایی است.

تحلیل جامع از دیگر ویژگی های برنامه های گفت وگو محور این کانال رادیویی است. از طرفی بهره مندی از کارشناسان صاحب نظر در هر حوزه تخصصی اقبال رادیو گفت وگو می باشد. مجریان هم با تسلط بر امورات جاری در برنامه، بر نقطه قوت این رادیو می افزایند. توجه به جامعه نخبگانی نیز نقطه عطفی برای رقم خوردن آینده بهتر برای رسانه های کشور است.

اما به منظور منشأ اثر قرار گرفتن این رادیو برای قشر نخبگانی، نیاز است آرشیو کاملی از موضوعات مختلف این شبکه محل رجوع محققان باشد و این دایره المعارف شامل موضوعات طبقه بندی شده کاملی خواهد بود که طی این سال ها به مخاطب ارائه شده است.

حرکت در تراز امام(ره) و انقلاب
سردار رمضان شریف /سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
در عصری که ارتباطات در بخش های مختلف تلاش دارد اذهان را به خود معطوف سازد و جنگ اراده ها را رقم می زند، بهره گیری از افکار عمومی و تحقق امنیت روانی بسیار اهمیت می یابد. در این میان رادیو گفت وگو در نبرد رسانه ای برای تسخیر اراده ها جایگاهی ویژه دارد. رادیو گفت وگو بعد از پایه گذاری و رسیدن به چهاردهمین سال حیات رسانه ای، با فراز و نشیب هایی روبرو بوده است.

برنامه سازان با در نظر گیری منطق رسانه، متخصصین و مسئولان هر حوزه را دعوت و بحث را به زیبایی شکل می دهند. در کشوری که فرهنگ اظهار نظر با هر میزان اطلاعات در جامعه ظهور و بروز دارد، کار رادیو گفت وگو در پیاده سازی خرده فرهنگِ گفتگو بدیع و نو بوده و اگر مطلعان را در کنار متخصصان گردآوری کند، مخاطبان بیش از پیش مجاب خواهند شد.
این شبکه همچنین در ارتقای سواد رسانه ای مردم راهگشاست. چنانچه افشاگری در باب سم پاشی معاندان، ذهن جوانان را به سمت واقعیت های عینی و ملموس سوق می دهد. روشنگری افکار عمومی و شناخت عملیات روانی و رسانه ای دشمن و پاسخ به شبهه افکنی رسانه های فارسی زبان، منجر به ارائه تصویر واقعی از موضوعات مورد گفت وگوست.

با توجه به این شاکله ارزشمند که انقلاب و نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر تفکر و اندیشه جهانی است و با دانستن این نکته که اندیشه ای منحصر به فرد است که بر گرفته از وحی الهی و اهل بیت(ع) و بسیار غنی باشد، لذا تفکر انقلاب و امام(ره) باید دستمایه رسانه هایی نظیر رادیو گفت وگو قرار گیرد. انقلاب اسلامی منادی فرهنگ دینی است که نوع نگاه به خانواده، سالمندان، اقشار ضعیف و همیاری، جزء مولفه های برترساز رسانه و خاصه رادیو گفت وگو برای هرچه بالاتر بردن تراز نظام و کشور است. ان شاالله رادیو گفت وگو با ابتکارات و خلاقیت های روز افزون شاهد بالندگی و تاثیر گذاری بیشتر باشد.
جامعه متعالی نیازمند گفتگوست

حجت الاسلام دكتر حبیب رضا ارزانی/ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی كانون های فرهنگی هنری مساجد كشور
اگر درپی تعالی باشیم، نظرات مختلف باید شنیده شود و قطعا تصمیمی واحد عملیاتی می گردد؛ لذا گفتگو در جامعه اصلی بسیار مهم بوده و یک اصل و راهکار ارتباط موثر است. تعامل، تضارب آرا و شناخت عقاید موجود در جامعه نیازمند گفتگوست. در این بین برادران و خواهران زحمت کش در رادیو گفت وگو تلاشی شبانه روزی دارند و این تلاش مجدانه 14 سال به طول انجامیده است. حس صمیمیت و همدلی در پشت صحنه و بهره مندی از اندیشمندان نخبگانی و متفکران در آنتن این رادیو هویداست.

ارسال نظرات
آخرین اخبار