خبرهای داغ:
در گفت وگو با مسئول بسیج جامعه زنان کشور مطرح شد،

جمعیت جوانِ مقتدر، حلقه طلایی زنجیره تمدن کشورهاست/«فرهنگ سازی افزایش جمعیت» لازمه برون رفت از بحران جمعیت سالمند

بیابانی با بیان این مطلب که یکی از معادلات اصلی هر کشور برای بقای تمدنش جمعیت است، گفت: اگر تمدنی بخواهد حرفی برای گفتن داشته باشد اولین شاخصه اش داشتن جمعیتی جوان و مقتدر است، اگر کشوری از جمعیت جوان برخوردار نباشد چگونه می تواند نیروی کار برای تولید و پیشرفت داشته باشد، برای بقای خود علم تولید کند و قوی باشد تا دیگر کشورها به چشم احترام به او نگاه کنند.
کد خبر: ۹۲۴۱۸۶۳
|
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵

 به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشوری خبرگزاری بسیج , مینا بیابانی، مسئول بسیج جامعه زنان کشور، در گفتگو با خبرنگار طنین یاس، با تاکید بر حدیث پیامبر اکرم(ص) که می فرمایند «ازدواج کنید و فرزندار شوید و جمعیت را افزایش دهید زیرا من در قیامت با تعداد زیاد امتم به سایر امت ها مباهات می کنم.»، فرزندآوری را موضوع مهم و استراتژیک برای امت اسلامی ایران دانسته و گفت: کاهش رشد جمعیت به ویژه در دهه اخیر یکی از آسیب های جدی کشور محسوب می شود و متاسفانه سیاست های کنترلی که در دهه ۶۰ و ۷۰ به جهت کاهش جمعیت تدوین شد، هنوز هم ترویج آن کشور را با مخاطره جدی مواجه کرده است و بیم آن می رود که در چند سال آینده چنانچه با همین روند پیش برویم به کشوری با جمعیت متوسط سالمند تبدیل شویم که این امر مشکلات عدیده ای را با خود همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: یکی از معادلات اصلی هر کشور برای بقای تمدنش جمعیت است، اگر تمدنی بخواهد حرفی برای گفتن داشته باشد اولین شاخصه اش داشتن جمعیتی جوان و مقتدر است و اگر کشوری از جمعیت جوان برخوردار نباشد چگونه می تواند نیروی کار برای تولید و پیشرفت داشته باشد، برای بقای خود علم تولید کند و قوی باشد تا دیگر کشورها به چشم احترام به او نگاه کنند، اگر کشوری قوی نباشد هر کشوری می تواند بر او مسلط شود و از منافع و منابع او برای بقای خود بهره برداری نماید.
باید از سیاست های کنترل جمعیتی گذشته فاصله گرفت
بیابانی با بیان این مطلب که کشوری بدون جمعیت جوان در هیچ زمینه ای نمی تواند توسعه داشته باشد، اظهار کرد: برای بازگشت کشور به دورانی که از رشد متعادل جمعیت برخوردار بوده، می بایست همانطورکه رهبر معظم انقلاب تاکید می فرمایند نسبت به رشد جمعیت توجه جدی کرد و از سیاست های کنترل جمعیتی که در گذشته بر کشور حاکم بود، فاصله گرفت.
بیابانی با اشاره به سیاست های تشویقی افزایش جمعیت در کشورهای اروپایی گفت: در این کشورها، سال هاست که سیاست های تشویقی قابل و توجهی در نظر گرفته شده است که لازم است در کشور ما نیز به این امر توجه شود.
وی این امر را جزء وظایف مسئولین، مدیران و قانون گزاران دانسته و گفت: باید سیاست ها و قوانین تشویقی را برای این امر در نظر گرفته شود و مجریان در دولت به صورت جدی آن را اجرا نمایند، البته نمایندگان مردم در مجلس نیز باید نظارت دقیق بر حسن اجرای آن داشته باشند.
مسئول بسیج جامعه زنان کشور تأکید کرد: از دیگر اقدامات این امر، فرهنگ سازی است که این موضوع باید توسط رسانه ها صورت گیرد و به صورت گسترده در تبیین مساله جمعیت و خطرات کاهش آن به آگاهی بخشی عمومی بپزدازند.
وی افزود: همانطور که در دهه ۶۰ تا ۷۰ برای کنترل جعیت از هر امکانی برای تبلیغ داشتن فرزند کمتر بهره گرفته می شد، در حال حاضر هم باید گسترده تر از آن زمان، اقدامات تبیینی صورت گیرد تا با زاد و ولد بیشتر جوانان، این مشکل حل شود.
بیابانی با انتقاد از تفکر رایج در بین زوجین در خصوص فرزندآوری گفت: متاسفانه والدین امروزی تفکر فرزند کمتر زندگی راحت تر را دارند و برای اینکه به زحمت نیفتند از داشتن فرزندان زیاد خودداری می کنند و برخی به داشتن یک فرزند اکتفا می کنند.
لازم است که مخاطرات تک فرزندی برای خانواده ها تبیین شود
وی در مورد مشکلات تک فرزندی برای خود فرزند، گفت: معمولا تک فرزندان افرادی کم انگیزه، گوشه گیر و کم حوصله هستند که در دردوست یابی نیز از توان قابل قبولی برخودار نیستند. این گونه فرزندان، کمتر مسئولیت پذیرند و والدینشان مجبورند به طور دائم، هزینه های آنان را حتی، در برخی موارد، پس از ازدواج نیز تامین کنند.
مسئول بسیج جامعه زنان ادامه داد: این مشکلات در خانواده هایی که از فرزندان بیشتری برخوردار هستند کمتر دیده می شود، معمولا فرزندانی که دارای چند خواهر یا برادر هستند، از روحیه با نشاط تر، با انگیزه بالا و مسئولیت پذیری تری برخورداند که بیان این موضوعات، می تواند عاملی باشد تا خانواده های جوان از تک فرزندی صرف نظر کنند.
وی با رد این اعتقاد که برخی می گویند یکی از عوامل تک فرزندی مسائل و مشکلات اقتصادی جامعه است، گفت: این مسئله نمی تواند در همه موارد صائب باشد چرا که بسیاری از خانواده های متمکن یا ترجیح می دهند فرزند نداشته باشند و یا اینکه یک فرزند داشته باشد.
بیابانی در پایان تأکید کرد: از هر زاویه ای که به این مسئله نگاه کنیم موضوع جمعیت یکی از مسائل بسیار مهم است که برای افزایش آن و رسیدن به میزان مطلوب جایگزینی جمعیت، لازم است که همه مسئولین و خانواده ها آن را جدی بگیرند و برای تحقق آن تلاش کنند.

طنین یاس
انتهای پیام/م

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار