خبرهای داغ:

مادر اولی‌ها؛ ۲ سال اول زندگی کودک خود را جدی بگیرید

یک روانشناس درباره نکاتی که مادر اولی‌ها باید بدانند، توضیحاتی داد.
کد خبر: ۹۲۴۲۵۰۰
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۱

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشوری خبرگزاری بسیج ,  آزیتا گودرزی روانشناس و مشاور درباره نکاتی که مادر اولی‌ها باید بدانند، اظهار کرد: همه‌ی ما آگاه هستیم که نقش و مسئولیت مادر یکی از سخت ترین، بزرگترین و در عین حال زیبا‌ترین مسئولیت‌هاست.

وی با اشاره به اینکه زوج‌های جوانی که تصمیم می گیرند بچه دار شوند،علاوه برشیرینی‌های این مرحله از مشکلات پیش رو هم باید آگاه باشند، افزود: با توجه به اینکه پرسش مطرح شده در مورد مادر اولی هاست، من بیشتر مادر‌ها را مخاطب قرار میدهم، ولی دلیل بر این نیست که پدر اولی‌ها نقش کم رنگی دارند.

این روانشناس با بیان اینکه اولین نکته که باید در نظر داشت سلامت مادر است که متاسفاته خیلی سبک شمرده می‌شود، گفت: مادر باید سلامت جسمی، روانی واجتماعی کاملی داشته باشد.این نکته بسیار حائز اهمیت است، چطور می‌توان انتظار داشت کودکی سالم و شاد با آینده‌ای درخشان داشته باشید، در صورتی که خود شما از سلامت و شادی برخوردار نیستید، پس بپذیریم اولین قدم برای داشتن کودک سالم و شاد، مادر برخوردار از سلامت جسم و روح است.

گودرزی با تاکید بر اینکه دومین و مهمترین مطلب، آگاهی مادر‌ها از روز‌های حساس و طلایی برای رشد و پرورش کودک سالم و شاد است، ادامه داد: هزار روز اول زندگی که هزار روز طلایی نامگذاری شده، زمان شگفت انگیزی است که می‌توان گفت سرنوشت هر فرد را تعیین می‌کند، در این هزار روز رخداد‌های بی نظیری رخ می‌دهد که هیچ گاه مانند آن رخ نخواهد داد و این هزار روز برای سلامت روان، بهره‌ی هوشی و ظرفیت ذهنی کودکان بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه هزار روز از شروع بارداری تا پایان ۲ سالگی ادامه دارد، بیان کرد: تحقیقات نشان داده که اگر به نیاز‌های حیاتی تکامل کودکان در طی این دوران پاسخ مناسبی داده شود آن‌ها سالم‌تر بوده و از قدرت تعقل و تفکر بیشتری برخوردار می‌شوند و مهارت‌های عاطفی و اجتماعی بهتری خواهند داشت.

این روانشناس اضافه کرد: برای درک بهتر این شگفتی به توضیح مختصری از رشد و تکامل مغز باید اشاره کنیم، در دوران بارداری بیشتر انرژی متابولیک صرف رشد مغز می‌شود و کودک در این هزار روز، ۷۰ درصد رشد مغزی، ۴۰ درصد رشد قدی و ۲۵ درصد رشد وزنی خواهد داشت.

گودرزی تصریح کرد: در مغز جنین از هفته ۲۱ تا زمان تولد به ازای هر دقیقه هزاران نرون (سلول عصبی) تشکیل می‌شود زمانی که کودک به دنیا می‌آید حدود ۱۰۰ میلیارد نرون خواهد داشت. این تعداد سلول عصبی شگفت انگیز است و ظرفیت کمی ذهن کودک را نشان می‌دهد اگر ما در این مدت بتوانیم ظرفیت کیفی ذهن و یا همان تکامل ذهن را هم بالا ببریم آن وقت میتوان گفت تاثیری بی نظیر بر آینده‌ی کودک خواهیم گذاشت.

وی با اشاره به اینکه آنچه که باعث می‌شود ظرفیت ذهن کودک رشد کند و انعطاف پذیر شود تجربه کردن است، گفت: هرچه تجربیات حسی کودک، بینایی، چشایی، بویایی، شنوایی و لامسه بیشتر باشد، اتصالات سلول‌های عصب بیشتر شکل می‌گیرد که این اتصالات برای رشد یادگیری و رشد شناختی حیاتی بوده و مسیر عصبی را تشکیل می‌دهند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: حال اگر در این هزار روز طلایی این مسیر‌های عصبی را تقویت نکنیم، در واقع فرصت تکامل ذهنی شگفت انگیزی را از دست خواهیم داد؛ بنابراین شما به عنوان والدین کودک می‌توانید برای این دو سال برنامه ریزی داشته باشید، و امیدوار به عملکرد عالی مغز از جمله عملکرد شناختی، عاطفی و... باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/م

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار