بهگزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ «محسن خیرمند» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی امروز در جمع خبرنگاران گفت: دو تعریف از جرم جزایی و مدنی به عنوان یک نابهنجار و آسیب اجتماعی مد نظر است و هرگونه موضوعی که موجب آسیب اجتماعی می شود در دایره وظایف معاونت پیشگیری از وقوع جرم قرار می گیرد.
خیرمند اظهار کرد: چند ساختار اصلی در معاونت اجتماعی وقوع جرم برای مقاطع سنی مختلف دنبال می شود و این موضوع با هدف کاهش آسیب های اجتماعی با جدیت انجام می شود.
وی ادامه داد: در همین راستا در مهدهای کودک با آموزش مربیان، در مدارس با آموزش معلمین و اولیای دانش آموزان و اجرای طرح نماد برای نوجوانان اجرا می شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی بیان کرد: متأسفانه در خصوص وقوع آسیبهای اجتماعی برای نوجوانان با مقوله ولنگاری فضای مجازی روبهرو هستیم که متأسفانه در شرایط کرونایی هم این موضوع افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه برای کاهش آسیب های اجتماعی در فضای مجازی کار گروه فضای مجازی در معاونت پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده افزود: در کنار شورای فرهنگی و شورای اطلاع رسانی استان به دنبال این هستیم آسیب های ناشی از فضای مجازی را کاهش دهیم و قصد این را نداریم تنها در فضای مجازی رصد کننده باشیم.
خیرمند ادامه داد: متاسفانه اعتیاد و مباحث اخلاقی یکی دیگر از موضوعاتی است که در مدارس با آن روبه رو هستیم که در این راستا در شهر اراک ۲ مدرسه را به عنوان پایلوت در دستور کار گذاشتیم که نیاز مدارس را از جهت های حقوقی و شناختی به طور کامل پوشش دهیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی بیان کرد: با توجه به اینکه شکل گیری هویت نوجوانان از ۱۳ تا ۱۶ سالگی است برای تأثیرگذاری بر هویت نوجوانان کارگاه هویت شناسی را در دستور کار قراردادیم و با این کار میخواهیم هویت واقعی نوجوانان را به آنها آموزش دهیم.
وی اضافه کرد: هدفگذاری دیگر معاونت پیشگیری از وقوع جرم کودکان طلاق است که متأسفانه در معرض آسیبهای زیادی هستند و در این خصوص مرکز مهر والدین را در سه شهر اراک، ساوه و خمین ایجاد کردهایم.
خیرمند افزود: مراکز مهر والدین با هدف ایجاد فضایی برای خانواده هایی که قصد ملاقات با فرزندان را دارند ایجاد شده که علاوه بر مددکاری و مشاور، آسیب های این موضوع نیز به طور ریشه ای بررسی می شوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی یادآور شد: خوشبختانه در طی این چند ماه اخیر با خدماتی که در مراکز مهر والدین انجام شد ۵ مورد از خانواده هایی که قبلا طلاق گرفته بودند منجر به ازدواج مجدد آنها شد.
وی افزود: جامعه هدف دیگر کودکانی است که یکی از والدین آنها معتاد هستند که متاسفانه این کودکان هم در معرض آسیب جدی هستند و بدین جهت تلاش می کنیم خانواده هایی که وارد مراکز ماده ۱۶ مواد مخدر می شوند علاوه بر اینکه خود معتادین را مورد بهبودی قرار دهیم خانواده های آنها را هم تحت نظر داشته باشیم.
خیرمند در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه در استان مرکزی سرقت جرم اول استان مرکزی است برای کاهش وقوع این جرم با همکاری شهرداری و سازمان نظام مهندسی استان ضوابطی برای ساختمان ها تعیین کردیم که خانه های در حال احداث ضوابط را با حساسیت انجام دهند و در غیر این صورت قطعاً مجوز ساخت به آنها و پایانه کار داده نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه امروز نیازمند افزایش مسئولیت اجتماعی در بین مردم هستیم که هرچقدر این مؤلفه مهم بیشتر شود قطعاً شاهد کاهش ارتقاء به جرم هستیم ادامه داد: امروز رسانهها باید در خصوص ایجاد اعتماد و مسئولیت سازی اقدام بزرگی انجام دهند چراکه اعتمادسازی و مسئولیت سازی بهعنوان یک سرمایه اجتماعی مطرح است و ما همواره باید این سرمایه را حفظ و تقویت کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد عناوین مجرمانه در استان مرکزی به خشونت و ۵۰ درصد به مسائل مالی برمیگردد بیان کرد: اگر بتوانیم بر روی مقوله سرمایه اجتماعی و نشاط اجتماعی کارکنیم قطعاً شاخصهای عناوین را پایین میآوریم.
خیرمند افزود: متاسفانه استان مرکزی در خصوص سرمایه اجتماعی که متشکل از اعتماد سازی و مسئولیت اجتماعی است رتبه خوبی در کشور ندارد و این به دلایل مختلفی بستگی دارد که باید در جهت رفع آنها کار ریشه ای انجام دهیم.
وی ادامه داد: یکی از دلایل کمبود سرمایه اجتماعی در استان مرکزی و خصوصا شهر اراک این است که برچسب صنعتی را به آن زدیم که متاسفانه جدای از اینکه در این حوزه مشکلاتی جدی داریم از سایر حوزه های فرهنگی و اجتماعی هم غافل شده ایم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی بیان کرد: در خصوص پیشگیری از وقوع قاچاق گوشت و دام یکی از اقدامات مهمی که باید انجام شود پلاک گذاری دام است که متاسفانه استان مرکزی در اجرای این طرح موفق عمل نکرده است.
خیرمند در ادامه افزود: در خصوص پیشگیری از خرده فروشی مواد مخدر در استان مرکزی با توافقی که با مجموعه سپاه روح الله استان داشتیم قرار بر این شد که از ظرفیت سپاه و بسیج در این خصوص استفاده کنیم.
وی ادامه داد: امروز متأسفانه پارک های استان و به خصوص شهر اراک وضعیت مناسبی ندارند که ساماندهی آنها از نظر روشنایی، عدم ورود موتور به پارک ها،جلوگیری از خرده فروشی، سرقت و سایر آسیب ها یک ضرورت مهم است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی خاطرنشان کرد: در خصوص مشکلات کارگری و مسئله تولید در استان مرکزی ستاد اقتصاد مقاومتی به طور مستمر پیگیر مشکلات کارخانجات است که رویکرد رئیس کل دادگستری استان هم پیگیری مشکلات قبل از وقوع تجمعات است و در این راستا بازدید مستمر از صنایع را در دستور کار خود دارد.
انتهای پیام/