رئیس کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به ضرورت افزایش قدرت مالی خریداران مسکن، گفت: دولت و بانک های عامل باید روشی و مکانیزمی را اجرایی کنند که تسهیلات خرید مسکن به خریداران واقعی رسیده و دلالان نفعی نبرند.
کد خبر: ۹۲۷۶۲۹۳
|
۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸
 

به گزارش خبرگزاری بسیج، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به افزایش قیمت مسکن در چند سال اخیر و تأثیر این مسئله در کاهش معاملات مسکن، گفت: در شرایط کنونی مردم از قدرت مالی کافی برای خرید مسکن برخوردار نیستند، این موضوع به دلیل افزایش چشمگیر قیمت ها در این مدت است و عملا خانوارها به ویژه زوج های جوان توان تأمین مسکن را ندارند.

 
خانه مسکن

خریداران واقعی در عرصه معاملات مسکن عملا به کنار رفته اند

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی در بازار مسکن معامله و خرید و فروش صورت می گیرد، اما بخش قابل توجهی از این معاملات توسط دلالان و خریداران سرمایه ای صورت می گیرد و خریداران واقعی در این عرصه به کنار رفته اند.

مهم ترین راه کار برای تأمین مسکن خریداران واقعی، مدیریت بازار مسکن و تعدیل کردن قیمت ها است

وی گفت: قطعا دولت باید سازوکارهای لازم برای تأمین مسکن را طراحی کند، مهم ترین راه کار برای تأمین مسکن خریداران واقعی، مدیریت بازار مسکن و تعدیل کردن قیمت ها است که این با افزایش میزان تولید و متعادل کردن نظام عرضه و تقاضا محقق می شود، البته این مسئله در دراز مدت قابل تحقق است.

ضرورت افزایش قدرت مالی خریداران/ تسهیلات باید 70 درصد از قیمت مسکن را پوشش دهد

رضایی کوچی تصریح کرد: یکی از راه کارهای کوتاه مدت، افزایش قدرت مالی خریداران واقعی است، از این رو دولت می تواند در این عرصه نسبت به افزایش سقف تسهیلات مسکن و کاهش سود وام ها اقدام کند، در تمام کشورها تسهیلات مسکن حدود 70 درصد از قیمت مسکن را پوشش می دهد، اما در کشور ما با وام ارائه شده نمی توان خانه خریداری کرد.

دولت باید تسهیلات مسکن را به خریداران واقعی بدهد/دلالان نباید از منافع وام مسکن سود ببرند

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: البته دولت و بانک های عامل باید روشی و مکانیزمی را اجرایی کنند که تسهیلات خرید مسکن به خریداران واقعی برسد و دلالان در این عرصه نفعی نبرند. این موضوع مطرح می شود که افزایش میزان وام موجب گرانی و تورم در بازار می شود، اما به نظر من ابعاد مثبت این مسئله بسیار بیشتر از نکات منفی آن است، هر چند که با مدیریت ارائه تسهیلات به خریداران واقعی و نیازمند این مشکلات نیز مرتفع خواهد شد./

ارسال نظرات