به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، عنایتالله رحیمی در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان فارس اظهار داشت: درباره تسهیلات مشاغل آسیبدیده از کرونا و عملکرد دستگاههای اجرایی و بانکها انتظار بر این است که سهمیهای که برای استان تخصیص داده شده جذب شود.
وی گفت: تنها جایی عدم جذب پذیرفته است که خود متقاضی نخواهد ولی اگر متقاضی بخواهد این تکلیف ما و دستگاههای اجرایی است که به هر شکل ممکن در چارچوب دستورالعملها این تسهیلات را پرداخت و گوشهای از مشکلات مردم و بنگاههای اقتصادی را برطرف کنیم.
استاندار فارس افزود: در این زمینه برخی از دستگاهها و بانکها خوب عمل کردند که باید مورد تشویق قرار بگیرند بعضی از بانکها و دستگاهها خوب عمل نکردند که حتما بایستی مورد بازخواست قرار بگیرند.
مهلت یک هفتهای استاندار فارس برای بررسی پروندههای تسهیلات کرونایی
رحیمی بیان کرد: آنجایی که به یقین برسیم دستگاهی یا بانکی در ارائه تسهیلات خست به خرج داده است، قطعا توسط مبادی ذیربط آنها در سطح ملی باید تعیین تکلیف کنیم و معاون اقتصادی نیز حتما این موضوع را پیگیری کنند و نتیجه را به من هم دهند.
وی خطاب به مدیرکل کار و رئیس شورای بانکها در استان فارس تصریح کرد: با توجه به نوع پروندهها و اشکالاتی که ایجاد شده یک بررسی کارشناسی یک هفتهای انجام شود که چرا تسهیلات پرداخت نشده آیا مشکل متقاضی بوده یا مشکل بانک بوده یا پیچیدگی پرونده بوده یا هر دلیل دیگری که بر مبنای آن تصمیمگیری شود .
استاندار فارس عنوان کرد: قطعا اگر کم کاری از دستگاه اجرایی یا بانک باشد تعیین تکلیف آن دستگاه و بانک حتی شده با استفاده از بالاترین مقامات ارشد کشوری انجام میشود چون با این شیوه کار کردن سخت میشود.
رحیمی با اشاره به موضوع درآمدهای استان فارس تصریح کرد: با این وضعیت اقتصادی که پیش آمده نمیتوان گفت که روال عادی است و میتوان با استفاده از همان روشی که سالهای گذشته بود، امسال هم به همان شکل باشد. مبنای قیمتی و ارزشی تغییر زیادی کرده است، یک میلیارد امسال یک میلیارد سال گذشته نیست و چند برابر کاهش ارزش را داشتیم.
کسب درآمدهای استان در کنار رعایت واحدهای اقتصادی
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز باید تلاش شود ضمن اینکه رعایت تولیدکننده بر مبنای واقعیتها و منطق و قانون شود اما موضوع تحققهای درآمدهای دولت که استواری کارها و گردش خدمات در جامعه را ایجاد میکند، محقق شود چراکه اگر درآمدهای دولت را نداشته باشیم بسیاری از خدماتی که دولت تکلیف دارد به جامعه دهد، مختل میشود.
استاندار فارس اظهار داشت: درست است که باید حواسمان باشد که اقتصاد آسیب نبیند و واحدهای اقتصادی در این سختیها گشایشی داشته باشند اما اگر این درآمد هم نباشد دچار نقصان در گردش اقتصاد میشویم.
رحیمی گفت: برخی از این کاهش درآمدها مانند درآمدهای ناشی از فعالیتهای گردشگری و میراث فرهنگی طبیعی است چون ستادهای استانی و ملی مردم را ترغیب به کاهش سفرهای غیرضروری میکنیم؛ در ارتباط با جرائم هم رقمها در نیروهای انتظامی کاهشی نداشته اما وصول و برگشتش باید پیگیری شود.
وی افزود: مواردی مثل ثبت و اسناد با توجه به رونق یا رکود اقتصادی معاملات رونق یا رکود پیدا میکند وقتی که دچار نوسانات شدید میشویم این معاملات هم تحت تاثیر قرار میگیرد.
استاندار فارس اظهار داشت: باید با یک برنامهریزی و تلاش هدفمند و قابل دفاع در چهار چوب رعایت بنگاه و شناسایی قسمتهایی که تاکنون برای اخذ مالیات مخفی بودند، درآمدهای استان محقق شود تا مشکلات پرداخت جاری را نیز بتوان برطرف کرد.
عملکرد بانکها و موسسات مالی استان قابل قبول نیست
رحیمی با بیان اینکه جایگاه فارس در ارزیابی شبکههای بانکی و موسسات مالی که توسط وزارت کشور ارزیابی شده مثبت نیست، گفت: عملکرد بانکها در زمینه نسبت مصارف به منابع و پرداخت تسهیلات از سپردههای مردم قابل قبول نیست و استان فارس نسبت به سایر استانها به شدت افت دارد.
وی با بیان اینکه برداشت ما این است که بانکها به ویژه بانکهای خصوصی آن نقشی که باید در توسعه استان داشته باشند، ایفا نکردند افزود: ما از جایی و موسسهای حمایت بیشتر میکنیم که در مسیر توسعه اقتصادی استان فعالتر و اثرگذارتر باشد این موضوع را معاونت اقتصادی و دستگاههای مالی هم باید مدنظر قرار دهند.
استاندار فارس بیان کرد: هیچ خدمات ویژهای به جایی که تاثیری در اقتصاد استان ندارد، نباید ارائه شود و این کاملا منطقی است باید بتوانیم مجموعه بانکی را پای کار بیاوریم چون بسیاری از سرمایهگذاریها در استان منتظر تسهیلات هستند.
رحیمی با بیان اینکه موسسات مالی و بانکهای خصوصی عملکرد شفافی از خود ارائه نمیکنند، عنوان کرد: استنباط کلی این است که بانکهای خصوصی سهم چندانی در توسعه استان ندارند اگر فکر میکنند دارند با آمار مشخص نشان دهند.
سختگیری بسیار زیاد بانکها در استان فارس
ظفر افشون معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار فارس نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه انتظار از سیستم بانکی این است که همکاری بیشتری با واحدهای تولیدی و دستگاههای خدماترسان داشته باشند، گفت: سختگیری بانکها در استان فارس بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه این سختگیری و مانعتراشی در دستگاههای اجرایی نیز وجود دارد، افزود: دستگاههای اجرایی در صدور مجوزها سختگیری میکنند و انتظار این است که این روش را عوض کنند و همگام با کشور و سایر استانها پیش بروند.
معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار فارس با بیان اینکه رتبه فارس در عملکرد بانکها در شان و جایگاه این استان نیست، بیان کرد: انتظار این است که در پرداخت تسهیلات در صدر باشیم دلیل ندارد که در میانه جدول باشیم.
افشون عنوان کرد: برخی از دستگاهها هم برای جذب تسهیلات باید تلاش مضاعف کنند از جمله فنیوحرفهای، بهداشت و درمان، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی در مدت باقی مانده تلاش کنند تا این سهم را افزایش دهند.
نقش 17 دستگاه در کسب درآمد استان فارس
بابک دایی مدیرکل امور اقتصادی استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه امسال براساس تفاهم نامهای که امضا شده تخصیصها به تحقق درآمدهای استان گره زده شده است، گفت: دلیل تاکید بر جذب درآمدها از سوی دستگاههای مختلف همین مسئله است.
وی با بیان اینکه 17 دستگاه اجرایی در کسب درآمدهای استان نقش دارند، افزود: البته سهم درآمدهای مالیاتی بیشتر است اما بقیه دستگاهها هم در کسب درآمد استان نقش دارند و انتظار است که این نقش را به خوبی ایفا کنند.
ناصر هاشمی مدیرکل امور مالیاتی استان فارس نیز در این جلسه گفت: با توجه به سهمیه که امور مالیاتی برای استان فارس پیشبینی کرده بود ما با رشد 105 درصدی تحقق درآمد داشتیم.
وی افزود: در 6 ماه دوم با توجه به اینکه پروندهها در دست بررسی هستند این قول را میدهیم که هم سهمیه مالیاتی استان را محقق کنیم هم بخشی از کمبود دستگاههای اجرایی را جبران کنیم.
مدیرکل امور مالیاتی استان فارس بیان کرد: ستاد تسهیل نیز کمک کنند تا ما بتوانیم درآمد مستقیم را محقق کنیم و سایر هزینههای استان پوشش پیدا کند.
انتهای پیام/