مدافعان «انحصار طلبی» بر مسیر باطل قرار دارند

امام جمعه مهران گفت: به دلیل انحصار طلبی که در کشور وجود دارد عملا فضای رقابتی حذف شده است؛ هر آن کس که از انحصار طلبی دفاع کند در مسیری باطل قرار دارد.
کد خبر: ۹۲۸۵۸۹۸
|
۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۴

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از خبرگزاری فارس از ایلام، حجت الاسلام سید عبدالله امینی امام جمعه شهرستان مهران در خطبه‌های این هفته نماز جمعه گفت: امیرالمومنین (علیه السلام) به مالک اشتر می‌فرمایند: «قلب خویش را کانون رحمت و محبّت و لطف به رعیت قرار بده و در مورد آنان همچون درنده‌ای مباش که خوردنشان را غنیمت شماری» مسوولین نباید به گونه‌ای عمل کنند که مردم احساس کنند آنها به هر بهانه‌ای چه کاهش نرخ ریال و افزایش دلار و چه بورس و یا افزایش قیمت کالاها طعمه مسوولین هستند. 

وی فزود: بهترین راه برای رحمت، محبت و لطف به مردم این است که به آنها اجازه فعالیت اقتصادی داده شود؛ مردم ما به خاطر شرایط انحصار طلبی و عدم وجود فضای رقابت، از فعالیت‌های مهم اقتصادی کنار زده شده‌اند و به خاطر همین شرایط درندگان اقتصادی و انحصار طلبان به دید طعمه به مردم نگاه می‌کنند. 

  امام جمعه شهرستان مهران ادامه داد: خصوصی سازی انتقال مالکیت به مردم، حذف انحصار و ایجاد فضای رقابت است و هدف از خصوصی سازی ایجاد فضای رقابت در شرایط یکسان با هدف ارتقاء کیفیت و کاهش قیمت است و الا انتقال مالکیت با حفظ انحصار نه تنها خصوصی سازی نیست بلکه عین فساد انگیزی است.

  این مقام مسوول بیان کرد: اینکه قیمت کالاها افزیش پیدا کند و در عین حال کیفیت آنها کاهش پیدا کند به این معنی است که در کشور ما اولا چون انحصار وجود دارد لذا رقابتی در کار نیست و ثانیا هر کسی از این انحصار طلبی دفاع کند، رشوه خوار است و در مسیر باطل قرار دارد. 

وی افزود: امیرالمومنین (علیه السلام) به مالک اشتر می‌فرمایند: «باید معاملات با شرایط آسان صورت گیرد با موازین عدل و نرخ‌هایی که نه به فروشنده زیان رساند و نه به خریدار» طبق این فرمایش حضرت معاملات باید سه شرط داشته باشند اولا با شرایط آسان باشد یعنی فضای کسب و کار برای همه یکسان باشد؛ لذا در مدل اقتصادی که امیرالمومنین (علیه السلام) ارائه می‌دهند رانت خواری و ویژه خواری خلاف شرایط آسان کسب و کار است.

  حجت الاسلام امینی تصریح کرد: ثانیا قوانین اقتصادی که مجلس تصویب می‌کند باید به گونه‌ای باشند که حضور مردم در فعالیت‌های اقتصادی به صورت حداکثری باشد؛ اگر قوانین تجارت به گونه‌ای محدود کننده باشند که فقط افراد خاص و پولدار بتوانند فعالیت اقتصادی داشته باشند و سایر مردم فقیر نتوانند فعالیت کنند، این موضوع خلاف موازین عدل است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار