حسین امیرعبداللهیان، دیپلمات ارزشی کشورمان و مشاور بینالملل رئیس مجلس، در یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه همشهری در پاسخ به این نظر خبرنگار که میگوید: "درباره ترور سردار سلیمانی و بهخصوص عملیات عینالاسد یک ابهام وجود دارد که آن را از حالت انتقام خارج میکند بهخصوص اینکه گفته میشود ایران عمدا به شکلی عملیات کرده که آمریکا کشته ندهد، یا اینکه گفته میشود آمریکاییها از عملیات ایران اطلاع داشتهاند" تصریح کرده است:
اولا جمهوری اسلامی ایران هنوز انتقام خون سردار سلیمانی را نگرفته است. در آن شب ترور دو اتفاق افتاد، یکی حمله نظامی آمریکاییها به خودروی سردار سلیمانی و همراهانش بود و دیگری به شهادت رساندن سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس و همراهانشان. انتقامی که ایران تا الان گرفته انتقام خودروی منهدم شده سردار سلیمانی بوده است و انتقام از آمریکاییها در دستور کار است. وجه کلان این انتقام خروج آمریکاییها از منطقه است اما این خروج جزئیات و تفاسیری دارد که در زمان خودش جهانیان خواهند دید ابعاد این انتقام چقدر ویژه و تأثیرگذار است.
او سپس میافزاید:"درباره عملیات انتقام باید اشاره کنم وقتی قرار شد ایران 13موشک بالستیک نقطهزن به سمت پایگاه استراتژیک عینالاسد شلیک کند قبل از عملیات نخستوزیر وقت عراق در جریان قرار گرفت، البته نخستوزیر وقت عراق اطلاع نداشت ایران کجا را میخواهد بزند اما میدانست نقطهای در خاک عراق هدف قرار میگیرد، این به لحاظ حقوق بینالملل و رعایت همسایگی بود که لازم بود ضمن اینکه دفاع مشروع را حق خود میدانستیم نخستوزیر عراق را در جریان قرار بدهیم، البته این برداشت وجود داشت که وقتی نخستوزیر عراق در جریان قرار بگیرد ممکن است عراقیها آمریکاییها را در جریان موضوع قرار دهند. برای ایران این مهم بود که سربازان آمریکایی که خانوادهشان نگران وضعیتشان هستند هدف نباشند، چون این برای ما عامل اقتدار نیست که سربازان ساده آمریکایی را در پایگاهشان مورد هدف قرار بدهیم، برای ما مهم این بود که پیام اقتدار ارسال شود و هیمنه آمریکاییها خرد شود."
امیرعبداللهیان تصریح میکند: آمریکاییهایی که پیام داده بودند اگر بزنید پنجاه و چند نقطه را هدف قرار میدهیم در نتیجه اصلا اینطور نبود که آمریکاییها بدانند ایران کجا را قرار است بزند و این پیام اقتدارآمیز بود که شما به آمریکاییها بگویی شما را میزنیم و در عراق هم میزنیم، بالاخره آمریکاییها در عراق 12 پایگاه داشتند و میتوانستند احتمال دهند هر یک از این پایگاهها و یا همه آنها هدف قرار بگیرد اما استراتژیکترین، مهمترین و پرامکاناتترین پایگاه که در دورترین نقطه هم بود هدف قرار گرفت.
*حمله موشکی ایران به مهمترین پایگاه نظامی آمریکا در کشور عراق، یکی از بیسابقهترین رخدادهای نظامی است که اقتدار و هژمونی آمریکا را در چشم جهانیان شکست.
مقولهای که البته بنا به گفته مقامات ارشد کشورمان، گام نخست "انتقام سخت" است و این عملیات فاز مهمتر دیگری دارد که در وقت و شرایط مقتضی انجام خواهد شد.
معالوصف نبایستی اجازه داد که این رخداد تاریخی در لابهلای رسم و رسومات امروزه رسانههای اجتماعی مثل جولان هشتگها، ترندها و تریبون داشتن برخی انسانهای بیبصیرت گم شود و اثر آن در ذهن مردم و مخاطبان کمرنگ شود.
این کمرنگ نشدن "موشکباران عینالأسد"! یک مهندسی فرهنگی و رسانهای جمعی با حمایت مسئولان ذیربط را طلب میکند.
*مشرق