به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی ؛ سرهنگ پاسدار سید جواد میرعباسی معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روح الله استان مرکزی در نشست تخصصی قرارگاه جهادی سلامت محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: در راستای اجرای طرح شهید سلیمانی به شکل محله محور سه تیم اصلی در محلات که شامل تیم های مراقبتی ، تیم های حمایتی و تیم های نظارتی هستند تشکیل شده که کلیه افراد در تیم ها سازماندهی و آموزش های آنها نیز انجام شده است.
وی افزود: بسیجیان و جهادگران، موسسه های مردم نهاد و سایر گروهای مردمی از جمله اعضای اصلی تیم مراقبتی هستند که تقسیم کار تیم های مراقبتی مبتنی بر نظام شبکه بوده و به ازای هر ۲۵ هزار نفر دو پایگاه سلامت، یک پزشک متخصص و ۵ مراقبت سلامت فعالیت خواهند کرد.
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روح الله اظهار کرد: توزیع کمک های مومنانه مردمی و سازمان ها و نهادها در جمعیت آسیب پذیر از مهمترین وظایف تیم های حمایتی است که با محوریت بسیج و مساجد با هدف تحقق مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت های مردمی دنبال می شود.
وی ادامه داد: همچنین نظارت بر مراکز ارائه خدمات، تهیه و توزیع مواد غذایی و واحدهای صنفی با مشارکت هلال احمر ، اصناف، بسیج و گروه های مردمی با محوریت کارشناس های بهداشت به عنوان سرتیم نظارت از مهمترین وظایف تیم های نظارتی است.
میرعباسی با اشاره به وظایف تیم های تخصصی بیان کرد: مشارکت در آموزش عمومی، غربالگری شفاهی خانوار دارای موارد مثبت و بررسی وضعیت بیمار و علائم بیماری در افراد در تماس نزدیک، ترغیب استفاده از سامانه ۴۰۳۰ ، تهیه لیست افراد در معرض خطر ، مراجعه به منازل دارای بیمار تست مثبت برای رهگیری و انجام نمونه گیری در درب منزل و آموزش اطارفیان ، ارائه خدمات فعال مراقبتی و پزشکی برای گروه های در معرض خطر، بیماران ترخیص شده از بیمارستان، تأمین داروی مورد نیاز بیماران مطابق آخرین دستور عمل، معرفی خانواده ها و بیماران نیازمند به تیم حمایتی، ارجاع فرد مبتلا به مرکز یا بیمارستان ویژه کرونا، اطمینان از ارائه خدمات اساسی مانند مادر و کودک و ثبت و ارائه گزارش خدمات انجام شده و هماهنگی با تیم های حمایتی و نظارتی از مهمترین وظایف عملیاتی تیم مراقبتی است.
وی افزود: مسئولیت تیم های مراقبتی با دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت است که کارها و فعالیت ها به شکل مشارکتی با بسیج انجام می شود.
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روح الله اضافه کرد: تهیه نقشه محله و مشخص کردن مناطق پر خطر و پرتردد محله، مشخص کردن افراد در معرض خطر، جمع آوری کمک های مردمی و خیرین، تعیین نیازهای مردم در قرنطینه معکوس، هماهنگی برای تعیین محل و راه اندازی قرنطینه عمومی، توزیع بسته های حمایتی از جمله بهداشتی، درمانی و دارویی ، همکاری در آموزش عمومی جامعه ، تسهیل در تدارکات تیم های مراقبتی و نظارتی ، ثبت و ارائه گزارشات خدمات انجام شده از مهمترین وظایف عملیاتی تیم حمایتی است.
وی بیان کرد: مسئولیت تیم های حمایتی با بسیج مستضعفین و محوریت کار با بسیج سازندگی است که با مشارکت همه سازمان ها، و نهادها انجام می شود.
میرعباسی ادامه داد: تهیه لیست اماکن عمومی و مراکز فروش مواد غذایی با همکاری کارشناس بهداشت محیط و حرفه ای محله، اطمینان از ثبت نام اصناف و واحدها در درگاه سلامت و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، ارزیابی و نظارت بر اماکن، ادارات و مراکز خدمات مردمی، ارجاع موارد مشکوک به تیم های مراقبتی و افراد نیازمندبه تیم های حمایتی، آموزش عمومی واحدهای صنفی ، ضد عفونی اماکن و محل های تجمعی بر اساس دستورالعمل و ثبت و ارائه گزارشات خدمات انجام شده از مهمترین وظایف عملیاتی تیم نظارتی است.
وی خاطر نشان کرد: مسئولیت تیم های نظارتی با بهداشت محیط و حرفه ای می باشد و فعالیت ها با مشارکت بسیج ، هلال احمر و سایر گروه های مردمی انجام می شود و کلیه اعضای تیم ها آموزش های تخصصی لازم را دیده اند و با شرح وظایف خود به خوبی آشنا هستند.
انتهای پیام/