به گزارش بسیج از خوزستان، نشست بررسی عملکرد نمایندگان استان خوزستان در رشته قرائت در چهلوسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به میزبانی ایکنا برگزار شد.
مهدی دغاغله، داور و پیشکسوت قرآن کریم در این نشست در باره نحوه ثبتنام چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: میتوان این نوع از ثبتنام را نوعی جدید از تجربه دانست. افرادی که وارد اینترنت میشوند به جهت تفاوت در دستگاهها و سیستم عامل کامپیوتر و گوشی با مشکل مواجه میشوند و مشکلات فنی اینچنینی باعث شد که بسیاری از قرآنیان احساس بیتکلیفی کنند. تماسهای بسیاری از گروههای تواشیح تبریز و دیگر نقاط کشور داشتم که درباره نحوه کار با سایت سوال داشتند و من چون سایت را ندیده بودم نمیتوانستم آنها را راهنمایی کنم.
وی ادامه داد: بخشی از مشکلات نحوه ثبتنام مربوط به سایت و بخشی هم مربوط به آن بود که شرکتکنندگان روز آخر ثبتنام را انجام میدهند. در تماسی که با آقای قرهشیخلو داشتم به من گفتند که در روز آخر تعداد ثبتنامکنندگان ده برابر روزهای قبل شده بود و ممکن بود به دلیل همین هجوم یکباره، سایت جوابگو نباشد. بنابراین با توجه به این موضوع بسیاری از افرادی که نتوانستند ثبتنام کنند قاریان خوبی بودند و امکان داشت اگر اینها میآمدند نتیجه عوض میشد و رقابت بهتر باشد.
دغاغله گفت: با شرایط اشارهشده و با وجود اینکه استان خوزستان فقط دو نماینده در رشته قرائت داشت، نمیتوانیم بگوییم عملکرد مطلوب نبوده است. به طور مثال وقتی سید جاسم موسوی میگوید من در این مسابقات بیمار بودم واقعا بیمار بود و من خودم شاهد بودم که بیمار بود. در اینجا اینکه ما بگوییم این همه شرکت کردی و کاری نکردی بیا کنار و بگذار بقیه بیایند، این حرف تخصصی نیست. چون ما دانه درشتها را به مسابقات میفرستیم. مسابقات استانی را برگزار میکنیم برای اینکه دانهدرشتها فیلتر شوند و به مسابقات کشوری اعزام شوند. اینکه آنها در مسابقات کشوری رتبه کسب نمیکنند مسئله دیگری است که یکبار من درباره این موضوع صحبت کردم که دچار عتاب فراوانی شدم اما این یک حقیقت است. نمیگویم ضعف داوران است منتها در ناخودآگاه افراد این موضوع وجود دارد که با توجه به اینکه من قاری جلسه خودم را میشناسم، پیشزمینه او را میدانم، تلاوتهای زیادی و مانورهای زیبایی در تحریرها از او شنیدهام، جایگاه مشخصی در ذهنم از این قاری است. این موضوع را از نگاه منفی نمیگویم بلکه از دید روانشناختی بیان میکنم.
راهکارهایی که قاریان خوزستان در مسابقات قرآن را موفق میکند / همه موفقیت بانوان خوزستانی با تلاش فردی است
این داور بینالمللی قرآن کریم بیان کرد: به نظرم باید شیوه کدبندی قاریان برای مسابقات اجرا شود که داور، قاری را نبیند و نداند کیست. در طرح کدبندی قاریان، داوران صدای همه شرکت کنندگان را نمیشناسند و این شیوه به عدالت خیلی کمک میکند.
وی تصریح کرد: من همواره به قاریان میگویم، وقت بگذارید و در جلسات آقایان ابوالقاسمی، شاهمیوه و ... شرکت کرده و در آنجا قرائت و خودتان را عرضه کنید. این شیوه باعث میشود که قرائت این افراد در ذهنها بماند. کمااینکه در جلسه خود من چهارشنبهها در مسجد قبا، قاریانی از تهران، مشهد و بوشهر میآیند و در جلسه شرکت میکنند. از طرف دیگر قاری باید آنقدر خودش را قوی کند که نیاز به این چیزها نداشته باشد یعنی واقعاً با دیگران متفاوت باشد و با سطح دیگری در مسابقات ظاهر شود که همه را خیره کند.
عدم آشنایی قاریان خوزستان با آییننامه مسابقات
دغاغله بیان کرد: یکی از ایراداتی که به کار قاریان خوزستانی وارد میشود، عدم آشنایی کامل با آییننامه است. نمیدانم چرا آییننامه را مطالعه نمیکنند. نمایندگان استانهای دیگر را دیدهام که آییننامه را دقیق خواندهاند و بر آن مسلط شدهاند.
این پیشکسوت قرآن کریم ادامه داد: ضمن همه این موارد، بچههای قاری باید وقت بیشتری برای کار بگذارند، خودشان را درگیر مسائل حاشیهای و بیارزش نکنند. دیده شده که در فضای مجازی علیه هم مطلب مینویسند و انتقاد میکنند، حاشیه را بزرگ جلوه میدهند و از اصل مطلب فرار میکنند و از این منظر نیاز است که بر روی اخلاق قرآنی آنها کار شود.
دلایل عدم نتیجهگیری قاریان خوزستانی
وی عنوان کرد: همه این موارد اشارهشده را باید در کنار هم گذاشت و نمیتوان دنبال یک دلیل گشت که با برداشتن آن همه مشکلات در این بحث برطرف شود. اما در مجموع عدم آشنایی دقیق با آییننامه، جدی نگرفتن زمان ثبتنام، پرداختن به مسائل حاشیهای، عدم آشنایی با فضای مجازی و عدم مناسب بودن نرم افزارهای ثبتنام، دلایلی است که میتوان برای عدم نتیجهگیری قاریان خوزستانی نام برد.
دغاغله گفت: ما اگر بخواهیم نماینده جدید از استان در کشور داشته باشیم، آن فرد باید خودش را نشان دهد و عملکردش به گونهای باشد که همه در موردش صحبت کنند. اخیراً دیدهام که مهدی سیاحی در فضای مجازی فرازهایی از خود را ضبط و برای همه ارسال میکند؛ مطمئنم که او میتواند موفق باشد و به نظرم گزینه آینده استان مهدی سیاحی است.
این مدرس قرآن کریم با بیان اینکه گسترش ویروس کرونا و تعطیلی جلسات قرآن بر روی کاهش عملکرد قاریان تأثیرگذار بوده است، افزود: تلاش فردی مهم است اما وقتی در خانه بنشینیم و جایی برای عرضه نباشد این تمرینها بیفایده هستند. وقتی که در جلسه قرآن فضای قرآنی حاکم باشد، فرد را سرزنده میکند و باعث میشود که او در فضای قرآنی جدی بخواند چون رقبایش در جلسه حضور دارند.
وی با اشاره به حضور داوران پیشکسوت در چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بیان کرد: یکی از برنامههای تیم جدید مرکز امور قرآنی اوقاف این است که از استادان پیشکسوت استفاده شود که قبلا کمتر در مسابقات اوقاف حضور داشتند. شخصی همچون آقای موسویبلده باید در بین صدارتنشینها باشد چون وی در آموزش به تمام معنا پیشکسوت است.
همچنین سنا منبوهی، دارنده رتبه نخست رشته ترتیل این دوره از مسابقات قرآن، در این نشست گفت: هرآنچه که خانمهای خوزستانی از موفقیت در مسابقات قرآن کسب میکنند با تلاش فردی و خودجوش است.
راهکارهایی که قاریان خوزستان در مسابقات قرآن را موفق میکند / همه موفقیت بانوان خوزستانی با تلاش فردی است
وی ادامه داد: ما توقع داشتیم که یک کارگاه با استادان کشوری قبل از مسابقات برایمان برگزار شود اما چنین نبود. قبل از مسابقات یک گروه واتساپ تشکیل دادند و ما تلاوتهایمان را در آن گروه ارسال میکردیم و خانم موسوی تلاوتهای ما را چک میکرد که به نظرم خیلی مفید واقع نشد و خیلی هم موثر نبود. واقعا اگر من موفقیتی در مسابقات کسب کردم به خاطر این بود که همسرم بسیار من را حمایت کرد. در روز برگزاری مسابقات به دلیل اولین بارش پاییزی دچار حساسیت فصلی شدم و با وجود بیماری در مسابقات شرکت کردم. همسرم برایش بسیار مهم بود که من در مسابقات رتبه بیاورم، تمرین میکردم و تلاوتم را برایش می خواندم و ایرادات من را میگرفت و همین دلیل موفقیت من بود.
متأسفانه هیچ فضا و مکانی برای عرضه تلاوت خانمها وجود ندارد. زمانی که دانشجو بودم کارگاههایی با حضور استاد دغاغله برگزار میشد که استفاده از نظرات و نکات ایشان بسیار مفید بود. ای کاش این کارگاهها برای خانمها ادامهدار باشد که البته در استان ما چنین نیست. جلساتی برای خانمها نیست و اکنون با گسترش ویروس کرونا هم که دیگر هیچ فعالیتی وجود ندارد.
منبوهی گفت: متأسفانه هیچ فضا و مکانی برای عرضه تلاوت خانمها وجود ندارد. زمانی که دانشجو بودم کارگاههایی با حضور استاد دغاغله برگزار میشد که استفاده از نظرات و نکات ایشان بسیار مفید بود. ای کاش این کارگاهها برای خانمها ادامهدار باشد که البته در استان ما چنین نیست. جلساتی برای خانمها نیست و اکنون با گسترش ویروس کرونا هم که دیگر هیچ فعالیتی وجود ندارد.
دارنده رتبه نخست مسابقات سراسری قرآن کریم بیان کرد: شهرهایی مثل مشهد، تهران و کرمانشاه جلسات مستمر قرآنی با حضور استادان خانم دارند. وقتی که قاری تلاوت خودش را در مقابل دیگران عرضه کند همین باعث میشود اعتماد به نفسش بالا رود و خودش را محک بزند.
وی در پایان درخواست کرد برای حقوق قرآنیان مطالبهگری وجود داشته باشد و افزود: من در مسابقات وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و اوقاف رتبه آوردهام و این درخواست را دارم که به عنوان معلم قرآن استخدام آموزش و پرورش باشم. در این زمینه پیگیریهای زیادی کردم اما به نتیجه نرسید. در استان، فردی که این موضوع را پیگیری کند وجود ندارد. توقع داریم برای رتبهآورانی که در این راه زحمت کشیدهاند، قدمی برداشته شود.
انتهای پیام