درخواست استاندار سمنان برای رفع مشکل بحران آب در این استان
آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه صبح امروز در جریان سفر به استان سمنان، در جلسه شورای اداری در سالن اجتماعات دادگستری کل استان سمنان و با هدف بررسی آخرین مسائل و برنامههای این استان که هم اکنون در حال برگزاری است، شرکت کرد.
علیرضا آشناگر استاندار سمنان در این مراسم گفت: امیدواریم حضور آیتالله رئیسی در استان سمنان منشأ خدمات و اثرات خوبی برای استان سمنان باشد.
در ادامه آشناگر به بیان آمار و ارقامی از وضعیت سیاسی و اجتماعی استان سمنان پرداخت و در این بین به وضعیت صنعتی، معدنی، شرایط مستعد کشاورزی و گردشگری، نرخ جمعیتی، نرخ باسوادی، نرخ بیکاری، نرخ تورم شاخص توسعه انسانی استان سمنان، سند آمایش کشوری پرداخت و افزود:همه شهرستانهای استان سمنان دارای سند آمایش است و 70 درصد از روستاهای این استان نیز دارای سند توسعه روستایی است و فهم مشترکی در چهارچوب تعیین اولویتهای هشتگانه استان برای دستگاههای اجرایی وجود دارد که با توجه به شاخصهایی که در سند آمایش داریم این امر مشخص شده است.
وی عنوان کرد: استان سمنان دارای 26 شهرک صنعتی، سه منطقه ویژه، تجاری و تعداد متعددی ناحیه صنعتی است و از این نظر استان ما استانی است که در بخشی از اشتغال کشور را نقش ایفا میکند؛ بلکه نرخ مهاجرت به استان سمنان خوب است و نرخ رشد جمعیتی در کل استان 2.6 دهم درصد است.
استاندار سمنان اظهار کرد: استان سمنان دارای معادنی غنی است که بهخوبی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند و در خیلی از معادن از لحاظ بهره وری و کیفیت رتبههای یک تا سوم کشوری را داریم و گفتنی برخی از معادنمان معادن منحصربهفرد و خاصی است.
آشناگر یکی از مشکلات استان سمنان را در حوزه معادن؛ خام فروشی، عدم فرآوری مواد معدنی و عدم افزایش سرمایه عنوان کرد و افزود: استان سمنان در حوزه کشاورزی نیز در وضعیت خوبی قرار دارد که نظیر آن تولید پسته دامغان و باغات سرسبز و پرمحصول شاهرود و گلخانههای دامغان و گرمسار است که توسعه خوبی پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: همه این موارد نشان میدهد استان سمنان موقعیت ویژهای برای توسعه دارد؛ اما این شرایط شکننده است و علتش عدم تأمین آب کافی برای این استان و ظرفیت های آن است چراکه استان سمنان کم آب است و تا حد امکان از منابع زیرزمینی بهرهبرداری شده است و ما در خیلی از شهرستانها دچار نشست زمین شده ایم و این فرونشستها عامل ایجاد مشکلاتی شده است.
استاندار سمنان بیان کرد: آب سطحی در استان سمنان نیست و اگر باشد بسیار ناچیز است؛ بارندگی در این استان از متوسط کشوری نیز پایینتر است و تبخیر هم به دلیل وجود 300 روز آفتابی در استان سمنان بسیار بالاست و این استان بهشدت نیازمند تأمین آب از منابع بین استانی است.
استاندار سمنان گفت: دو طرح مهم استان سمنان یکی طرح تأمین آب است که حدود 200 میلیون مترمکعب از دریای خزر به فلات مرکزی است که مجوزهای زیستمحیطی و تخصصی گرفته شده است و مطالعات مجموعه انجام و تأمین مالی طرح تهیه شده است، ولی از منابع غیردولتی باید استفاده شود و فعلاً با چالشی مواجه هستیم چون معتقدیم هم صنعت و هم دولت باید تضمین لازم را برای خرید آب بدهند.
علیرضا آشناگر به چالشهای موجود برای تأمین منابع آبی با استانهای شمالی کشور اشاره کرد و با تأکید بر حل این چالشها گفت: سد فینسک از منابع داخلی استان سمنان است، ولی سرریز میشود در استانهای دیگر و باز هم از این حیث دچار چالشهای اجتماعی هستیم که منطقی پشت آن نیست و ما حتماً برای این جمعیت نیاز به آب داریم.
آشناگر در مورد تأمین آب شرب شاهرود نیز گفت: این موضوع حدود 12 سال است با دستور دادستان علیآباد متوقف شده است حدود 32 میلیارد تومان به قیمت آن روز هزینه شده است و 10 درصد کار باقیمانده است؛ ولی متأسفانه کار متوقف و جمعیت شهرستان شاهرود تشنه همین آب هستند که امیدواریم با دستور رئیس قوه قضاییه این گره گشوده شود و مردم بتوانند از این آب استفاده کنند.
وی افزود: این استان همجوار با هشت استان دیگر کشور است و نزدیکی به پایتخت موقعیتی ویژه ای را برای این استان رقم زده است؛ همچنین واقع شدن در کریدور شرق به غرب کشور و کریدور شمال به جنوب و تردد مسافرانی از این منطقه به سمت مشهد مقدس که نزدیک به 20 میلیون نفر بهطور سالیانه است؛ خود از نکات حائز اهمیت است.
علیرضا آشناگر استاندار سمنان به وضعیت شاخص تأمین رضایتمندیهای عمومی مردم اشاره کرد و افزود: از این حیث نیز وضعیت خوبی داریم و جزو رتبههای برتر کشور هستیم.
در پایان نیز استاندار سمنان به دو پروژهای که مربوط به دستگاه قضایی میشود نیز اشاره کرد و گفت: با تلاش دستهجمعی شورای تأمین امسال بعد از مدت طولانی که 10 سال طول کشید، ندامتگاه سمنان و دامغان و با تأمین اعتبار از سوی دولت به بهرهبرداری رسیده است و زندان سمنان و زندان دامغان به ندامتگاههای جدید و مجهزی منتقل شده است که مردم دو شهرستان سمنان و دامغان از این قضیه بسیار خرسند و خوشحال شدند؛ اما در سمنان این خوشحالی مضاعف بود و علتش این بود که کاروانسرای تاریخی دارند که به هر حال تبدیل شده به یک مجموعه فرهنگی در مرکز شهر و این مطالبه جدی مردم است که این کاروانسرا آزاد شود و در اختیار شهرداری و یا میراث قرار گیرد و این امکانات فرهنگی و تفریحی را در اختیار مردم قرار دهند که امیدواریم با سفر رئیس قوه قضاییه به استان سمنان این موضوع نیز رفع شود.