خبرهای داغ:

دو طرح دانشگاه صنعتی شاهرود به عنوان طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور

طرح «کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی مهندسی نفت» و طرح «ارائه خدمات پژوهشی طراحی سیستم تشخیص Fake BTS» از دانشگاه صنعتی شاهرود به عنوان طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌های کشور معرفی شده است.
کد خبر: ۹۳۲۱۱۵۲
|
۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۷
دو طرح دانشگاه صنعتی شاهرود به عنوان طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشوربه گزارش خبرگزاری بسیج، طی نامه‌ای از سوی محمدسعید سیف مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با توجه به «طرح تحول در همکاری دانشگاه ها، موسسات آموزشی، پژوهشــی و فنـاوری بـا جـامعه وصــنعت» مســتندسازی و ترویـج دسـتاورد‌های دانشـگاه هـا و پژوهشگاه‌های برنامه ریزی گردیده است. این موضوع در سال ۱۳۹۹ نیز با همکاری ۷۳ دانشگاه، پژوهشگاه و سازمان و با هدف فرهنـگ سـازی و تقـدیر از مجریـان طرح هـا و ترویـج دسـتاورد‌ها انجام شده است.
طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها وپژوهشگاه‌های کشور
طرح «کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی و فناوری‌های نوین حفاری و مهندسی نفت در چاه‌های اکتشافی» و طرح «ارائه خدمات پژوهشی طراحی سیستم تشخیص Fake BTS» از دانشگاه صنعتی شاهرود به عنوان «طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها وپژوهشگاه‌های کشور» معرفی شده است که در ادامه خلاصه‌ای از این طرح‌ها ارائه می‌شود.
شرح مختصر طرح "کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی و فناوری‌های نوین حفاری و مهندسی نفت در چاه‌های اکتشافی"، در این طرح فناوری‌های تحقیقاتی-کاربردی مرتبط با کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی و فناوری‌های نوین مهندسی حفاری و مهندسی نفت در چاه‌های اکتشافی مورد برررسی قرار گرفته است، سپس فناوری‌های شناسایی شده غربالگری شده و اولویت بندی آن‌ها مشخص گردیده است. در گام بعدی هریک از فناوری‌های اولویت بندی شده به موضوعات قابل تحقیق تبدیل شده است.
در مراحل بعد بانک اطلاعاتی از داده‌ها و گزارش‌های موجود از فناوری‌های نوین کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی و فناوری‌های نوین حفاری و مهندسی نفت در چاه‌های اکتشافی مورد استفاده، تهیه گردیده است و مراکز علمی- پژوهشی بین المللی مرتبط با تحقیقات در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته و اولویت بندی شده است. در گام بعد نیاز‌های سخت افزاری، مغزافزاری و نرم افزاری بررسی و شناسایی گردیده و به منظور ایجاد مرکز فن آوری‌های نوین کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی گزارشی از ساختار مراکز ارائه شده است. در مرحله آخر نقشه راه توسعه فناوری مرکز تخصصی فناوری‌های نوین کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی و فناوری‌های نوین حفاری و مهندسی نفت در چاه‌های اکتشافی تدوین و ترسیم گردیده است. سپس روش‌های انتقال فناوری پیشرفته بین المللی با استفاده از توان مشاوران خارجی مورد بررسی قرار گرفته است.
دستاورد‌های ویژه
۱ -تدوین نقشه راه توسعه فناوری‌های ژئومکانیک
۲ -غربالگری فناوری‌های شناسایی شده و اولویت بندی آن‌ها
۳ -تبدیل فناوری‌های اولویت بندی شده به موضوعات قابل تحقیق
۴ -تهیه بانک اطلاعاتی از داده‌ها و گزارش‌های موجود از فناوری‌های نوین
۵ -بررسی مراکز علمی–پژوهشی بین المللی مرتبط با تحقیقات
۶ -ارائه ساختار و نیازمندی‌های ایجاد مرکز فناوری‌های نوین
۷-ارائه نقشه راه توسعه فناوری مرکز تخصصی فناوری‌های نوین
برنامه آتی جهت توسعه آتی
تاسیس یک شرکت (دانش بنیان) دانشگاهی با مشارکت بخش خصوصی جهت توسعه فناوری‌های بدست آمده در نقشه راه و تجاری سازی آن‌ها تحت یک برنامه نه ساله برنامه ریزی شده است.
شرح مختصر طرح" ارائه خدمات پژوهشی طراحی سیستم تشخیص Fake BTS"
امروزه با داشتن یک دستگاه Radio Defined Software به سادگی میتوان یک ایستگاه جعلی موبایل (FBTS) ساخت و به کمک آن انواع حمالت از جمله شنود، حمالت از کاراندازی سرویس و کشف مقادیر IMSI مشترکین موبایل را اجرا نمود. در حالی که راهکار‌های موجود برای تشخیص FBTS جامعیت الزم برای تشخیص تمامی سناریو‌های این حمالت را ندارند. در این پروژه پژوهشی یک سیستم جامع برای تشخیص FBTS‌ها طراحی و تولید نموده ایم. راهکار پیشنهادی شامل تعدادی گره سنسور است که بر روی گوشی‌های اندرویدی نصب میشود و همچنین این راهکار شامل یک سامانه مرکزی برای مدیریت سنسور‌ها می‌باشد.
هر گره سنسور با استخراج ۱۴ پارامتر از سیگنال‌های دریافتی از BTS ها، به تشخیص FBTS میپردازد. تشخیص FBTS بر اساس یک مقدار آستانه و برآیند وقوع تعدادی از این پارامتر‌ها صورت می‌گیرد. سامانه مرکزی با تحلیل هشدار‌های دریافتی از گره‌های سنسور، خدماتی نظیر مکانیابی مهاجم و افزایش دقت تشخیص را ارائه می‌دهد. همچنین در این پروژه برای ارزیابی روش پیشنهادی یک محیط آزمایشگاهی شامل یک دستگاه SDR و نرم افزار OpenBTS برای راه اندازی FBTS پیاده سازی شده است. نتایج آزمایش‌های انجام شده بر روی این محیط نشان می‌دهد که راهکار پیشنهادی در این پروژه در مقایسه با راهکار‌های موجود، دقت بالاتری در تشخیص FBTS‌ها ارائه می‌کند.
دستاورد‌های ویژه
۱ -تولید محصول جامع برای تشخیص ایستگاه‌های BTS جعلی
۲ -راهاندازی محیط Testbed برای اجرای آزمایش‌های الزم در دانشگاه
۳ -طراحی و توسعه محصول برای اولین بار در دانشگاه صنعتی شاهرود
۴ -نصب، راه اندازی و بهره برداری محصول در شرکت همراه اول
برنامه آتی جهت توسعه آتی
۱ -بهبود دقت تشخیص با افزودن مقادیر پارامتر‌های پیکربندی ایستگاه‌های BTS برای هر کدام از اپراتور‌های موبایل
۲ -توسعه الگوریتم تشخیص مبتنی بر قدرت سیگنال ارتباطی بین گوشی و BTS
۳ -توسعه سامانه برای تشخیص نوع گوشی‌های هوشمند در مناطق حساس
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار