به گزارش خبرگزاری بسیج ، رییس خانه مطبوعات استان ایلام روز پنجشنبه در خصوص این فراخوان گفت: این جشنواره در راستای تولید آثار فاخر، ایجاد رقابت سالم و حمایت از جامعه مطبوعاتی استان در راستای رشد کمی و کیفی تولیدات محتوایی اهالی رسانه برگزار می شود.
سامی شهبازی حمایت از تولیدکنندگان آثار رسانهای، ارتقای کمی و کیفی آثار تولیدی مکتوب و دیجیتال، ایجاد رقابت سالم بین اصحاب مطبوعات و تولید آثار فاخر و ارزشمند، تقویت فضای رسانهای استان، ترغیب و تشویق اهالی رسانه برای ایجاد خلاقیت در تولید آثار رسانه ای، معرفی ظرفیتهای رسانهای و مطبوعاتی استان، ارج نهادن به فعالان حوزه اطلاعرسانی استان و ایجاد انگیزه برای استمرار فعالیتها و گزینش آثار فاخر اصحاب قلم، بسترسازی برای پویایی و نشاط رسانهای در استان،احیای ارتباط سازنده سازمانها و نهادها با اصحاب رسانه، کشف و معرفی استعدادهای جدید در عرصه رسانه و ارتقای سطح دانش اهالی رسانه را اهداف برگزاری این جشنواره عنوانکرد.
وی زمینه های رقابت این جشنواره را ۱۱ بخش شامل خبر ، تیتر ، مقاله، سرمقاله و یادداشت، گزارش(خبری، تحلیلی، توصیفی، تحقیقی و...)، مصاحبه و گفتگو ، عکس و کاریکاتور، طراحی و صفحه آرایی، طنز مکتوب، طرح وکاریکاتور، نقد و چند رسانه ای(انیمیشن، موشن گرافیک، اینفوگرافیک، پادکست، طرح و تصویر، پوستر، کلیپ و...) عنوان کرد.
وی با ذکر اینکه جشنواره چهارم در ۱۹ محور اصلی و ۲ محور بخش ویژه برگزار می شود، یادآور شد: ارتحال امام خمینی(ره) و بررسی اندیشه های والای بنیانگذار انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف، بیانات و سیاست گذاری های کلان مقام معظم رهبری پیرامون نامگذاری شعار سال، توسعه استان (با نگاه ویژه به مزیت ها و پتانسیل های نفت، گاز و پتروشیمی)، منابع طبیعی و محیط زیست، آسیبهای اجتماعی استان (طلاق، اعتیاد، فقر، بیکاری، حاشیه نشینی ، سرقت و ...) و دفاع مقدس، ایثار و شهادت از جمله محورهای این جشنواره است.
شهبازی سایر محورهای این جشنواره را عفاف و حجاب و نماز، زنان (مسوولیت اجتماعی، تحکیم خانواده، چالش ها، چهره ها و ...)، انتخابات و مشارکت عمومی، روابط عمومی(آسیب ها، چالش ها، راهکارها) ، ورزش و سلامتی(چالش ها، موانع توسعه، راهکارها، چهره ها، ترویج ورزش در خانه در شرایط کرونا و ...)، نشاط اجتماعی (بررسی چالش ها و ارایه راهکارها)، فضای مجازی (فرصت ها، آسیب ها) ، پدافند غیر عامل(نقش رسانه ها در حوادث طبیعی و رویدادهای اجتماعی، اپیدمی و ...)، کتاب و کتابخوانی، فرهنگ عمومی (تقویت فرهنگ عمومی و بومی) ، آسیب شناسی وضعیت مطبوعات و رسانه های استان(نقاط قوت و ضعف، تاثیرگذاری و اهمیت رسانه های استان بر افکار عمومی و تصمیم گیری مسئولان)، ماه رمضان (ابعاد معنوی و اخلاقی، خودسازی) و مدیریت انرژی و ترویج فرهنگ صحیح مصرف حامل های انرژی عنوان کرد.
وی ۲ محور بخش ویژه جشنواره را اطلاع رسانی و آگاهیبخشی در زمینه کرونا و تکریم کادر بهداشت و درمان برشمرد وگفت: زمان آغاز ارسال آثار یک خردادماه ۱۴۰۰ و پایان ارسال آثار ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰ و اعلام نتایج و آیین اختتامیه نیز در آینده اعلام خواهد شد.
وی گفت: آثار ارسالی باید از یک دی ماه ۱۳۹۹ تا ۳۱ خردادماه ۱۴۰۰ در یکی از مطبوعات محلی و سراسری، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان، دارای پروانه انتشار، منتشر شده باشد و شرکتکنندگان میتوانند در بخش آزاد در ۲ بخش و هر بخش سه اثر و در بخش ویژه نیز ۲ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
رییس خانه مطبوعات ایلام با ذکر اینکه ارائه اصل آثار برگزیده به دبیرخانه جشنواره الزامی است افزود: مطبوعات مشمول ماده ۱۶ و لغو مجوز شده (فاقد پروانه) و همچنین بولتنهای داخلی ادارات، امکان شرکت در جشنواره را ندارند.
بهگفته شهبازی، آثار منتشر شده در رسانههای فاقد مجوز یا بولتنهای داخلی، آثار فاقد نام نویسنده یا با نام مستعار و آثار غیرمرتبط با حوزه جغرافیایی جشنواره پذیرفته نخواهند شد.
وی اضافه کرد: همچنین آثار منتشره در صفحات استانی خبرگزاریها که در زمان فراخوان، فاقد پروانه نمایندگی باشند و آثار منتشره در نشریات یا پایگاههای خبری که در زمان انتشار اثر، فاقد مجوز بودهاند، حق شرکت در جشنواره را ندارند و این مورد با تایید و هماهنگی اداره فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام خواهد پذیرفت.
رییس خانه مطبوعات ایلام ادامه داد: محور و زمینههایی که تعداد افراد شرکت کننده آن، کمتر از سه نفر باشد در محور دیگری ادغام و شیوه داوری آثار ساختاری و محتوایی است.
بهگفته شهبازی، در صورتی که آثار واصله، شرایط کمی و کیفی احراز رتبه را نداشته باشند، داوران در زمینههای مربوطه هیچ اثری را معرفی نخواهند نمود و شرکت کنندگان هنگام ارسال اثر ملزم به تعیین زمینه رقابت در جشنواره هستند.
شهبازی تاکید کرد: اعضای هیأت داوران، دبیر و ارکان جشنواره امکان شرکت و ارسال اثر به جشنواره را ندارند و برای رد یا تایید هر اثر نظر هیات داوران تعیین کننده است.
وی جوایز جشنواره در بخش آزاد و ویژه را نفر اول ۱۰ میلیون ریال و لوح جشنواره، نفر دوم هفت میلیون ریال و لوح جشنواره و نفر سوم چهار میلیون ریال و لوح جشنواره اعلام کرد.
به گفته رییس خانه مطبوعات ایلام، هر شرکت کننده باید همراه اصل اثر، فایل word مربوطه را به نشانی الکترونیکی Ilam.festival@gmail.com یا شماره واتس آپ ۰۹۱۸۸۴۱۴۴۸ به دبیرخانه جشنواره به ادرس ایلام، بلوار شهید بهشتی، خیابان پیروزی، مجتمع فرهنگی هنری ارشاد اسلامی ایلام، خانه مطبوعات و رسانه های استان ایلام ارسال کند.
شهبازی گفت: در جشنواره سوم محدودیتی برای ارسال آثار در بخش ازاد وجود نداشت ولی در این جشنواره هر شرکت کننده می تواند در دو بخش شرکت کند و از طرفی شماری از محورهای جشنواره چهارم نیز تغییر و اضافه شده است.
بیش از ۲۰۰ خبرنگار در استان ایلام فعالیت دارند.